Bästa barnsängar för 2020

0

Födelsen av en baby är en av de viktigaste händelserna i varje familj. För att barnet ska ha det bekvämt förvärvas många nödvändiga saker. Föräldrar väljer noga saker och varor för att undvika hälsoproblem hos en ny familjemedlem. En liten person behöver först och främst en plats där han vilar, sover och ser en rolig mobil under de första månaderna av sitt liv. Sängen är den huvudsakliga möbeln som ska väljas klokt, eftersom den måste användas i ytterligare tre år. Och efter att barnet är äldre är det också värt att avsätta tid för att köpa en ny säng för att sova. I artikeln kommer vi att överväga vilka modeller av sängar som är, vad man ska leta efter när man väljer, och redaktionen på webbplatsen "best-sv.designuspro.com" förberedde för dig en bedömning av de bästa sängarna för 2020.

Behovet av en barnsäng

Varför är det viktigt att köpa en barnsäng? Under de första dagarna av livet är barnet nästan hela tiden i föräldrarnas armar, särskilt mamman. Eftersom det främsta sättet att släcka törst och hunger är amning, med det sällsynta undantaget artificiell utfodring. I alla fall behöver mamman åtminstone ibland vila, och den säkraste platsen där du kan lämna barnet är sängen, som är inhägnad med speciella stavar och mjuka sidor. Senare, när matningen förbättras, försöker mödrar att vänja barnet till en separat sömn och somna på egen hand. Förutom sängens huvudsyfte - sömn, upp till tre månader, lär barnet sig att lära sig om världen med hjälp av olika leksaker.

Efter tre år är valet av spjälsäng också en prioritet för föräldrar, eftersom barnet kan snurra i sömnen och falla av det. Under den mer vuxna perioden behöver barn lika bra en sovplats.

Tillsammans med sängen köps en madrass som har stort inflytande på hållning och utveckling av ryggmuskler.

Säkerhetskrav

Det viktigaste kriteriet när du väljer en spjälsäng för alla åldrar hos barnet är säkerhet. Nedan följer de viktigaste indikatorerna som påverkar produktens säkerhet:

 • när du köper en spjälsäng för en nyfödd eller bebis upp till tre år är det bättre att välja en typ där det finns skyddande sidor. De skyddar dig från att falla. Det viktigaste är att avståndet mellan lamellerna inte är mer än 7 cm, eftersom på mindre avstånd kan benen fastna och på ett större avstånd huvudet;
 • alla delar av spjälsängen ska passa ordentligt till varandra, det ska inte finnas några luckor, sprickor, annars kan strukturen lossna och falla med barnet på golvet;
 • många föräldrar tycker att ju lättare sängen desto bättre - det här är fel. Den tunga strukturen tillåter inte att smulan fyller upp den, om så önskas, att böja eller klättra över sidorna;
 • Som regel finns det i barnsängar för spädbarn upp till 3 år flera nivåer av sänghöjd, vilket gör att du kan välja den bästa. Det är värt att notera att om barnet redan kan sitta ner och stå upp, är det värt att sänka spjälsängen till den lägre nivån;
 • modern design låter dig inkludera olika ytterligare komponenter i spjälsängen, en av innovationerna är hjulen, när barnet växer upp kan detta orsaka problem, så du måste vara uppmärksam på närvaron av klipp.

Det viktigaste säkerhetskriteriet för alla produkter som är avsedda för ett litet barn är byggkvalitet.

Strukturen måste vara helt fri från skarpa kanter, råvaror, sprickor, flis och andra defekter som kan orsaka skada. Under monteringsprocessen bör också delarna som förbinder strukturen passa tätt ihop och som ett resultat döljas från ögonen.

Baserat på ovanstående kan följande slutsatser dras, sängen ska vara:

 • hållbar;
 • hållbar;
 • inga vassa hörn
 • tillverkade av naturliga material.

Tips för att välja den bästa spjälsängsmodellen

Professionella rådar dig att lyssna på flera tips som hjälper dig att undvika misstag när du väljer:

 1. Spjälsängen ska vara minst 20-30 cm längre än barnet.
 2. Madrassen är huvudkomponenten i sängen, så du måste inte bara välja storlek utan också fyllning.
 3. Sängen måste vara väl ventilerad, inga begränsade utrymmen är tillåtna.
 4. Naturligt material är det bästa alternativet för en baby i alla åldrar.
 5. Konstruktioner som innehåller delar limmade ihop får inte innehålla giftiga ämnen.
 6. När du köper en universalsäng med olika funktioner måste du välja det alternativ som gör att du kan göra sängen klassisk.
 7. Barnets ålder är det viktigaste kriteriet för att välja.
 8. Varje modell måste ha kvalitets- och överensstämmelsecertifikat. Be säljaren om alla nödvändiga dokument.
 9. Uppskjut inte insamlingen av spjälsängen för att kontrollera tillgängligheten av alla komponenter och byt ut varorna vid behov.
 10. Sängen ska inte vara särskilt hög, eftersom spädbarn tenderar att snurra i sömnen.

Spjälsängens huvudkomponenter

Som nämnts ovan är madrassen huvudelementet i spjälsängen. Dess val bör tas ännu mer noggrant, eftersom barnets sömn beror på dess sammansättning. När du köper bör du ge naturliga fyllmedel för att undvika allergier och obehag. Det finns många produkter från olika tillverkare på marknaden, inledningsvis genomföra en produktanalys, sedan måste du köpa en säng och mäta dess dimensioner, och först sedan köpa önskad version av madrassen.

Valfria tillbehör

Förutom standardutförandet ingår följande tillbehör med spjälsängen:

 1. Stötfångare. I grund och botten är de nödvändiga för en baby upp till ett år. De ger skydd mot slag, att falla ut ur barnets lemmar från spjälsängen och drag. Du kan hitta olika alternativ för sidorna, allt från det klassiska - fyrkantiga till designen i form av en pigtail.
 2. Kudde. Enligt barnläkarens rekommendationer behövs inte en kudde för ett barn under ett år. Efter ett år kan du köpa en inte särskilt stor modell, men med ett fast fyllmedel. Som regel är dess storlek 40 * 40 cm. När du väljer en kudde är det också bättre att föredra naturliga föreningar, eftersom konstgjorda fyllmedel kan orsaka allergier och öka svettningen.
 3. Filt. För barnet måste du köpa flera filtar för varmt och kallt väder. Ofta sover barn sällan under en filt förrän de är tre år gamla. Äldre barn börjar redan visa intresse för möjligheten att gömma sig och somna i deras varma och mjuka omfamning. Köp inte en produkt som är för stor, barnet kan trassla in i tyget.
 4. Sängkläder. Bomull är den mest naturliga och ofarliga materialkompositionen. Det gör att du kan njuta fullt ut av din sömn.
 5. Tak. I praktiken förvärvas det mer för skönhet.Men om familjen bor i ett privat hus eller i livliga områden i staden, kommer detta att vara ett utmärkt alternativ för att skydda barnet från överflödigt damm, insekter, ljus sol och andra onödiga komponenter.

Spelar spjälsängens färg

Först och främst matchas färgen på spjälsängen med den övergripande utformningen av rummet. Vanligtvis försöker föräldrar välja varma sängfärger för nyfödda. För äldre barn väljs också nyanser av lugna toner. Det bör förstås att ett barn som just har fötts är mycket påtagligt och lär sig att lära sig om världen, därför kommer grova färger och nyanser av svart, grått bara skrämma barnet. I praktiken är barnsängar gjorda av vita, ljusbruna och beige material. Dessa alternativ passar i nästan alla rumsdesigner och kommer att vara en utmärkt dekoration för lägenheten som helhet. När allt kommer omkring är det synet av en vacker ljus spjälsäng och en tyst sniffande baby i den som kommer att orsaka många positiva känslor hos alla familjemedlemmar.

Typer och egenskaper hos barnsängar för barn

Se BeskrivningFördelar: Minuser
Klassiska vaggarLämplig för spädbarn från den första dagen i livet upp till 8 månader (upp till 80 cm barnets höjd). Det är en liten säng med höga ben. Konstruktionen gör att rörelsesjukmekanismen kan aktiveras; kapell och myggnät kan också inkluderas. Mysigt bo för smulor. kompaktitet och komfort; högt pris;
rörelsesjuka funktion. kräver byte efter 8 månaders barn
Standard barnsäng alternativVanligtvis är dessa sängar gjorda av löpare som gör att barnet kan gunga. Lämplig för barn upp till tre år. Skidarna är avtagbara, vilket gör sängen stabilstandardstorlekar; tar mycket utrymme;
används upp till 3 år;budgetalternativ har få funktioner.
lågt pris.
Klassisk säng med en pendelBetydelsen av pendeln är densamma som i löparna. Gungning utförs från sida till sida. Lämplig för barn upp till tre år. Pendeln är låst vid behov rörelsesjuka med en beröring;priset är högre än för en vanlig spjälsäng;
lång användning.pendeln kan snabbt gå sönder.
TransformatorDet är en sovplats med extra möbler: en låda för linne, skötbord, byrå. Vissa alternativ kan förvandla sängen för skolbarn eller tonåringar. Används i upp till 10 årmultifunktionalitet;dyrt i pris;
långsiktig drift.övergripande;
smal säng på grund av ytterligare komponenter (upp till 60 cm)
Spjäls-lekhageKonstruktionen är en lätt, tillverkad av tyg, aluminium och plast, vikbar modell. Alla delar kan tvättas säkert. Dessa modeller är vanligtvis större än standardstorlekar. I arenan kan nivåer också väljas för optimal användning och säkerhet. Används för barn upp till 36 månader gamla med en maximal vikt på 7 kg lätt konstruktion;kortvarig användning
ett budgetalternativ; instabil;
tack vare det transparenta materialet kan du observera barnet;det finns inget sätt att hitta stöd för att utveckla färdigheter.
används som spjälsäng, lekhage, leksakslåda.     
Sängar för barn från 3 årKlassiska sängar, inte höga. De kan tillverkas i form av bilar, hus. Storlekar på en och en halv säng, men kan vara bredare. Det finns också spjälsängar som kan förlängas när barnet växer det finns billiga alternativ;när du väljer produkter av låg kvalitet försämras sängen snabbt.
ett stort antal sängvarianter;     
använts under lång tid.  
Sängar på arbetsplatsenSängar ligger på andra våningen, i nedre delen finns en fullfjädrad arbetsplats för ett barn med bord och hyllor. Stegar kan göras med hänsyn till platsen för saker. attraktiv design; dyr;
multifunktionell;det är nödvändigt att mäta rummet innan du köper;
ta ett minimum av utrymme.kräver försiktighet vid montering av delar.
Barnsängar för två eller flera barnDet finns både våningssängar och sängar med utdragbar extrasäng. Inte särskilt stort, används för att öka utrymmet i rummet ta mindre plats än fristående modeller;dyrt i pris.
många design- och konstruktionsalternativ;·        
använts under lång tid.·        

Var är det bästa stället att köpa en spjälsäng

I en tid av informationsteknik är det lättare för en köpare att köpa varor var som helst i världen. Olika webbplatser i webbutiker gör att du kan välja det bästa spjälsängalternativet för din bebis. Men det är värt att notera att tillverkaren respektive säljaren måste ha certifikat för kvalitet och produktöverensstämmelse. Utan dessa dokument kan du köpa en modell som kan vara skadlig för barnets hälsa eller helt falla sönder efter montering. Innan du köper din favoritmodell, be därför säljaren om alla detaljer, be om att skicka dokumenten och först sedan göra en överföring av medel.

Betyg för de bästa spjälsängar för 2020

Bedömningen av kvalitetsprodukter baseras på köparnas åsikt, vilket gör det möjligt att förstå vilken modell som är bättre att köpa för de minsta barnen. Även i recensionen kan du ta reda på vilket företag som är bättre att köpa en spjälsäng.

Spjälsäng SÖT BABY L

Populariteten hos modellen beror på den höga kvaliteten på materialbearbetning. Klassisk modell gjord av spånskiva och trä. Finns i tre färger: vit, beige och brun. Formen är rektangulär. Madrassmått: 60 * 120 cm. Med en svängmekanism: löpare och en pendel. Mått på strukturen: 72 * 152 * 122 cm. Ryggar och väggar är rack. Spjälsängen sänks ned. Två höjdnivåer. Dessutom ingår en utdragbar låda. Genomsnittspris: 8800 rubel.

Spjälsäng SÖT BABY L

Fördelar:

 • högkvalitativ materialbearbetning;
 • lugna toner;
 • snygg design;
 • multifunktionell;
 • alla delar är tätt anslutna;
 • priset motsvarar kvaliteten.

Nackdelar:

 • hittades inte.

SWEET BABY Delizia 10 i 1 med pendel

Sängtyp: transformator. Tillverkad av björk. Variationer: vitt och ljust trä. Formen på modellen kan vara antingen rund eller oval. Madrassmått: 75 * 125 cm. Med en pendelmekanism. Sängmått: 82 * 131 * 85 cm. Ryggar och väggar är rack. Framväggen är helt avtagbar. Erbjuder tre höjder för att matcha barnets ålder. Satsen innehåller hjul med propp. Tillverkaren informerar om följande omvandlingar: vagga, oval säng, rund lekhage, oval lekhage, soffa, bordsskiva och stol. Genomsnittspris: 11590 rubel.

SWEET BABY Delizia 10 i 1 med pendel

Fördelar:

 • många variationer av transformation
 • Fin färg;
 • naturligt material.

Nackdelar:

 • dålig lackering
 • det är svårt att hitta en lämplig madrass.

Säng 1100

Transformatormodell gjord av spånskiva. Det finns ett stort antal färglösningar för modellen: beige, vit, gul, grön, röd, rosa, grå, brun, mörkgrå och svart. Formen är rektangulär. Madrassmått: 60 * 170 cm. Gungmekanism: pendel. Mått: 64 * 173 * 110 cm. Massiva ryggar, rackväggar. Framväggen är sänkt. Två höjdnivåer. Komplett set: två lådor, en byrå för tre lådor och ett skötbord. Genomsnittspris: 10 100 rubel.

Säng 1100

Fördelar:

 • bekvämt och enkelt att använda;
 • många färger;
 • kommer att pågå länge;
 • multifunktionell;
 • priset motsvarar funktionaliteten;
 • högkvalitativ montering, målning och materialbearbetning.

Nackdelar:

 • det finns små klagomål om hur pendeln fungerar (producerar onödiga ljud).

Spjälsäng Volzhskaya träbearbetningsföretag Magico

Bilden visar en klassisk vanlig säng gjord av björk. Rektangulär form, madrassdimensioner: 60 * 120 cm. Det finns en pendelmekanism. Mått: 65 * 125 * 95 cm. Ryggar, väggar, rackbotten. Det främre ryggstödet är sänkt och det finns två höjdnivåer. Genomsnittspris: 1850 rubel.

Spjälsäng Volzhskaya träbearbetningsföretag Magico

Fördelar:

 • lågt pris;
 • högkvalitativ bearbetning;
 • bordsmaterial;
 • en standard och vacker säng som kommer att hålla i många år.

Nackdelar:

 • hittades inte.

Spjälsäng SKV-Company 12011x Björk Ny

Klassisk björksäng. Finns i fem färger. Formen är rektangulär. Madrassstorlekar är standard. Svängning görs med löpare. Modellens mått: 72 * 125 * 112 cm. Ryggar, maskiner och rackbotten. En vägg går ner och det finns också två höjdnivåer. Det finns hjul med propp. Genomsnittspris: 3800 rubel.

Spjälsäng SKV-Company 12011x Björk Ny

Fördelar:

 • genomsnittspris;
 • enkel montering;
 • robust konstruktion;
 • enkel och trevlig design.

Nackdelar:

 • inte särskilt funktionell.

Säng LEL (Kubanlesstroy) Buttercup AB 15.0

Rektangulär säng i trä. 6 färgalternativ. Madrassstorlekar är standard. Svängning sker med löpare. Ryggar och väggar är rack, en rygg sänks ned. Två höjdnivåer. Satsen innehåller hjul med propp. Genomsnittspris: 7500 rubel.

Säng LEL (Kubanlesstroy) Buttercup AB 15.0

Fördelar:

 • bra träbearbetning;
 • attraktiv design;
 • högkvalitativ montering;
 • lätt att använda.

Nackdelar:

 • högt pris;
 • en rörelsesjukmekanism.

Valle Bunny bed 04 tvärgående pendel utan låda

Klassisk sängtyp gjord av MDF och trä. Formen är rektangulär. Madrassstorlekar 60 * 120 cm. Pendelmekanism. Ryggen är solid / rack, väggarna och botten är rack. Två justeringsnivåer och även det främre ryggstödet sänks ned. Genomsnittspris: 11 400 rubel.

Valle Bunny bed 04 tvärgående pendel utan låda

Fördelar:

 • högkvalitativ bearbetning;
 • intressant och trevlig design;
 • många färgvariationer.

Nackdelar:

 • högt pris.

Valle Alisa barnsäng (transformator)

En transformerande säng gjord av spånskiva i två färgalternativ: vitt och mörkt trä. Madrassens storlek är standard. Formen är rektangulär. Pendelmekanism. Modellens mått: 68 * 175 * 107 cm. Ryggarna är solida, väggarna är rack / massiva. Den främre baksidan är sänkt. Två höjdnivåer. Inkluderar: två lådor och en byrå med två lådor. Det finns också ett skötbord. Genomsnittspris: 11 799 rubel.

Valle Alisa barnsäng (transformator)

Fördelar:

 • multifunktionell;
 • sparar plats;
 • högkvalitativ montering;
 • fin design.

Nackdelar:

 • högt pris.

Cradle Simplicity 3060

Modellen är gjord i form av en vagga. Designad för spädbarn upp till 5 månader. Bifogad. Tillverkad av metall och plast. Svängmekanism: slirar och automatisk gunga. Funktion: vibrationer, melodier och nattljus. Madrassstorlek: 80 * 41. Byggstorlek: 80 * 43 * 150 cm. Det finns 5 höjdnivåer. Låsa hjul. Ingår i satsen: en huva med krage, släppbar och avtagbar, en nedre korg Dessutom inkluderade tillverkaren i setet: en madrass, ett lakan, hängande leksaker, en fjärrkontroll. Genomsnittspris: 9 900 rubel.

Cradle Simplicity 3060

Fördelar:

 • original design;
 • multifunktionell;
 • bra alternativ för nyfödda;
 • lätt att använda.

Nackdelar:

 • något för dyrt;
 • används endast i 5 månader.

Lekhöna SWEET BABY Inteletto 5 i 1

Crib-lekhage från födseln till tre år. Rektangulär form, ram av metall och plast, textilväggar. Fällbar typ: paraply. Justerbar på två nivåer. Det finns hjul med fixering. Ingår i setet: madrass, lock / bärväska, myggnät. Mått: 120 * 60 * 76 cm Genomsnittligt pris: 4500 rubel.

Lekhöna SWEET BABY Inteletto 5 i 1

Fördelar:

 • högkvalitativ konstruktion;
 • lätt att använda;
 • multifunktionell.

Nackdelar:

 • överpris;
 • inget stöd för barnet.

Hur man väljer den bästa modellen

För att göra rätt val måste du notera följande:

Du kan inte:

 • köpa spjälsängar med uppenbara defekter;
 • köpa en produkt som luktar färg eller andra ämnen;
 • ta konstruktioner utan preliminär inspektion av delar;
 • högt pris betyder inte kvalitet, du kan köpa en billig modell, men tillverkad enligt alla standarder.

Behöver:

 • mäta spjälsängens framtida plats;
 • bestämma vilka funktioner som är nödvändiga för barnet och föräldrarna;
 • be vänner om åsikter, läs forum, analysera kundrecensioner;
 • läs instruktionerna noggrant för att förstå hur du monterar modellen;
 • köp varor från säljare som har nödvändiga certifikat och garantikort.

När ska man byta spjälsäng

I den allra första sängen tillbringar spädbarn vanligtvis de första tre åren av livet. Ibland väljer föräldrarna att föda en annan familjemedlem, spjälsängen ärvs av den yngsta och den äldre köps en mer vuxen modell. Enligt reglerna är det värt att tänka på en ny säng för vila så snart barnet börjar dra ut benen ur stavarna.

Barnet måste vara gradvis förberett för flytten, inte att insistera. Ursprungligen är det bättre att låta det bara vara en dagtidssömn, och redan när barnet inser att det här är hans spjälsäng, gå och sova på natten. Försök att utrusta barnsängen med olika leksaker, eller skapa ett vackert nattljus med din favoritkaraktär eller ett tak med dina egna händer. En spjälsäng är en viktig detalj i en babys liv, försök att närma dig med tålamod och dina ansträngningar kommer att belönas.

Valet av säng är en stor fråga för föräldrar till barn i alla åldrar. Det finns många modeller och tillverkare, och för att inte misstas med ett val kan du läsa informationen i förväg eller använda vår recension av de bästa sängarna för 2020, vilket hjälper dig att hitta det bästa alternativet just för dig. Låt dina små sova lugnt, komplett och bekvämt. Glad baby - glada föräldrar! Om du har köpt en av de produkter som beskrivs i betyget eller använder en annan sängmodell, dela din åsikt om produkten i kommentarerna.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *