Bästa spelmonitorer för 2020

0

Datorspelvärlden blir mer omfattande och intressant varje år och datorgrafik närmar sig verkligheten. Men för att helt fördjupa dig i den fiktiva värld som uppfanns av begåvade utvecklare, för att andas djupt in den obeskrivliga atmosfären i spelgenren, behöver du en speciell spelmonitor. Annars kommer dina försök att njuta av spelet vara lika med chansen att lukta rosen genom gasmasken. Redaktörerna för webbplatsen "best-sv.designuspro.com" har förberett en översikt över de bästa spelövervakarna för 2020 för dig.

Viktiga skillnader mellan en vanlig skärm och en spelmonitor

För en tekniskt oerfaren lekman verkar det som om den enda skillnaden mellan de två systemen bara är kostnad. Å ena sidan är det så, om genomsnittspriset för en konventionell enhet är 10 000 rubel, då spelanordningar börjar på cirka 15 000 rubel (minimikostnaden för modellerna i denna recension). Det bör dock förstås att ett sådant pris inte är av misstag. Det bildas som ett resultat av mer avancerade, i jämförelse med enkla bildskärmar, egenskaper.

Matrix tillverkningsteknik

Som de säger är matrisen vår allt. Dess typ bestämmer viktiga egenskaper som svarstid, färgkvalitet, ljusstyrka, kontrast och många andra parametrar.

Med tanke på typerna av matriser kommer vi att gå från de vanligaste teknikerna för att skapa matrispaneler bland spelare till mindre efterfrågade.

 • TN- eller TN + -filmmatriser

"Pionjärer" av LCD-skärmar, skapade av en av de allra första. Tillverkningstekniken är enkel, så att den kan användas i de flesta hushållsapparater, gatuskyltar. När allt kommer omkring dikterar deras grundläggande tillverkning en låg kostnad. Därför är nästan alla budgetmodeller utrustade med TN + Film-matris. Förutom den låga kostnaden är faktumet med snabb respons, hög vertikal frekvens inom intervallet 200-240 Hz attraktiv. Mer om dessa parametrar kommer att diskuteras nedan.

TN har också många nackdelar:

Dåliga betraktningsvinklar där bilden börjar förvrängas om du rör dig lite åt vänster eller höger eller står upp ovanför skärmen. Distorsion kan vara färg, geometrisk.

De har sådana artefakter som banding (periodiskt utseende av lutningsränder), pastöriseringseffekt (plötsliga förändringar i ljusstyrka, färgövergång). Ibland finns det också en kristallin artefakt, under vilken det är svårt att fokusera på en enda pixel.

 • IPS-beläggning

Det kommer att kosta mer för användaren med hög responshastighet, bättre färgåtergivning med nästan fullständig frånvaro av ovanstående artefakter. Man bör komma ihåg att det finns många "variationer på temat" för IPS - AHVA, PLS, H-IPS och många andra. Ofta skapar ett tillverkningsföretag själv en teknik baserad på IPS under ett varumärke. Därför kan underartens parametrar skilja sig från varandra i en eller annan riktning.

IPS sådana beläggningar har en nackdel - högt pris.

 • * VA

De intar en mellanliggande, mellanliggande plats mellan de två ovan nämnda teknikerna. De har utmärkt kontrast, oumbärlig när du tittar på filmer hemma, medelvinklar, bra färgåtergivning.Å andra sidan har denna beläggning nackdelar i form av svart krossning (en kraftig försämring av svart färg när du ändrar betraktningsvinkeln), bandning, medelmåttig svarstid i mörka områden på skärmen. Priskategorin för * VA och dess underarter (SVA, AMVA, MVA) är också genomsnittlig.

En genomgång av matriser från tidigare år måste innehålla en sådan terminologi som närvaron av en glödeffekt (mutation av bildtoner beroende på betraktningsvinkeln), bakgrundsbelysningens grad av enhetlighet, vilken typ av bakgrundsbelysning. Numera är dessa parametrar helt beroende av den specifika modellen, så de tas inte i beaktande. Bakgrundsbelysningen som används i de flesta moderna skärmar är LED, med undantag för två tekniker - QLED, OLED.

De senare är nyheter i matrisernas värld, har hög teknisk data som gör att de kan implementeras, inklusive 4K-format. Komplexiteten att tillverka sådana matriser påverkar emellertid deras pris negativt. Idag ingår modeller gjorda med dessa tekniker i premiumgruppen.

Bildförhållande, diagonalt

Dessa två parametrar har en viss relation. De allra flesta moderna bildskärmar har följande diagonala proportioner och bildförhållanden. 23 "till 32" - 16: 9, 32 - 35 "- 21: 9. En widescreen-skärm, som vanligtvis används som en hemmabio med en diagonal på 43, 49 tum i förhållandet 32: 9 respektive 32:10.

Kriterierna för att välja bildformat är följande. De flesta spel, filmer, arbete med en dator visas perfekt av enheter med bildförhållandet 16: 9. Men när du spelar moderna spel, liksom när du tittar på video med vissa format på sådana bildskärmar, kommer det att finnas en svart vertikal stapel på båda sidor av bilden. Bildskärmar 21: 9 och högre hjälper till att undvika denna nackdel.

När man väljer bör man också vägledas av användarens vision. Vanligtvis känner en synskadad person mer bekvämt bakom en stor skärm.

Förresten, om vision. Du kan ofta höra om behovet av att vara på ett avstånd som är lika med 1,5 eller till och med två gånger skärmstorleken. Det vill säga, om diagonalen är 23 tum måste användaren vara 120 centimeter från bildskärmen. Om det fortfarande är tillåtet att titta på en film på ett sådant avstånd är det helt enkelt inte möjligt att arbeta med mus eller tangentbord. Efter att ha spelat med datorleksaker måste spelaren ha tillräckligt med utrymme för att manipulera musen.

Upplösning

Upplösningsinställning ger bildkvalitet. Dessutom kommer samma upplösning på skärmar i olika storlekar att se annorlunda ut. Därför måste pixeldensiteten matcha enhetens storlek. Bildskärmar 23,5 till 32 tum kräver diagonalt en Full HD- eller WQHD-densitet, 34-35 tum UFHD, UWQHD. Tja, "extrem" 4K är fortfarande endast tillgänglig i 27-tums modeller.

Det verkar som om det inte borde tänka mycket här, enheten för spelare bör ha maximal pixeldensitet. Då blir bilden av spelet tydlig med skarpa kanter. Och detta är viktigt, till exempel när man spelar någon slags skjutare, när spelaren måste fånga fienden i sikte.

En hög pixeldensitet i stor storlek kommer emellertid oundvikligen att skapa en belastning på grafikkortet, datorns processor. Och sedan börjar ramuppdateringsfrekvensen (FPS) sjunka, vilket kommer att påverka spelet negativt. Och inte alla grafikkort kan "dra ut" en hög pixeldensitet, för att inte tala om 4K-formatet.

Med andra ord, när du väljer en skärm för en stationär dator, bör du uppnå samma indikatorer på huvudkomponenterna i en speldator - RAM, processor, grafikkort, bildskärm. Om grafikkortet inte är det senaste exemplet kommer bildförhållandet att vara det prioriterade valet, inte antalet pixlar.

Svarstid och svepfrekvens

Svarstiden avgör hur snabbt ljusets signal som tas emot från grafikkortet visas på matrisen. Professionella spelare, eller som de kallas "cyber-kotletter", var först och främst uppmärksamma denna parameter.

Det är också viktigt att en dynamiskt rörlig bild i spelet inte har spår, så kallade spår.Men samtidigt bör bilden förbli jämn och inte hoppa plötsligt längs skärmens omkrets. Den vertikala svepningen, eller snarare dess frekvens, är ansvarig för den här egenskapen. Ju högre det är, desto mjukare blir bildens dynamiska rörelse.

Anslutningsgränssnitt

Gränssnittet för anslutning av skärmen spelar ingen roll vad anslutningsstandarderna är när man väljer en bildskärm. Du behöver bara känna till de moderna typerna av kommunikation mellan grafikkortet och bildskärmen. De avancerade inkluderar HDMI, DisplayPort, USB Type-C, äldre D-SUB (VGA) och DVI.

Naturligtvis kan avancerade anslutningssystem leverera höga pixeluppdateringshastigheter. Till exempel kommer samma modell med olika portar att passera 25 MHz via HDMI och DisplayPort upp till 633 MHz.

Synvinklar

Parametern som är ansvarig för möjliga bildfel när spelaren förskjuts med ett visst antal grader. Mer relaterad till arbetshästar, eftersom spelaren vanligtvis sitter orörlig och sällan rör sig runt skrivbordet.

Ytterligare funktioner

Kort sagt är det värt att nämna skärmens ytterligare funktionalitet, som ibland har en ren marknadsföring och ibland är till viss nytta. Så bildskärmstillverkare erbjuder förbättrade parametrar för sina produkter tack vare tekniker som maximalt anpassar matrisen med ett grafikkort från en viss tillverkare. För närvarande finns det två sådana tekniker, FreeSync som arbetar med AMD-grafikkort och G-Sync med Nvidia.

Det är dock osannolikt att även en erfaren spelare kommer att känna någon signifikant skillnad. Dessutom kan de dolda inställningarna för drivrutinerna för dessa grafikkort justera matrisen för en bättre bild, och du behöver inte betala för den separat. När allt kommer omkring gör företag vissa betalningar för användningen av licenser för denna teknik.

Med hjälp av inställningarna kan du simulera utvidgningen av det dynamiska området, med andra ord HDR-effekten utan kostnad. True HDR-läge stöds av bildskärmar med bakgrundsbelysning i flera zoner, deras kostnad börjar vid 150 000 rubel. Allt annat är bara en marknadsföringsgimmick, som är lätt att uppnå på ovanstående sätt.

Separat ämne, 3D-skärmar. Sådana anordningar har nu flera nackdelar. Flimrande, mörkare bild (slutarteknik) eller låg upplösning, genomblödning av polariserande ränder (passiv teknik).

Slutsatsen är att det till priset av en 3D-skärm nu är enklare och mer korrekt att köpa virtual reality-glasögon som kan ge den bästa effekten av att vara med i spelet.

Vad ska man leta efter när man väljer en bildskärm förutom tekniska specifikationer?

Kanske den mest brinnande frågan, efter att ha analyserat bildskärmens funktioner och tekniska detaljer, vilket företag är bättre att köpa en spelskärm för en dator?
Å ena sidan kan produkterna från nästan alla företag tjäna för speländamål. Det finns dock företag som är specialiserade eller har en separat rad specialiserade spelprodukter. Så som MSI, vars modeller är populära på grund av speciella applikationer som gör att du kan skjuta mer exakt i skyttar, jämna ut flimmer och byta till vardagligt arbete.

Den andra frågan är var man kan köpa en anständig modell som kan hålla länge? Ett stort antal elektroniska produkter säljs via Internet, och bildskärmar är inget undantag. Men billiga budgetenheter är en sak, och premiumprodukter är en helt annan sak. Ibland är det mycket svårt att byta ut en dyr modell när den går sönder genom en webbutik. Därför, om det beslutades att tillgripa tjänsterna i en sådan butik, läs sedan noggrant recensionerna, vad, enligt köparnas åsikt, är värt uppmärksamhet, vilka är nackdelarna med butiken.

Stora köpcentra erbjuder högkvalitativa varor med möjlighet till byte, garanti, service efter garanti. Nackdelen är handelsmarkeringen, vilket gör varorna dyrare än någon annan butik. Och ju större köpcentrum, desto högre blir denna premie.

Det perfekta valet av inköpsställe är små specialbutiker, där du tydligt kan se tillgängligheten hos de egenskaper som deklareras av tillverkaren.

Populära modeller från 24 tum

MSI Optix G24C

Betyget av högkvalitativa bildskärmar börjar med en modell från ett välkänt företag MSI. Den ursprungliga storleken på 24 "-enheten har ett antal fantastiska funktioner. Såsom L-B-L, som eliminerar påverkan av blå toner på spelarens pupil, vilket gör att han kan spela bekvämt utan torra ögon under lång tid. Adaptivt SYNS bildkontrollsystem förhindrar artefakter på det. Dessutom kan en visuell syn appliceras på den böjda skärmen under spelet, vilket gör det lättare att utföra strider i spelet.

Modell MSI Optix G24C
Skärmstorlek 24 tum
Max. upplösning 1920x1080
Skärmmatrisstyp TFT * VA
Max. bildfrekvens, Hz 144 Hz
Respons tid 1 ms
Ljusstyrka 250 cd / m2.
MSI Optix G24C

Fördelar:

 • Brett synfält för att rymma flera spelare
 • Tydlig bild;
 • Snabbt svar;
 • Massor av specialiserade spel "prylar".

Nackdelar:

 • Brist på vertikal, horisontell kroppsjustering.

BenQ Zowie RL2460


Opretentiös RL2460? baserad på TN-matris, som perfekt kombinerar låg kostnad med en anständig bild, hög hastighet.

Bland fördelarna har modellen en hörlursingång som gör att du kan höra fiender, effekterna av skott, explosioner med maximal effekt av spelets verklighet. RL2460 är ett utmärkt val för en persondator om den inte är utrustad med externa högtalare, eftersom monitorn är inbyggd i stereohögtalare med klart ljud.

Modell BenQ Zowie RL2460
Skärmstorlek 24 tum
Max. upplösning 1920x1080
Skärmmatrisstyp TN
Max. bildfrekvens, Hz 60 Hz
Respons tid 1 ms
Ljusstyrka 250 cd / m2.
BenQ Zowie RL2460

Fördelar:

 • Visionsskyddssystem under det flimmerfria spelet;
 • Justering för ett specifikt spelläge;
 • Stöd för olika anslutningsstandarder (3xHDMI, DVI, VGA);
 • Djupa nyanser av svart:
 • Lågt pris jämfört med analoger.

Nackdelar:

 • Ståndet väcker inte förtroende.

AOC C24G1

En annan representant för ekonomiklassen, ett utmärkt val för dem som har en fråga - vad är den bästa presenten för en student att köpa? Detta stöds av möjligheten att justera bildskärmen i höjd. En snabbt växande tonåring kommer till nytta. Idealisk nybörjarlösning med tanke på svarshastighet (MPRT-objektets dynamiska hastighet). Bred betraktningsvinkel, böjd matris, FreeSync-system, allt detta tillåter inte bara att spela hög kvalitet i de flesta moderna spel utan också att använda datorns utilitaristiska.

Modell AOC C24G1
Skärmstorlek 24 tum
Max. upplösning 1920x1080
Skärmmatrisstyp TFT * VA
Max. bildfrekvens, Hz 146 Hz
Respons tid 4ms / 1ms (MPRT)
Ljusstyrka 250 cd / m2
AOC C24G1

Fördelar:

 • Antireflekterande beläggning;
 • Gynnsamt pris med tanke på byggkvaliteten;
 • Inte ett dåligt svar;
 • Sofistikerad ergonomi.

Nackdelar:

 • Grov stigning för täckningspunkten som ger en matris av låg kvalitet;
 • Brist på högtalare.

Populära modeller från 27 tum

AOC C27G1

En bra, pålitlig enhet med hög uppdateringsfrekvens (144 Hz), vilket ger en tydlig bild i de tuffaste spelen. När allt kommer omkring är upplösningen på C27G1 1920 × 1080 med en diagonal på 27 tum. Å ena sidan laddar detta inte systemet, men samtidigt ger det inte det bästa frekvenssvaret (amplitudfrekvensegenskaper) för att titta på filmer i HD. Kanske är detta det mest framgångsrika förvärvet i segmentgruppen av böjda bildskärmar från 27 tum med en lägsta budget.

Modell AOC C27G1
Skärmstorlek 27 tum
Max. upplösning 1920x1080
Skärmmatrisstyp TFT * VA
Max. bildfrekvens, Hz 144 Hz
Respons tid 1 ms
Ljusstyrka 250 cd / m2
AOC C27G1

Fördelar:

 • Skärm utan ramar;
 • Bakgrundsbelysning utan flimmerfunktion;
 • Stöder AMD FreeSync-standard.

Nackdelar:

 • Datorbordet ska vara stort för breda ben;
 • Det fanns fall av leverans av kopior med döda pixlar.

LG 29UM69G

LG-teknik är känd för sina högkvalitativa produkter, ofta oöverträffade i produktnischen. LG 29UM69G är ett utmärkt exempel på detta.Det finns modeller som är mer anpassade till spelet, andra skapas med en förspänning mot arbete, tittar på film, men den här skärmen passar harmoniskt mellan dessa två funktioner. Med hjälp får du tillgång till en värld av strategi, taktiska RPG-spel i sin fulla ära, vars rika färger kommer att överraska dig mer än en gång. Känslan av glädje kommer att finnas kvar när du tittar på filmer, musikvideor och arbetar med grafiska filer. För skyttar, kampspel måste du dock leta efter en mer lämplig modell. Svarstiden för 29UM69G är obehagligt snabb.

Modell LG 29UM69G
Skärmstorlek 29 tum
Max. upplösning 2560x1080
Skärmmatrisstyp TFT IPS
Max. bildfrekvens, Hz 75 Hz
Respons tid 14 ms
Ljusstyrka 250 cd / m2
LG 29UM69G

Fördelar:

 • Ett stort antal färger;
 • Bra ljud från inbyggda högtalare;
 • Massor av gränssnitt som stöds;
 • Intensiv svart färg.

Nackdelar:

 • Markerat fall
 • Svarstider är inte för snabba spel.

Populära modeller från 30 tum

LG 34UC79G

Stor bild i fullformat med ett avancerat bildförhållande på 21: 9 med en maximal upplösning på 2560 × 1080. Det bästa valet av en ivrig filmåkare, "cyber-kotletter" och bara en finsmakare av en levande bild av hög kvalitet. Jämförelsen mellan denna modell och dess motsvarigheter kommer att vara tvetydig på ett antal punkter. Till förmån för 34UC79G - varumärkets image för det välkända LG-företaget, utmärkt kvalitet, lång garanti, service. Nackdelar - hög priskategori.

Modell LG 34UC79G
Skärmstorlek 34 tum
Max. upplösning 2560x1080
Skärmmatrisstyp TFT AH-IPS
Max. bildfrekvens, Hz 144 Hz
Respons tid 1 ms
Ljusstyrka 250 cd / m2
LG 34UC79G

Fördelar:

 • Moderna portar (input / output), så att du kan ansluta kringutrustning;
 • Utmärkt ljusstyrka och kontrastegenskaper;
 • Matris av hög kvalitet;

Nackdelar:

 • Mått kräver mycket skrivbordsutrymme.

Alienware AW3418DW

Avrundningen är Alienware AW3418DW, med sin extremt breda sensor, en stor krökning som fördjupar dig i levande, färgglada och uppslukande spel.
Detta är en TOP-enhet, en riktig mastodon i bildskärmens värld, utan överdrift, man kan säga att det krävs ett separat rum för att spela på den här skärmen. I alla andra rum kommer AW3418DW att "sluka" större delen av utrymmet. Tillverkaren av AW3418DW är ett Dell-företag, känt för sina högkvalitativa produkter. Man bör komma ihåg att detta är en premium-enhet, därför måste man välja frågan: hur mycket kostar en sådan modell att sättas i bakgrunden.

Alienware-modell AW3418DW
Skärmstorlek 34,1 tum
Max. upplösning 3440x1440
Skärmmatrisstyp TFT IPS
Max. bildfrekvens, Hz 120 Hz
Respons tid 4 ms
Ljusstyrka 300 cd / m2
Alienware AW3418DW

Fördelar:

 • Fantastisk design;
 • Högkvalitativt utförande material;
 • 16,7 miljoner färger;
 • Hög horisontell, vertikal skanningsfrekvens;

Nackdelar:

 • Maximalt betygspris;
 • Det finns ingen antistatisk beläggning.

Slutsats

Spelmonitorer är naturligtvis dyrare än deras utilitaristiska motsvarigheter, så de behöver ett särskilt tillvägagångssätt för att undvika misstag när de väljer en dyr modell. Innan du slutligen föredrar en viss modell, bör du noggrant studera beskrivningen på den officiella webbplatsen eller portaler som är specialiserade på detta område. Studera den explicita (ljusstyrka, bildfrekvens) och dolda tekniska data (signalöverföring, frekvenssvarskurva) noggrant. Det bör noteras att de bästa bildskärmstillverkarna vanligtvis har en specialiserad speluppställning, och detta förenklar urvalsprocessen.

Kanske har du egna råd om hur du väljer den bästa bildskärmen eller rekommendationerna för vilket företag du ska köpa, baserat på personliga preferenser? Lägg upp dem i kommentarerna till den här recensionen.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *