📺 Bästa elektriska miniugnar för 2020

0

Elektrisk ugn är en kompakt enhet som placeras på ett bord. Den används för att laga eller värma en mängd olika produkter, från bakverk till kyckling. Apparaten blir en oumbärlig assistent för dem som inte använder ugnen. Enheten tar minimalt med utrymme, men skiljer sig åt i funktionalitet. Det är dock viktigt att tänka på några egenskaper innan du köper, detta hjälper dig att välja rätt alternativ utan överbetalningar.

Redaktörerna på sajten "best-sv.designuspro.com" har förberett dig en klassificering av de bästa elektriska miniugnarna för 2020.

Rätt urvalskriterier

Först verkar det som att det inte finns något svårt att välja sådan utrustning. Detta är delvis sant, men innan du köper utrustning bör du ta hänsyn till de viktigaste tekniska parametrarna. Deras kunskap hjälper dig att hitta en lämplig modell och inte betala för mycket för onödiga funktioner.

Ofta är erfarna köpare uppmärksamma på:

 • Maximal energiförbrukning samt värmevärde. Parametern bestämmer hastigheten för uppvärmningen av kaminen.
 • Enhetens kapacitet mäts i liter. Det är viktigt att komma ihåg att bakplåtar tar upp en del, vilket kan vara dåligt för bakning av stora rätter;
 • Extra alternativ. Dessa inkluderar avfrostning, bakning, grillning, termostat, kaffebryggarläge etc. Det är nödvändigt att välja endast de modeller där alla nödvändiga funktioner finns; det rekommenderas inte längre att ta dem, eftersom det inte är ett faktum att de kommer att behövas.
 • Den yttre delen av höljet ska vara gjord av hållbara material som kännetecknas av god värmebeständighet och tillförlitlighet.
 • I vissa fall behöver du ett konvektionsläge och det är bäst att det alltid finns i ugnen, eftersom det skapar en aptitretande skorpa.
 • Enhetsstyrningsmetod. Allt är enkelt här, eftersom det bara finns två sätt - elektroniska och mekaniska. Alla bestämmer vilken som ska väljas baserat på bekvämlighet.
 • Massan av strukturen och dimensionerna beaktas om en person inte planerar att alltid använda produkten utan att få den på speciella dagar.
 • Kosta.

Enligt köpare är det alltid bäst att köpa en enhet som har en inbyggd termometer. Det gör att du enkelt kan bestämma den aktuella ugnstemperaturen, vilket gör att du kan värma upp maten enligt receptet. Du behöver inte vänta mer än den tilldelade tiden på grund av att kaminen inte har värms upp.

Den inbyggda termometern förhindrar också att enheten överhettas, vilket ökar värmeisoleringsegenskaperna och påverkar den långa livslängden. Temperaturkontroll förhindrar situationer där den faktiska temperaturen sjunker på grund av frekvent användning.

Lång garanti pekar på kvalitet

Tillverkare ger köparen en standardgaranti på ett år.Många är glada att det alls finns, men vissa företag kan erbjuda en förlängd, vars varaktighet är flera år. Om frekvent användning planeras är det alltid bättre att betala lite pengar så att du i framtiden inte behöver betala för mycket för reparationer.

Vi får inte heller glömma servicecenter. Frågan avgörs i förväg. Innan du köper en specifik modell bör du ta reda på deras plats, detta kommer att hjälpa till att undvika situationer när en person efter en sammanbrott inte har någonstans att vända sig.

En annan punkt som många glömmer är handtagets ergonomi. Detta är viktigt för frekvent användning eftersom det ger extra komfort.

Skåpdörren ska öppnas enligt den valda platsen och se till att det inte finns några hinder i vägen. Annars måste en person tänka på vart man ska flytta eller ta bort onödiga föremål.

Korrekt väggrengöring

Frågan om korrekt vård ställs av många köpare, för under drift bildas spår av fett, läckt ost, grädde etc. - en frekvent förekomst. De flesta problem kan enkelt lösas med ett specialtvätt eller standardtvättmedel.

Det finns också modeller där det finns en katalytisk rengöringsmetod. Naturligtvis måste du betala för mycket för en sådan funktion. Avgångsprocessen blir dock enklare. Funktionsprincipen för en sådan anordning är enkel. Den inre ytan är utrustad med speciella paneler, på vilka ett skyddande lager av koppar och mangan appliceras. Det finns små porer där allt fett blir. De innehåller en katalysator inuti dem, vilket bidrar till en säker nedbrytning av ämnet i dess ursprungliga komponenter (vatten, kol, etc.). När detta är över behöver en person bara borsta bort det med en trasa och föroreningarna kommer att tas bort som i reklam.

Standardmetoden är baserad på hydrolys. Hur man gör det korrekt beskrivs i detalj i vissa videor. Kärnan i denna metod är enkel:

 • Först fyller en person ett bakplåt med vatten;
 • Nästa tillsätter tvättmedel;
 • Allt blandas och installeras i ugnen;
 • En viss temperatur är inställd;
 • Den resulterande ångan gör det stelnade fettet mjukt;
 • Insidan torkas av med en vanlig trasa.

Den senare metoden används sällan, men den används fortfarande av vissa användare. Det kallas pyrolys. Rengöringsprincipen är motsatsen till den tidigare. Fettrester mjukas inte av ångor utan bränns till aska. Denna funktion finns endast i dyra mönster.

När du köper en elektrisk ugn, glöm inte hela uppsättningen, eftersom detta förenklar driften avsevärt, eftersom en person inte behöver leta efter lämpliga bakplåtar, spottar etc. Närvaron av en bricka för att samla fett och mat uppmuntras också, detta hjälper till att utföra rengöring på kortare tid.

Robust fodral. Omslagstyp

Nästan varje elektrisk ugn är gjord av stål, den enda skillnaden är tjockleken. Men butikerna säljer också plastapparater, vilket är ett mysterium för vissa användare hur polymerföreningen tål sådana temperaturer.

Dörrarna till de flesta produkterna är gjorda av härdat glas, som inte spricker från extrema temperaturer och är ganska hållbart. Alternativ säljs med dubbelglas, vilket ökar tillförlitligheten.

Den inre ytan är gjord av värmebeständig emalj, detta är den bästa lösningen för budgetdesign. I princip är det inget fel med denna design, den enda nackdelen är den korta livslängden. I dyra konstruktioner finns det en katalytisk beläggning; dess fördelar beskrivs i detalj ovan.

Betydelsen av makt

Energieffektivitet är en av de viktigaste parametrarna i valet av utrustning. När allt kommer omkring vill ingen betala för mycket extra kW, och detta är vanligast i budgetkonstruktioner. Här är det bättre att leta efter produkter märkta A och högre; i extrema fall är det tillåtet att köpa en miniugn med bokstaven B.

Användning av hjälpfunktioner

För att inköpet endast ska ge positiva känslor är det viktigt att man inte bara studerar de viktigaste egenskaperna utan också ytterligare möjligheter. Så vissa tillverkare utrustar sin enhet med ett bakfack för pannkakor, vilket sparar vid köp av en gjutjärnpannkakmakare.

Kaminer säljs med ytterligare elektriska brännare som placeras på toppen. Naturligtvis är denna enhets kraft inte lika hög som specialutrustning, men som en extra bonus är den ganska lämplig.

Det sista som bör beaktas och det är önskvärt att förvärva är arbetsalgoritmen vid plötsligt strömavbrott. Om det finns en kraftig mörkläggning försämras inte ugnen om den här funktionen är installerad.

När el slutar flöda är tre scenarier möjliga:

 • Ugnen kan avsluta ett plötsligt avbrutet program;
 • Enhetens funktion är helt blockerad, men så att tillagningen inte står still kan användaren avsluta operationen manuellt.
 • Den sista punkten - programmet kommer att börja fungera igen.

Kontrollera

Idag säljs modeller, som enligt hanteringsmetoden är indelade i 3 stora typer:

 • Standard, som utförs mekaniskt, vilket är vanligt för de flesta användare;
 • Peka på, i vissa modeller används en tryckknapp istället;
 • Fjärrmetoden är mindre vanligt, men snart kan den ersätta konventionella knappar, eftersom en person behöver en vanlig smartphone för att justera.

För- och nackdelar med elektriska ugnar

När man jämför en ugn med en miniatyrugn kommer den senare att ha följande fördelar:

 • Små dimensioner gör det möjligt att installera produkten var som helst och för varje design. Samtidigt kommer en person inte att uppleva svårigheter när hanterar den här enheten.
 • Enkel anslutning, anslut bara nätsladden.
 • Ledningen bedrivs på ett användarvänligt sätt.
 • Till skillnad från stora elektriska skåp förbrukar denna modell lite elektrisk energi.
 • Produkterna kan användas i landet.
 • De flesta modeller stöder elektriska brännare.

Trots ett antal fördelar har denna enhet också en nackdel:

 • Inte alla modeller har en bricka för att samla fett och matavfall.
 • Det är nödvändigt att tänka över placeringsmetoden i förväg så att enheten når utloppet;
 • Vissa tillverkare överskattar medvetet vissa specifikationer.

Små miniugnar

Stora floder Voronezh-5

Ett praktiskt mekaniskt alternativ som passar alla kök. Den största fördelen med designen är dess pris, vilket är flera gånger mindre än för fullfjädrade elskåp.

Satsen innehåller ett galler och ett bakplåt som underlättar tillagningen. Kroppen är tillverkad av slitstarkt stål. Den externa designen är standard, handtagen är bekväma. Den maximala uppvärmningstemperaturen är 240 grader. Nominell effekt - 900 watt. Kammarvolym - 9 liter. Byggvikt - 4 kg.

Den genomsnittliga kostnaden är 1 800 rubel.

Stora floder Voronezh-5

Fördelar:

 • Bekvämlighet;
 • Liten storlek;
 • Funktionalitet;
 • Låg kostnad;
 • Optimal temperaturprestanda.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Panasonic NT-GT1WTQ

Ett kvalitets- och kompakt alternativ som är lämpligt för snabb uppvärmning eller matlagning. Kammarvolymen här är bara 3 liter, så enheten är konstruerad för att endast användas som en extra. Satsen innehåller alla nödvändiga element: från gallret till brickan för att samla fett och matavfall.

Modellen är utrustad med en mekanisk timer. Designen är gjord i traditionell stil. Den yttre delen är gjord av stål. Högsta temperaturen är 205 grader, medan minimivärdet är 65. Effektförbrukningen är 1,3 kW.

Säljs till ett pris av 3 780 rubel.

Panasonic NT-GT1WTQ

Fördelar:

 • Kvalitetsvaror;
 • Pålitlig byggnad;
 • Varaktighet;
 • Lång garanti;
 • Fettuppsamlingsbricka;
 • Mått.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Gemlux GL-OR-810

Klassisk miniugn med en kammarvolym på 10 liter. Produkten är perfekt för uppvärmning av mat eller förberedelse av måltider. För extra bekvämlighet finns det en intern belysning som låter dig övervaka statusen på kyckling eller bakverk. Det finns en termostat, vilket också är en fördel. Paketpaketet är vanligt här, inget nytt.

Kroppen är gjord av slitstark metall. Enhetens märkeffekt är 800 watt. Det finns en timer som kan ställas in i en timme. Max. och min. temperatur - 250 respektive 60 grader. Små dimensioner gör det enkelt att installera produkten på vilket bord som helst.

Genomsnittspriset är 2400 rubel.

Gemlux GL-OR-810

Fördelar:

 • Bra budget spis;
 • Lämplig för små barn som älskar att laga mat;
 • Intern belysning;
 • Det finns en timer;
 • Tar inte plats;
 • Enkla kontroller.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Betyg för de bästa medelstora miniugnarna

Simfer M3426TB

En pålitlig version av en populär tillverkare, som är designad för daglig användning. Det finns flera driftsätt som gör att du kan skapa kulinariska mästerverk även i en liten lägenhet. Kontrollerna är helt mekaniska, vilket de flesta användare känner till.

Den yttre delen är gjord av slitstark metall som tål hög belastning och inte försämras. Det skyddande skiktet förhindrar rostbildning. Designen är gjord i en klassisk stil. Apparaten ser bra ut i alla kök. Effektförbrukning 1300 W, vilket ligger inom acceptabla gränser.

Arbetstemperaturområde 40-250 grader. Det finns en timer som kan ställas in i 1,5 timmar. Tack vare sin kompakta storlek ser enheten bra ut även i små utrymmen. Samtidigt krävs inga speciella hål för anslutning, ett vanligt uttag gör det.

Den genomsnittliga kostnaden är 4 200 rubel.

Simfer M3426TB

Fördelar:

 • Rymlighet
 • Flera års garanti;
 • Rengörs enkelt från smuts;
 • Utrustning;
 • Varaktighet;
 • Avger inte främmande ljud under drift;
 • Värms upp snabbt.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

BBK OE3072MC

En utmärkt miniugn som kommer att vara en bra hjälpare i köket. Strukturen kan användas som hjälp eller göra den till den viktigaste. Det senare är acceptabelt när du inte behöver laga mat för en stor familj. Satsen innehåller en bekväm hållare för gallret, vilket förenklar driften.

Med den mekaniska timern kan du ställa in tiden och lugnt göra affärer. Kroppen är gjord av stål belagt med ett skyddande lager. Designen är standard. Nominell effekt - 1500 W. Arbetstemperaturområde 90-230 grader. Måtten är standard, vilket gör att du kan installera enheten var som helst.

Den genomsnittliga kostnaden är 3900 rubel.

BBK OE3072MC

Fördelar:

 • Volym - 30 liter;
 • Lång livslängd
 • Intern belysning;
 • Värde för pengar;
 • Bekväm timer;
 • Enkel kontroll;
 • Effektivitet.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

DELTA D-0123

En av budgetlösningarna med en volym på 37 liter. Tack vare enheten kan en person laga rätter av vilken komplexitet som helst. Flera driftsätt säkerställer en jämn, skarp finish och enkel användning.

En kvalitetstermostat förhindrar överhettning. Uppsättningen är den vanligaste här och innehåller endast ett galler och ett bakplåt. Den säljs i 7 färger, vilket gör att du kan välja en modell som passar ditt kök.

Den lägsta uppvärmningstemperaturen är 50 grader, den högsta är 320 grader. Timern kan ställas in i 1,5 timmar. Märkeffekt 1,3 kW. Massan av strukturen är 10,2 kg.

Säljs till ett pris av 3000 rubel.

DELTA D-0123

Fördelar:

 • Låg kostnad;
 • Varaktighet;
 • Styrka;
 • Enkla kontroller;
 • Pålitlighet;
 • Bra rymlighet;
 • Lämplig för daglig användning.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Betyg för de bästa modellerna med konvektion

GALAXY GL2623

Om en person letar efter en ugn som inte bara kan baka produkter utan också fungerar i konvektionsläge, är detta en lämplig lösning.Kammarvolymen är 28 liter, vilket är tillräckligt för en liten familj.

Det finns en utmärkt intern belysning som visar maträttens aktuella tillstånd. Dessutom ändrade tillverkaren de mekaniska kontrollerna till beröringsknappar med en display, vilket har en positiv effekt på funktionaliteten.

Den yttre delen är tillverkad av slitstarkt stål. Klassisk svart design. Passar bra in i moderna köksinredningar. Värmer ugnen snabbt till önskad temperatur. Den maximala timerinställningstiden är 60 minuter.

Den genomsnittliga kostnaden är 4700 rubel.

GALAXY GL2623

Fördelar:

 • Konvektionsläge;
 • Effektivitet;
 • Bra hållbarhet
 • Bekvämt grepp;
 • Touch-kontroll;
 • Snygg design;
 • Kompakthet;
 • Rymlighet.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

ENDEVER Danko 4067

Miniugnen skiljer sig från de tidigare versionerna genom att det finns en häll som är installerad ovanpå. Produkten är lämplig för aktiv användning i landet. Eftersom det låter dig inte bara göra en gryta utan också koka vatten.

Intern belysning gör att du tydligt kan se produktens skick, medan det är valfritt att öppna dörren. Satsen innehåller alla nödvändiga verktyg.

Kontrollen utförs mekaniskt, vilket blir en välbekant lösning för de flesta användare. Den nominella effekten här är två gånger högre än för standardmodeller, eftersom det finns elektriska brännare.

Säljs till ett pris av 8 160 rubel.

ENDEVER Danko 4067

Fördelar:

 • Lätt att städa;
 • Varaktighet;
 • Styrkaindikatorer;
 • Bekväm hantering;
 • Kokplatta;
 • Rymlighet
 • Bygg kvalité;
 • Konvektionsläge.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

GFgril GFO-20W

En vacker och effektiv mini-konvektionsugn som ger dina bakverk en aptitretande och krispig skorpa. Dessutom kan enheten användas som ett alternativ till en mikrovågsugn, eftersom den tar nästan samma utrymme men värms upp på ett säkrare sätt.

Kammarens innerfoder är tillverkat av högkvalitativt material som matrester och fettrester inte fäster vid. En person behöver inte längre leta efter information om hur man ska ta hand om produkten länge, det räcker att använda en trasa och ett rengöringsmedel. Temperaturområdet är från 100 till 250 grader, medan uppvärmningen sker på kort tid.

Säljs till ett pris: från 4 990 rubel.

GFgril GFO-20W

Fördelar:

 • Enkel mekanisk kontroll;
 • Bekvämt arbete;
 • Högkvalitativ montering;
 • Pålitlighet;
 • Lätt att städa.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Betyg för de bästa elektriska ugnarna med grill och konvektion

Tesler EOG-1800

En vacker och effektiv enhet som kan fungera i grillläge. Denna lösning gör att du kan laga en aptitretande kyckling på kort tid. Kontrollerna är helt mekaniska. För att förhindra att enheten överhettas finns det en termostat. Paketet är standard.

Den yttre delen är tillverkad av slitstarkt material som tål höga temperaturer. Märkeffekt - 1,5 kW. Timern kan ställas in i 60 minuter. Massan av strukturen är 4,4 kg.

Säljs till ett pris av 2900 rubel.

Tesler EOG-1800

Fördelar:

 • Låg kostnad;
 • Vackert utförande;
 • Grillläge;
 • Styrka;
 • Snabb uppvärmning;
 • Timer.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Scarlett SC-EO93O19

En kvalitetsprodukt från en ansedd tillverkare. Kammarvolymen är 42 liter, vilket möjliggör bakning av olika produkter. Kontrollen är helt mekanisk, vilket passar de flesta användare, eftersom det räcker för att vrida handtaget. Utrustningen är standard här, det finns bara ett galler och ett bakplåt, om du vill kan du köpa andra element.

Den inre ytan är gjord av non-stick beläggning, vilket har en positiv effekt på vården. Timern är inställd på 2 timmar, den är lämplig för långbakning vid låga temperaturer.

Den genomsnittliga kostnaden är 5300 rubel.

Scarlett SC-EO93O19

Fördelar:

 • Enkelt underhåll;
 • Lång garanti;
 • Pålitlighet;
 • Enkel och intuitiv kontroll;
 • Lämplig för daglig användning;
 • Uppvärmning från båda sidor.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

AVEX TR300BСL

Ett hållbart och pålitligt alternativ som gör köket ljusare och gör det enkelt att laga mat. Enheten har en bra kapacitet - 28 liter. Det finns flera driftsätt, bland vilka det finns en grill och konvektion.

Miniugnen skiljer sig inte bara i tekniska egenskaper utan också i hela uppsättningen. Det finns inte bara ett spott och galler, utan också en bricka för att samla matavfall och en hållare för ett bakplåt.

Säljs till ett pris av 4 200 rubel.

AVEX TR300BСL

Fördelar:

 • Effektivitet;
 • Pålitlighet;
 • Enkla kontroller;
 • Högkvalitativ montering;
 • Värms upp snabbt;
 • Bekväm service.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Betyg av dyra elektriska ugnar

De'Longhi EO 32852

En av de bästa produkterna för ett professionellt kök. Miniugnen har en kammarvolym på 32 liter och dussintals olika funktioner. Enheten är utformad för att förbereda alla rätter, även de mest komplexa. Högkvalitativ innerbelysning förhindrar ständig dörröppning, vilket innebär att mikroklimatet inte störs.

Apparaten är designad i traditionell stil och kan installeras i vilket kök som helst. Dörren värms praktiskt taget inte upp, vilket förhindrar brännskador. Arbetsområde 80-220 grader. Märkeffekten är här flera gånger högre och uppgår till 2,2 kW.

Genomsnittspriset är 22000 rubel.

De'Longhi EO 32852

Fördelar:

 • Dussintals användbara lägen;
 • Bekväm drift;
 • Varaktighet;
 • Värms upp snabbt;
 • Utrustning;
 • Pålitlighet.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Steba KB 28

En högkvalitativ miniugn som passar alla kök. Enheten ersätter ugnen helt och överträffar den i vissa fall till och med. Rengöring från fett och smuts tar minimalt med tid, ingen plack förstör de inre väggarna. Och så att smulorna inte ackumuleras längst ner ingår en speciell pall i satsen.

Kontrollen är mekanisk, vilket gör att du kan förstå enhetens funktioner utan att läsa instruktionerna. Högsta temperaturen är 230 grader. Nätkabelns längd är 1,4 meter, vilket kanske inte räcker om uttaget är långt borta. Den maximala timerinställningstiden är 1,5 timmar.

Säljs till ett pris: från 20000 rubel.

Steba KB 28

Fördelar:

 • Pålitlighet;
 • Högkvalitativ montering;
 • Enkel att använda;
 • Snabb uppvärmning;
 • Flera driftlägen;
 • Lång livslängd
 • Rensas enkelt av fett.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Till sist

Ugnen är ett användbart köp som underlättar matlagningen. Det kanske dock inte passar i alla lägenheter och få människor vill betala för mycket för den extra volymen. En miniugn utvecklades för detta ändamål. Designen är ett utmärkt alternativ och tar inte plats på bordet eller under hällen. Om du har erfarenhet av att använda modellerna som beskrivs i betyget, eller mer intressanta representanter, berätta för oss om det i kommentarerna.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här