Bästa syrekoncentratorer för 2020

0

För att leva måste man andas. För att andas behöver du 20,8% syre i luften. Det här är inte mycket och inte lite. Detta är vad luften runt oss nu har. Det fanns en gång mycket mer syre i luften. Idag saknas det för alla, utom för dem som bor långt från städer.

Irritabilitet och nervositet, huvudvärk, trötthet är symtom på hypoxi som vi alla har upplevt minst en gång. Allt detta kan undvikas genom att köpa en liten hushållsapparat som är ganska prisvärd. Redaktionen på webbplatsen "best-sv.designuspro.com" erbjuder läsarna en recension av "The Best Oxygen Concentrators for 2020", baserat på kundrecensioner och expertrekommendationer.

Den utvecklade industrin ger oss alla fördelarna med civilisationen och hindrar oss också från att andas djupt! Särskilt "går" till invånarna i megalopol och stora industricentra. När vi sjunker ner i tunnelbanan eller korsar livliga motorvägar genom underjordiska passager andas vi in ​​luft, där innehållet i den mest nödvändiga komponenten för andning inte överstiger 20,4%. I en överfull buss reduceras dess innehåll till 20,2% och på ett kontor - högst 20,3%.

Om hypoxi och syre

Hypoxi griper oss i halsen! Vi tröttnar snabbt, klagar ofta på huvudvärk, trycksteg, blir irriterade över bagateller, lider av andfåddhet och sover dåligt.
På vintern berövar vi oss själva frisk luft. När vi håller oss varma stänger vi ventilerna och lämnar öppna luckor som inte räcker för normalt luftutbyte. När vi andas ut 5 till 18 liter koldioxid per timme och låter fönstren stängda förvärrar vi den redan ohälsosamma atmosfären i våra lägenheter.

Under tiden bidrar en ökning av syrehalten i luften till en intensiv ämnesomsättning i kroppen och aktiverar många hälsofördelar:

 • förbränning av fetter och skadliga ämnen;
 • oxidation av mjölksyra som ackumuleras av musklerna, vilket orsakar en känsla av trötthet;
 • syntes av nytt kollagen av hudceller;
 • förbättrad blodcirkulation
 • andningslindring
 • bli av med andfåddhet.

Det är därför som promenader i den friska luften lindrar oss från trötthet, sömnighet och yrsel, hjälper till att stabilisera blodtrycket, förbättra sömnen och till och med neutralisera baksmälla.

Intressant! För hundra och femtio år sedan innehöll luften cirka 26% syre! Och ödlorna som bebodde vår planet i förhistorisk tid andades ännu mer berikad luft. Andningsblandningen för astronauter på ISS innehåller 33% av denna gas.
Förresten, tack vare rymdteknik uppstod syrekoncentratorer under andra hälften av 1900-talet.

Hur allt började

1958 utvecklade ingenjörer vid NASA (US National Space Agency) en enhet som förse astronauter med det rena syre de behövde.Med tanke på att det planerades att använda den under rymdflygförhållanden, måste enheten vara kompakt och säker. Gasflaskor, som potentiellt farliga föremål, var absolut oacceptabla i det här fallet. Processkontroll bör förenklas så mycket som möjligt.

Principen för drift av syrekoncentratorn

Amerikanska ingenjörer har utvecklat en enhet, i vilken det fanns två behållare fyllda med ett kraftfullt adsorbent - zeolit. Kompressorn tillför luft under tryck till förfiltrena, där den tar bort smuts och bakterier. Sedan tvingas den renade luften genom zeoliten, som kvarhåller kväve-molekyler. Således är produktionen nästan ren (95%) O2.


Den nya tekniken förblev inte bara rymdbaserad länge. Redan 1977 patenterade S. Sankar och D. Zondlo en industriell apparat med en produktivitet på 100 ton / dag syre med en renhet på 94%. Produkterna blev snabbt populära i vårdinrättningar. Enheten producerar inte bara högkoncentrerat syre utan kan också mätta vätskor som juice och vatten med den. Resultatet är en cocktail som är mycket hälsosam och har inga medicinska kontraindikationer.

Den sovjetiska cocktailens historia

För att mätta en persons blod med ytterligare en mängd gas som vi behöver så mycket, är det inte nödvändigt att andas in det. Du kan äta det! En gång i magen absorberas den av väggarna och dyker upp i blodet, förbi luftvägarna. Den enda frågan är hur man levererar syre till magen. På den tiden visste läkare bara ett sätt - att införa det genom ett rör. Förfarandet är mildt sagt obehagligt. I början av 60-talet utvecklade en grupp sovjetiska forskare, läkare och biologer, under ledning av N.N. Sirotinin, en mildare metod utan att förlora den terapeutiska effekten, som var mycket hög för att bota vissa sjukdomar.

Problemet löstes i flera steg. Först matades syresatt skum in i magen genom matstrupen. För att inte torka ut matstrupen fuktades gasen i en speciell anordning. Sedan tillsattes skummedlet. Forskare bestämde sig snart för att det tjocka och friska skummet helt enkelt kunde ätas med en sked, med samma effekt. Redan 1968 skum med hög O2, ätit som ett medicinskt förfarande på sjukhus, kliniker och sanatorier. Två år senare utvecklades en apparat som började massproduceras, vars syfte var produktionen av syrgasskum. Enheten fick namnet "Hälsa".

Strikt taget var det inte en koncentrator utan ett skummande medel. Gas extraherades inte genom filtrering av atmosfärisk luft utan tillfördes från en cylinder, ett rör, till en behållare med en skummande komposition. Den färdiga produkten överfördes till bägaren från ett annat rör doppat i skum.

En cocktail av vår tid

För att förbereda detta mirakelkur är det tillräckligt att ha en källa till O2, oavsett om det är en ballong eller koncentrator, en dricksvätska som bas och ett skumbildande medel.
På den "fina" nittiotalet dog hobbyen för livgivande drycker praktiskt taget tillsammans med deras produktion. Men 2006 var ryska läkare redan engagerade i en omfattande studie av effektiviteten av effekten på människokroppen av att ta syrcocktails. Slutsatsen var entydig:

 • en syrgascocktail är ineffektiv som botemedel mot sjukdomar som kräver betydande mängder gas;
 • visar utmärkta resultat som ett sätt att förbättra ämnesomsättningen, normalisera sömn, lindra trötthet, stimulera andnings- och cirkulationssystemet.

Syrekoncentrator för alla

Framväxten av O-koncentratorn2 har blivit en utmärkt lösning på problem i samband med brist på frisk luft i lägenheter och kontor. Att besegra en minskning av koncentrationen i luften över hela staden (för att inte tala om storstadsområden) är en extremt svår och kostsam uppgift.Med tillkomsten av den här användbara enheten blev det möjligt att ge dig själv, dina barn och äldre föräldrar en bekväm tillvaro i stadens trånga utrymmen.
Med hjälp fick människor som helt enkelt förhindrades att leva av allvarliga sjukdomar en chans att lindra deras lidande och återvända till ett aktivt liv.
Luften, mättad med en sådan komponent som är nödvändig för hälsosam andning, hjälper till att bli av med andfåddhet, normalisera hjärtat och lungorna och förbättra den allmänna hälsan.

Fördelarna och skadorna med syrebehandling

Tillsammans med information om fördelarna med syrebehandling finns det ihållande rykten om farorna och bristen på någon nytta av att använda syrekoncentratorer. Någon tror att inandning av högkoncentrerat syre eller frekvent konsumtion av mättade cocktails är beroendeframkallande, liknar drogberoende. Andra säger att det är skadligt att andas in en andningsblandning med en hög O-koncentration2, och tvärtom, är det mer användbart att andas luft med låg luftkoncentration för personer som lider av andningssjukdomar.
Som med alla läkemedel kräver syreintag strikt överensstämmelse med korrekt dosering. Syrebehandling har inga kontraindikationer. Enligt läkare kan långvarig inandning av en blandning som innehåller 60-80% O orsaka skada.2, i mängder som överstiger 6-8 liter per minut. Den mest kraftfulla koncentratorn producerar dock inte mer än 5 liter gas per minut. Dessutom, enligt läkare, kommer inandning av syre med en koncentration på 100% inte mer än 24 timmar att göra mer skada än hypoxi.

Myter om den toxiska effekten av långvarig inandning av högkoncentrerat syre håller inte heller vatten. Vid inandning till och med 100% O2blandas gasen med luft och kommer in i luftvägarna "utspädd" till en koncentration av 30-33%. I vilket fall som helst, sessionernas varaktighet, flödeshastigheten och koncentrationen av O2, bestämmer läkaren allvarligt sjuka. För framgångsrik användning av koncentratorer hemma kommer det inte heller att skada att konsultera en specialist. När dessa villkor är uppfyllda utesluts skadliga biverkningar. Det är tillrådligt att köpa en pulsoximeter - en mycket användbar enhet som snabbt bestämmer mättnaden av blod med syre.

Vilket nav är bättre att köpa

För att ta reda på hur du väljer den enhet som bäst uppfyller alla dina krav måste du veta mer detaljerat. Det finns följande typer av nav:

 1. Medicinsk;
 2. Inhemsk;
 3. Universell.

Medical Hub

Enheter av denna typ har följande egenskaper:

 • kan arbeta dygnet runt;
 • koncentration O2 inte mindre än 90-95%;
 • produktivitet - minst 5 liter per minut;
 • ha förmågan att smidigt och exakt justera flödet;
 • utrustad med ett larm för övervakning av procedurparametrar och utrustningsstatus.

Denna utrustning tillhör kategorin professionell medicinsk utrustning. Används i medicinska och vårdinrättningar. Med tanke på de stillastående arbetsförhållandena har den dimensioner och vikt som är något högre än hushållsapparater och universalapparater.

Hushållsnav

Skiljer sig i kompakt storlek och lätt vikt. Produktiviteten varierar från 1 till 5 l / min. Koncentration O2 når maximala värden på 90-93% vid minsta flöde och minskar med dess ökning till 30-35%. Hushållsapparater är vanligtvis billiga och inte avsedda för terapeutiska ändamål. De används som utrustning för att lindra trötthetssyndrom, förbättra sömnen, göra cocktails.

Viktig! Vissa hubbnav, till exempel Airsep Freestyle 3, är inte sämre än medicinska nav. Kompakta enheter som väger högst tre kilo ger människor med allvarliga lung- eller hjärt-kärlsjukdomar tillbaka till sitt aktiva liv. De kan bäras på ett bälte eller bäras i en bil. Deras kostnad är mycket hög, men möjligheten att aktivt leva är värt det.

Universalnav

Enheter av denna typ är en korsning mellan medicinska apparater och hushållsapparater. Deras egenskaper gör att de kan användas i medicinska institutioner och hemma. De är också lämpliga för en syrebar.

Val av kriterier

Vilket företagskoncentrator är bättre att köpa

 1. Väpnad. Ryskt företag med produktion i Kina. Beväpnade hushållskoncentratorer är av god kvalitet och överkomligt pris.
 2. Ergopower. Det kinesiska företaget tillverkar högkvalitativa hubbnav. Hennes modeller kännetecknas av låga ljudnivåer. Användarna talar bra om produkterna från detta företag.
 3. Atmung. Ett tyskt företag, en av huvudleverantörerna till den ryska marknaden för medicinsk utrustning och syreutrustning: koncentratorer, generatorer, cylindrar, cocktails och tillbehör. Populariteten hos företagets modeller baseras på den traditionellt höga tyska kvaliteten, tillförlitligheten och funktionaliteten.
 4. Bitmos. Det tyska företaget är en leverantör av kvalitetsmedicinsk utrustning. Populära modeller av detta företag är efterfrågade över hela världen tack vare sin utmärkta kvalitet och mångsidighet.
 5. Invacare. Det amerikanska företaget är världsledande inom produktion av medicinsk utrustning. Han ser sin huvudsakliga uppgift för att säkerställa ett aktivt liv för människor som lider av allvarliga sjukdomar. Dess nav är i konstant efterfrågan över hela världen.

Detta är inte den mest omfattande listan över de bästa tillverkarna, och den fortsätter och fortsätter. Billiga kinesiska modeller är lämpliga som hushållsapparater. Används ofta i oxybars. Dyrare modeller av tyska och amerikanska märken kännetecknas av sin mångsidighet, breda funktionalitet, hög kvalitet och samma priser. De används i medicinska institutioner och som hushåll. Vilket företag som ska köpa en koncentrator beror på vilka mål köparen strävar efter och vilken budget han har.

Vad mer att vara uppmärksam på

Prestanda

Hushållsapparater tillverkas med en kapacitet på 1 till 3 l / min. Detta räcker nog för förebyggande förfaranden och tillagning av cocktails.

Viktig! Utrustning för att göra en cocktail - en cocktailparty ingår inte i leveransuppsättningen och måste köpas separat.

Slutlig produktkoncentration

Medicinska och universella modeller "filtrerar" luften till en koncentration av O2 på nivån 80-95%, och denna parameter beror inte på enhetens prestanda. Billiga hushållsapparater ger en hög koncentration av slutprodukten med ett minimum flöde på 1,0 l / min. Vid maximal produktivitet överstiger detta värde inte 35%. Terapeutiska modeller kännetecknas av en hög koncentration på 90-95% oavsett flödeshastighet, närvaron av funktioner för fin och smidig prestandajustering och säker driftkontroll.

Modellval efter ljudnivå

Billiga hushållsmodeller kännetecknas av indikatorer på 50-55 dB. Med tanke på att nivån på 45 dB uppfattas av det mänskliga örat som en tyst konversation, indikerar en sådan indikator att enheten är ganska högljudd. Mellanklassmodellerna är bullriga vid 45 dB. Högsta kvalitet och dyraste universella modeller fungerar väldigt tyst, vid 36 och till och med 35 dB. Dessa är de bästa indikatorerna.

Val efter pris

Allt är enkelt här. Mångsidiga och professionella enheter är dyra och mycket dyra. Hushåll och lågeffektiva säljs till ganska överkomliga priser, men de är inte avsedda för medicinska ingrepp och används i förebyggande syfte i kampen mot trötthet och dålig sömn. Köpeskillingen beror på enhetens syfte, dess egenskaper och funktionalitet.

Innan du köper en syrekoncentrator, försök ta reda på mer om dessa enheter. Lyssna på råd och råd från läkare. Läs produktbeskrivningen och instruktionerna noggrant för att veta hur du använder den. Ta reda på hur mycket de olika varianterna av enheterna kostar. Att köpa en koncentrator är en investering i din egen hälsa. Skimp inte på det här.

Betyg av syrekoncentratorer av hög kvalitet

11.YS 100

Vår recension öppnas av den kinesiska modellen YS 100, som anses vara den mest budgetmässiga på hemmamarknaden. Enheten är inte lämplig för medicinska anläggningar. För detta är han ganska svag. Gas som är mättad till 90% utmatas endast vid en minsta kapacitet på 1,0 l / min. Med en ökning av doseringen av den filtrerade produkten upp till 5 l / min sjunker koncentrationen till 40%. Vid dosering 3 l / min får användaren 60% O-koncentration2... Enheten kommer att vara användbar som hemanordning för kortvarig oxeterapi, med funktionen att göra en cocktail. I detta avseende kan den också användas i oxybar. Dessutom genomgår luften under anrikningsperioden ytterligare filtrering och rensar den från damm och skadliga bakterier. Funktionens särdrag inkluderar den korta varaktigheten av kontinuerligt arbete. Efter varje driftstimme måste kompressorn "vila" i minst en halvtimme. Inte en dålig modell för hemmabruk. Den genomsnittliga kostnaden för produkten är 12 900 rubel.

YS 100

Fördelar:

 • kompakt;
 • lätt;
 • till ett överkomligt pris;
 • lätt att använda.

Nackdelar:

 • låg produktivitet
 • varaktigheten av den kontinuerliga cykeln inte överstiger 60 minuter.

Varumärkets modell / födelseortSpecifikationergenomsnittspris
YS 100 KinaHushållens syrekoncentrator. Maximal produktivitet - 5 l / min. Koncentrationen varierar beroende på kapaciteten i intervallet från 40% vid 5 l / min. upp till 90% vid 1 l / min. Mått - 260x215x370mm. Vikt - 5,5 kg. Strömförsörjning från 220 V. Buller under drift överstiger inte 45 dB. Syretryck högst 0,6 bar. Effekt - 90W12 900 rubel

10. Ergopower ER-200

En annan budgetenhet tillverkad i Kina är Ergopower ER-200. Till skillnad från YS 100 kan enheten kontinuerligt producera syre lite längre, men inte mer än två timmar, varefter du måste ta en paus på 30 minuter. När det gäller prestanda och flödesmättnad skiljer det sig inte från den tidigare modellen i vår recension. Samma 90% för gasproduktion upp till 1 l / min, 60% vid 3 l / min och 40% vid 5 l / min. Inte lämpligt för långvariga ingrepp för allvarligt sjuka patienter. Det kan vara användbart för kortvariga andningsförfaranden som ordinerats av en läkare, för att göra cocktails och för att fungera i oxibarer. Genomsnittspris: 17 900 rubel.

Ergopower ER-200

Fördelar:

 • liten storlek;
 • gör lite ljud
 • stor, informativ skärm;
 • förmågan att programmera driften av enheten efter tid;
 • överkomligt pris.

Nackdelar:

 • kortvarigt kontinuerligt arbete.

Modell / födelseplats för varumärketSpecifikationergenomsnittspris
Ergopower ER-200 KinaHushållens syrekoncentrator. Producerar upp till 5 liter syre per minut. Koncentrationen regleras beroende på mängden producerad gas: 90% vid 1 l / min; 60% vid 3 1 / min; 40% vid 5 l / min. Mått - 260x215x370mm. Vikt - 5,5 kg. Drivs av AC 220V. Effekt 90 watt. Det maximala syretrycket överstiger inte 0,6 bar.17 900 rubel

9. Aramed 7F-1L

Den åttonde raden i betyget ockuperas av en annan representant för Mellanriket, Aramed 7F-1L-modellen. Dess prestanda anges i namnet - 1 liter per minut. Det är uppenbart att denna anordning inte kommer att vara lämplig för att hjälpa patienter med allvarliga former av lung- och hjärt-kärlsjukdomar. Det hjälper till att bli av med utmattningssyndromet på kontoret. Det kommer att vara användbart hemma, kommer att förbättra välfärden för alla hushållsmedlemmar, unga och gamla. Användbar för barägare för att göra cocktails. I avsaknad av ström kommer enheten att ge en larmsignal. När gasutloppstrycket stiger över det inställda värdet kommer nödventilen att fungera. Närvaron av damm och bakteriedödande filter säkerställer att användaren andas in ren och syresatt luft. Dess genomsnittliga pris är ganska överkomligt och uppgår till 19 300 rubel.

Aramed 7F-1L

Fördelar:

 • små dimensioner;
 • koncentration O2 — 93 %;
 • stor klar skärm;
 • ljudnivå högst 45 dB;
 • förmågan att programmera arbetet i tid.

Nackdelar:

 • låg produktivitet
 • vikt 16 kg.

Varumärkets modell / födelseortSpecifikationergenomsnittspris
Beväpnad 7F-1L RysslandSyrekoncentrator för hushållsbruk. Tillverkad i Kina. Kan användas i skolan och dagis. Producerar upp till 1 liter syre med en koncentration på upp till 93%, inom en minut. Buller under drift överstiger inte 45 dB. Nätaggregat 220 V. Kompressortrycket överstiger inte 0,45 bar. Enhetens mått är 360x280x505 mm. Vikt - 16,1 kg. För att förbereda en syrgascocktail måste du köpa extra utrustning - en Aramed-cocktail.19 300 rubel

8. Canta HG3-W

Den sjunde linjen ockuperas av den kinesiska modellen Canta HG3-W. Den lättaste och mest kompakta av alla kinesiska enheter tar inte mycket utrymme i rummet. Köpt för hem kommer det att visa sig bra med korta förebyggande och hälsoförbättrande förfaranden. Perfekt för att göra cocktails hemma och i oxybar. Produktiviteten regleras i intervallet 0,5 till 5 liter per minut och koncentrationen av O2 når ett maximum vid "låg hastighet". Som medicinsk utrustning är den olämplig för allvarlig behandling, eftersom mättnad O med en maximal produktivitet på 5 l / min2 blir bara 38%. Bekväm att använda. Den har nattbelysning och display, utrustad med en timer. Genomsnittspris: 27 900 rubel.

Canta HG3-W

Fördelar:

 • kompakt;
 • lätt;
 • snygg design;
 • bakgrundsbelysning, display och timer.

Nackdelar:

 • låg effekt;
 • högt pris för en enhet med låg effekt.

Modell / hemland för varumärketSpecifikationergenomsnittspris
Canta HG3-W KinaHushållens syrekoncentrator. Mått - 324x199x320 mm. Vikt 6 kg. Producerar 0,5 till 5 liter syre i en koncentration av 30 till 90%. Drivs av 220V. Syretrycket överstiger inte 0,41 bar. Buller inom 45 dB. Ytterligare utrustning köps för att göra cocktails.27 900 rubel

7. Atmung Oxybar Auto

Den tysktillverkade apparaten rankas sjätte i rankingen. Väger 5,2 kg och är en av de lättaste enheterna på hemmamarknaden. Den är inte större än en handväska i storlek. Men dess kraft gör att du kan använda den dygnet runt! Produktiviteten för modellen når 6 l / min, mättnaden varierar beroende på reglerad produktivitet, i intervallet 30 till 90%. Ljudnivån sänks till 40 dB, vilket gör att du kan använda enheten på natten utan att störa bärarens sömn. Modellen är utrustad med nattbelysning, en skärm och en fjärrkontroll som kan göra luften i rummet mer andningsbar. Ett bra alternativ för en liten lägenhet. Den kan till och med användas i en bil. Tillverkare har tagit hand om förekomsten av en bilomformare i satsen. Genomsnittspriset på modellen är 26 400 rubel. Enligt köpare är detta ett utmärkt förhållande mellan pris, kvalitet och funktionalitet.

Atmung Oxybar Auto

Fördelar:

 • kompakthet;
 • lättvikt;
 • snygg design;
 • pålitlighet;
 • förmågan att arbeta dygnet runt;
 • bilomformare ingår.

Nackdelar:

 • låg produktivitet vid maximal O-koncentration2.

Varumärkets modell / födelseortSpecifikationergenomsnittspris
Atmung Oxybar Auto / TysklandMått -32,5x16,5x30,2 cm. Vikt - 5,2 kg. Ljudnivån överstiger inte 40 dB. Nätaggregat 220V. Effektförbrukning 115 watt. Syrekoncentrationen ställs in av användaren beroende på prestanda i området 30 till 90%, med ett tryck mindre än 1,0 bar. Produktiviteten når 6 l / min.26400 rubel

6. Marc 5 Nuvo Lite

På femte plats ligger den amerikanska modellen Marc 5 Nuvo Lite. Det är en kraftfull och kompakt enhet som kan producera från 0,125 till 5 liter syre med koncentrationer från 90 till 93%, beroende på prestanda, under drift dygnet runt. Utvecklarna har uppnått en minskning av ljudnivån under drift av enheten upp till 40 dB. När koncentrationen sjunker under 85% kommer enheten att meddela användaren om detta med ljud- och ljuslarm. Driftstimmarna övervakas av en inbyggd räknare. Enheten används i medicinska institutioner, veterinärkliniker, som en hemapparat, inklusive för att göra cocktails. Genomsnittspriset är 55600 rubel.

Marc 5 nuvo lite

Fördelar:

 • kompakt;
 • kraftfull och pålitlig;
 • hög koncentration och produktivitet;
 • användning i medicinska institutioner och i vardagen.

Nackdelar:

 • priset "biter".

Varumärkets modell / födelseortSpecifikationergenomsnittspris
Nidek Marc 5 Nuvo Lite USAHushållens syrekoncentrator, med ett flöde från 0,125 till 5 liter per minut, med en maximal syrekoncentration på upp till 90%. Drivs av 220 V, med en maximal effekt på upp till 290 W. Syretrycket överstiger inte 0,5 bar. Mått 580x350x220 mm. Vikt - 13,6 kg. Ytterligare utrustning: larm om brott mot driftlägen; redovisning av arbetade timmar. 55600 rubel

