🚿 Bästa duschdörrar för 2020

0

Varje år byter människor alltmer från att bada till dusch. När allt kommer omkring sparar detta vattenförbrukningen och påskyndar också antagandet av vattenprocedurer. Innan du köper en sådan design, uppmärksammas först och främst mixern och dess funktioner, men det är viktigt att vara uppmärksam på själva dörrarna. De lämnar inte spår av vatten på golvet och ger också ett estetiskt utseende.

Redaktörerna på sajten "best-sv.designuspro.com" har förberett för dig en bedömning av de bästa duschdörrarna för 2020.

Inte en droppe på golvet

Duschdörren är ett av huvudelementen. Naturligtvis ersätter vissa användare den med en matchande gardin, men det är inte praktiskt. Eftersom dropparna fortfarande tränger in bortom den. För att undvika detta är det bättre att använda transparenta eller matta plattor. De skyddar golvet på ett tillförlitligt sätt från vätska och ökar komforten.

Det är viktigt att förstå att dörrarna inte är avsedda att användas i duschhöljet eftersom strukturen redan levereras med dem. De används för att installera på lastpall... Huvudsyftet med sådana plattor är att öka det användbara området.

Innan du köper är det viktigt att vara uppmärksam på:

 • Kompatibel med övergripande design;
 • Mått;
 • Öppningsmetod;
 • Det använda materialet;
 • Dukens tjocklek.

Det är inget komplicerat med det. Varje användare klarar av valet utan att behöva tillgripa en konsult, vilket sparar tid. Det är dock viktigt att känna till de grundläggande typerna av konstruktion. Detta gör att du kan välja ett vackert och pålitligt alternativ.

Från svängmekanismer till dragspel

Idag finns det 5 populära typer av duschdörrar till försäljning. Även om elementens funktionalitet och syfte är desamma, kommer det att förenkla köpet att känna till typerna.

Gungstrukturer

Ett vanligt alternativ som har enkel installation och en mängd olika färger. I butikerna finns båda modellerna helt gjorda av plast eller glas och kombinerade. Användning av metalldelar är tillåtet, det viktigaste är att det kombineras med badrummet.

Den enda nackdelen med denna lösning är att den kräver mer utrymme att öppna, men den låga kostnaden gör att du kan göra en kompromiss. Dörren öppnas både inåt och utåt. Denna parameter bestäms av köparen.

Glidmekanism

Idag börjar sådana kopior bli populärare och ersätter svängkopior från de första positionerna. Detta beror på en punkt - de är praktiska och lätta att använda. Men som i den tidigare versionen krävs ytterligare utrymme för att rulla duken. Detta kan undvikas om en person bestämmer sig för att installera strukturer med fyra delar.

Öppningen utförs med hjälp av löpare och en rulle som glider längs dem. För större bekvämlighet rekommenderas att du installerar partitionen i profilen. Den senare är gjord av stål eller aluminium. Öppningsmetoden är jämförbar med en vanlig garderob.Det finns inget komplicerat. Mekanismen fungerar felfritt och länge.

Fällbara modeller

Modellen är utformad för installation i ett badrum med ett litet utrymme, eftersom öppningen utförs tack vare bågen. Samtidigt svänger dörrarna inåt eller utåt. Allt beror på sättet att exekvera och användarinställningar.

Dessutom producerar vissa tillverkare modeller med flera skärmar, som enligt handlingsprincipen liknar en fläkt, eftersom elementen är vikta i parallell riktning.

Designen är helt kompakt och tar inte plats alls. Därför kan du installera en vikningsmekanism i vilket badrum som helst, även den minsta. Men när du öppnar dörrarna bör det inte finnas några hinder i vägen, du bör tänka på detta i förväg.

Roterande alternativ

För en vanlig användare är modellen ovanlig, så den görs på beställning. Öppning kräver också mer ledigt utrymme, vilket inte passar alla rum. Strukturen är fäst vid statiska områden som ligger på kantzonen. I det här fallet sker fixeringen inte på vanliga fästelement utan på magnetiska gångjärn. Det finns två typer av konstruktion: ram och ramlös.

Om du behöver en höghållfast modell som sparar lite utrymme. Det är bättre att prioritera ramlösa produkter. Minskat fotavtryck uppnås genom tunt glas. För att öka tillförlitligheten har materialet härdats.

Den andra sorten skiljer sig bara i dess låga kostnad. Naturligtvis köper vissa köpare den. Men det bör förstås att en sådan produkt inte har hög tillförlitlighet och styrkan är på en låg nivå. Detta beror på det använda materialet - vanligt glas.

"Harmonisk"

Alternativet har inte fått bred distribution, men vem som beställer det individuellt klagar inte. Mekanismen består av flera delar för att öppna alla element är vikta i ett plan. Detta är en bekväm lösning eftersom den låter dig ventilera eller torka insidan. Men detta är inte den största fördelen, det viktigaste är att designen inte kräver extra utrymme.

Ofta installerar användare Accordion i hörnet av duschpanelen. I vissa fall är användning i en nisch tillåten, men det är viktigt att det finns minst tre partitioner där. Eftersom installationen kräver två väggar. Det finns inget annat sätt att montera produkten.

Det finns många fördelar med "Dragspel", men mekanismen är inte komplett utan nackdelar. Ett av modellproblemen är dålig värmeisolering, som uppstod på grund av otillräcklig täthet. För vissa användare verkar nackdelen obetydlig, eftersom varmt vatten inte tillåter frysning.

Formen måste väljas

Trots mångfalden av mönster finns det bara två former:

 • Symmetrisk form.
 • Asymmetrisk form.

Det första alternativet har samma vinklar och sidor. Sådana modeller produceras i form av en fyrkant. Särdraget hos denna design är de universella måtten som passar varje rum. Det finns inga utbuktningar, vilket också är en fördel.

Asymmetriska modeller skiljer sig bara genom att längden och bredden är olika. Detta alternativ är lämpligt för att göra interiören ovanlig. Därför används den om en person ska skapa ett duschrum av sin egen design och inte tillgripa färdiga prover.

Måtten måste matcha

Det är viktigt att välja rätt mått så att dörren inte blir för hög eller låg. För att göra detta, mäta öppningens bredd. Efter att ha slutfört en enkel åtgärd kommer användaren inte att ställas inför det faktum att duken inte passar eller har otillräcklig bredd.

Material bestämmer tillförlitlighet

Speciell tid ges till valet av material. Det dekorerar badrummet och gör strukturen hållbar. Detta förhindrar att plattan går sönder på grund av oavsiktliga stötar.

Glaskonstruktion

En populär modell på grund av dess låga kostnad, god styrka och estetiska utseende. För att uppnå sådana indikatorer bör du dock välja rätt alternativ. Eftersom glasdörrar säljs i två typer:

 • Spänt glas. Varianten har bra slaghållfasthet. Denna parameter uppnås genom en ovanlig tillverkningsprocess. Dessutom är produkten helt säker. För när den är skadad, smular den inte i små fragment. Detta uppnås med en speciell skyddsfilm som appliceras på dukens yttre del.
 • Triplex. Ett dyrt men hållbart alternativ som är tillverkat av två glasplattor limmade ihop. För att förstöra produkten, slå den med en hammare eller liknande verktyg. Denna modell används oftast av personer som har barn. Det finns bara en nackdel - dålig transparens, men för vissa är det snarare en fördel.

Fördelarna med glasdörrar inkluderar:

 • Hög motståndskraft mot vatten. Ingen korrosion, förlust av utseende etc. händer inte;
 • Livslängden når över 10 år;
 • Vissa modeller går inte sönder vid påverkan;
 • Fullständig säkerhet, eftersom glaset inte går sönder i små fragment;
 • Försämras inte från konstanta temperaturförändringar;
 • För att ta bort smuts räcker det att använda en vanlig glasrengöringsmedel;
 • Lämplig för installation i ett rum med vilken interiör som helst, vilket gör designen universell.

Plast

Materialet kännetecknas av dess överkomliga pris- och hållfasthetsegenskaper. Följande polymerer används för tillverkning:

 • Polystyren. Fördelen med designen är god beständighet mot konstant exponering för vatten och låg vikt. Den bör dock endast placeras i badrum där det inte finns solljus, eftersom produkten lätt bleknar under ultraviolett ljus.
 • Polykarbonat har god flexibilitet och styrka. Lämplig för installation i olika lokaler;
 • HPL. Bra plast som inte försämras från rengöring med kemikalier och är också lätt att installera;
 • Organiskt glas är ett miljövänligt material. Fördelen med denna design är bra vattentålighet, men det finns en nackdel - den tänds lätt. Därför bör det inte finnas eld.

Den svaga punkten för varje alternativ är dåligt motstånd mot höga temperaturer. Därför fungerar det här alternativet inte för älskare av varm dusch. Det är bättre att inte experimentera med detta, som om en vätska med hög temperatur kommer in, släpps farliga ångor.

Akryl

Akryldörrar är slitstarka och lätta. Materialet är 5 gånger starkare än glasmodeller. Samtidigt klarar den temperaturer upp till 420 grader, men trots detta är produkten mycket brandfarlig. Akrylstrukturer rekommenderas inte för användning nära öppen eld.

Om strukturens integritet förstörs kommer personen inte att klippas ut från fragmenten, eftersom de kommer att ha rundade kanter, vilket ökar säkerheten.

Betyg för de bästa skjutdörrarna

River Bering 120 MT

Robust modell som passar in i en nisch. Frostat glas är perfekt för ett kombinerat badrum, eftersom det helt blockerar synligheten. Den är tillverkad av slitstarkt material som tål hög belastning och inte försämras från plötsliga temperaturförändringar. Bredd och höjd - 1200x185 mm. Därför behövs ett stort utrymme för produkten.

Genomsnittspriset är 12 200 rubel.

River Bering 120 MT

Fördelar:

 • Ansträngt glas;
 • Tillåter inte luft att passera genom;
 • Låg kostnad;
 • Enkel installation.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

WELTWASSER 800S2-120

En dyr version med klart glas. Enheten är lämplig för placering i alla rum. Försämras inte från varmt vatten och spricker inte. Även om det finns barn hemma är materialet helt säkert. Det finns ett bekvämt handtag som gör att du enkelt kan öppna och stänga dörren. Ingångsbredd - 490 mm, med en höjd av 1950 mm.

Den genomsnittliga kostnaden är 19 600 rubel.

WELTWASSER 800S2-120

Fördelar:

 • Effektivitet;
 • Bekvämlighet;
 • Bra byggnad;
 • Slitstarkt glas;
 • Varaktighet;
 • Handtag av hög kvalitet.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Aquanet Pleasure AE60-N-120H200U-BT 120

Bekväm dörr som passar in i en nisch. Tillåten entrébredd är 120 cm, med en höjd av 2 meter. Därför är den lämplig för medelstora rum. Materialet är helt transparent. Satsen innehåller alla nödvändiga reservdelar för snabb installation. Designfunktionen är mångsidig, eftersom den kan placeras på en pall eller utan den. Produktens tjocklek är 8 mm, vilket är den bästa lösningen.

Den genomsnittliga kostnaden är 21 600 rubel.

Aquanet Pleasure AE60-N-120H200U-BT 120

Fördelar:

 • Styrka;
 • Varaktighet;
 • Trevligt utseende;
 • Enkel mekanism;
 • Du kan installera en närmare.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

GoodDoor Galaxy WTW-140

En högkvalitativ produkt som kännetecknas av högstyrkaindikatorer och tillförlitlighet. Den praktiska mekanismen ger en smidig förskjutning till den valda sidan, vilket praktiskt taget inte tar plats, den är lämplig för installation i medelstora rum. Installationen utförs i en nisch. Ingångsbredden är 582 mm, med en höjd av 1950 mm. Dessa är optimala värden för installation i standardbadrum.

Den genomsnittliga kostnaden är 30000 rubel.

GoodDoor Galaxy WTW-140

Fördelar:

 • Enkel hantering;
 • Pålitlighet;
 • Varaktighet;
 • Högkvalitativt glas;
 • Enkel montering.

Nackdelar:

 • Högt pris.

IDDIS Zodiac ZOD6CS2i69

En originalmodell som passar in i varje design. Enkel användning och pålitligt handtag ger bara positiva känslor från användningen. Öppenhet stör inte antagandet av vattenförfaranden. Det finns inga ränder på ytan och handfläckar kan enkelt rengöras med tvättmedel. Produktens mått är standard, vilket gör det möjligt att installera den i nästan alla rum.

Säljs till ett pris: från 21 000 rubel.

IDDIS Zodiac ZOD6CS2i69

Fördelar:

 • Modern modell;
 • Bekvämlighet;
 • Möjlighet att installera en dörrstängare;
 • Styrka;
 • Högkvalitativ prestanda;
 • Design.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Betyg av populära gungmodeller

BelBagno Sela B 2 100 C Cr

En budgetlösning som passar de flesta lägenheter eller privata hus. Vackert utseende gör att du kan installera produkten var som helst. Bladtjockleken är 5 mm. Produkten täcks av tre års garanti. Gungsystemet, även om det tar plats, är inte lika mycket som i vissa analoger. Ingångsbredd - 865 mm. Materialet är helt transparent och kan enkelt rengöras från smuts.

Den genomsnittliga kostnaden är 16 090 rubel.

BelBagno Sela B 2 100 C Cr

Fördelar:

 • Bekväm drift;
 • Lång livslängd
 • Bladtjocklek - 5 mm;
 • Justerbar bredd;
 • Aluminiumprofil.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Wasserkraft Berkel 48P12 100 cm

En dyr dörr som perfekt skyddar utrymmet från stänk och är lämplig för installation i ett litet badrum. Duken är gjord av transparent glas, vars tjocklek är 6 mm, vilket återspeglas väl i styrkan.

En speciell beläggning appliceras på den yttre delen, vilket förhindrar ansamling av smuts och inte lämnar märken. Högkvalitativ aluminiumprofil, fixerar duken säkert, vilket ger strukturen stabilitet och hållbarhet.

Genomsnittspriset är 27.490 rubel.

Wasserkraft Berkel 48P12 100 cm

Fördelar:

 • Attraktivt utseende;
 • Ergonomiskt handtag;
 • Tätning med magnetlås;
 • Lätt att installera;
 • Stabilitet;
 • Slitstyrka för varje komponent.

Nackdelar:

 • Kosta.

BelBagno Sela B 1 70 C Cr

Låg kostnad, som är gjord av slitstarkt härdat glas. Denna lösning ökar tillförlitligheten och säkerheten under drift. Duken är säkert installerad på en metallprofil och rör sig inte i olika riktningar, vilket garanterar strukturens stabilitet. Under installationen har användaren möjlighet att justera ramen, vilket passar bra för dem som gjorde ett litet misstag i storleken.

Säljs till ett pris: från 13 830 rubel.

BelBagno Sela B 1 70 C Cr

Fördelar:

 • Bra material;
 • Enkel installation;
 • Säkerhet;
 • Ramjustering;
 • Vackert utförande;
 • Låg kostnad.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

River Suez 80 MT

Ett annat billigt alternativ som är lämpligt för installation i en sommarstuga eller i en liten lägenhet. Dubbelbladiga dörrar ger maximal användarvänlighet. Glaset är helt ogenomskinligt och visar inte igenom, vilket kan vara en fördel för vissa rum. Höjd - 1850 mm gör att du kan placera strukturen i alla badrum.

Den genomsnittliga kostnaden är 12 800 rubel.

River Suez 80 MT

Fördelar:

 • Attraktivt utseende;
 • Lågt pris;
 • Enkel installation;
 • Högkvalitativ fästning;
 • Matt duk.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

WELTWASSER 600K2-90

En populär produkt som är helt värt pengarna. För 15 000 rubel. en person får ett pålitligt och hållbart alternativ. Svängkonstruktionen gör att du kan installera den i nästan alla rum. Duken och profilen är gjorda av hållbara material som inte försämras från långvarig exponering för vatten och extrema temperaturer. Standardbredd och höjd gör att du kan installera produkten utan mycket tid.

Säljs till 15 400 rubel.

WELTWASSER 600K2-90

Fördelar:

 • Modern design:
 • Profilen är täckt med en skyddande beläggning;
 • Tål daglig användning i en familj med flera familjer;
 • Rengöring av glaset tar minst tid;
 • Det finns inga motreaktioner.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

TOPP 5 vikningsmodeller

RGW Classic CL-21 (960-1010) х1850

En mångsidig design som passar in i en mängd olika interiörer. Lämplig för både små och medelstora rum. Duken är gjord av ett slitstarkt element, 4 mm tjockt. Säkerheten hålls på högsta nivå, inga splinter skadar huden. Den justerbara profilen gör att installationen kan slutföras på några minuter. God täthet låter inte varm luft släppa ut eller kall luft tränger in.

Genomsnittspriset är 21 960 rubel.

RGW Classic CL-21 (960-1010) х1850

Fördelar:

 • Lätt att fälla;
 • Matt yta;
 • Mångsidighet;
 • Styrka;
 • Enkel installation.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

GuteWetter Praktisk dörr GK-404

En vacker dörr från en rysk tillverkare. Den säljs till ett överkomligt pris, vilket gör att alla kan köpa den. Tillverkad av slitstarkt material som tål hög belastning och inte försämras med tiden. Bladtjockleken är 4 mm, vilket räcker för att säkerställa goda hållfasthetsegenskaper. Dörren fälls lätt, ingen ansträngning krävs.

Genomsnittspriset är 17 570 rubel.

GuteWetter Praktisk dörr GK-404

Fördelar:

 • Bekvämt fäste;
 • Styrka;
 • Rengör från smuts
 • Breddjustering;
 • Gungor öppnas både inåt och utåt.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Ravak SDZ3-90 druva

En vacker modell med enkla kontroller och täthet. Kall luft stör aldrig vattenreningen. I produktionen användes material av hög kvalitet som tål plötsliga temperaturförändringar och har en positiv effekt på hållbarheten. Tack vare profiljusteringen kommer en person att kunna installera strukturen på kort tid.

Säljs till ett pris: från 23 940 rubel.

Ravak SDZ3-90 druva

Fördelar:

 • Styrka;
 • Pålitlighet;
 • Unik design;
 • Trevlig utrustning
 • Åtdragning.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Bravat Line 100 × 200

Ett praktiskt alternativ i klassisk form. Lämplig för installation i olika lokaler. När du stänger bildas inga luckor så att kalla strömmar inte tränger in. Den slitstarka duken är täckt med en skyddande film som förhindrar bildandet av små fragment vid en kraftig påverkan. En högkvalitativ metallprofil har hög livslängd och låg vikt.

Medelvikten är 22 420 rubel.

Bravat Line 100 × 200

Fördelar:

 • Oberoende val av orientering;
 • Tjocklek - 1,5 mm;
 • Värde för pengar;
 • Pålitlighet;
 • Bekvämt utförande.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Cezares Eco O BS-80-C-Cr

En av de bästa dörrarna från den italienska tillverkaren, som hjälper till att lösa problemet med duscharrangemang. Strukturen är gjord av slitstarkt material som tål hög belastning utan konsekvenser. Profilen är täckt med ett skyddande kromskikt som ger ytterligare motstånd mot plötsliga temperaturförändringar. Produkten är enkel att öppna och fälla utan problem.

Genomsnittspris: från 22 890 rubel.

Cezares Eco O BS-80-C-Cr

Fördelar:

 • Lång garanti;
 • Justering inom 78-81 cm;
 • Enkel installation;
 • Varaktighet;
 • Mångsidighet.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Till sist

Duschdörren passar perfekt i alla interiörer, det viktigaste är att välja det korrekt. Det är viktigt att ta hänsyn till måtten, utseendet, bekvämligheten och styrkan på duken. Om du har erfarenhet av att använda modellerna som beskrivs i betyget, eller mer intressanta representanter, berätta för oss om det i kommentarerna.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här