5. Philips Respironics Everflo

Den fjärde raden i betyget ockuperas av den amerikanska tillverkade Philips Respironics Everflo. En mycket kraftfull modell som kan "filtrera" 5 liter syre med en koncentration på 93% på en minut. Till skillnad från maskiner med liknande effekt kan Philips Respironics Everflo-användare justera flödet från 0,1 liter per minut. Detta är en värdefull egenskap eftersom det kraftfulla flödet av anrikad luft inte passar alla patienter. När koncentrationen minskar kommer ljus- och ljudvarningar att utlösas. För en enhet med liknande effekt har modellen en relativt låg vikt - 14 kg. Det är den lättaste enheten i sin kategori. Utrustad med ett bekvämt grepp är det lätt att bära och transportera på fritt orienterade skrovhjul. Enhetspriset på enheten är 74000 rubel.

Philips Respironics Everflo

Fördelar:

 • kraft;
 • pålitlighet;
 • hög prestanda;
 • hög koncentration av slutprodukten;
 • rörlighet;
 • möjlighet till smidig flödesreglering.

Nackdelar:

 • högt pris.

Varumärkets modell / födelseortSpecifikationergenomsnittspris
Philips Respironics Everflo USA Hushållens syrekoncentrator. Produktion - upp till 5 liter per minut. Koncentration - upp till 93%. Ljud - upp till 45 dB. Drivs av 220 V. Effekt - 295 W. Mått - 580x380x240mm. Vikt - 14 kg. Dessutom: förmågan att smidigt justera prestanda; signalerar en minskning av koncentrationen.74 000 rubel

4. Invacare PerfectO2

Topp tre av betyg öppnas av modellen av det amerikanska varumärket Invacare PerfectO2, tillverkat i Tyskland. Denna kraftfulla multifunktionella enhet har använts framgångsrikt i kliniska och hemmainställningar. Användare med allvarliga lungsjukdomar lämnar de bästa recensionerna om det. Produktivitet - 5 liter per minut, koncentration O2 - från 87 till 95%. En av de tystaste enheterna, med en ljudnivå på högst 36 dB. Den kan användas för att fylla cylindrar. För enkel användning är modellen utrustad med hjullager, med säkerhetsindikatorer kan du identifiera och eliminera fel. Närvaron av en bekväm kontrollpanel gör enheten enklare att använda. För beredning av cocktails köps en cocktail. Dess genomsnittliga pris är 74 500 rubel.

Invacare perfektO2

Fördelar:

 • kraft;
 • hög prestanda;
 • multifunktionalitet (lämplig för sjukhus och hushållsbruk);
 • förmågan att tanka cylindrar.

Nackdelar:

 • högt pris.

Varumärkets modell / födelseortSpecifikationergenomsnittspris
Invacare PerfectO2 USA Hushållens syrekoncentrator. Tillverkad i Tyskland. Mått 580x380x310 mm. Vikt 20 kg. Producerar upp till 5 liter syre. Koncentration - mer än 90% vid maximal prestanda. Tryck högst 0,4 bar. Buller under drift överstiger inte 40 dB. Max effekt 300 watt. Dessutom: larm vid avvikelser från de förinställda lägena.74 500 rubel

3. Bitmos OXY-6000 (6L)

Den andra i vårt betyg är enheten från Tyskland Bitmos OXY-6000 (6L). Modellen är en av de "bästa". Produktivitet 6 l / min är en av de största. När det gäller ljudnivån som inte överstiger 35 dB är stationen en av de tystaste. Syrekoncentrationen på 95% är en av de högsta. Modellen är utrustad med det största antalet indikatorer som indikerar fel och funktionsfel. Sensorerna styr:

 1. Flödeshastighet.
 2. Syrekoncentration.
 3. Temperatur.
 4. Mat tillgänglighet.
 5. Processorfel.

Bitmos OXY-6000 (6L) används ofta i medicinska institutioner och som hemstationer för användare som lider av hypoxi, lung- och hjärt-kärlsjukdomar. Enhetspriset på enheten är 105 000 rubel.

Bitmos OXY-6000 (6L)

Fördelar:

 • hög prestanda;
 • hög koncentration av O2;
 • låg ljudnivå
 • kvalitetsmaterial;
 • informativ display;
 • multifunktionalitet.

Nackdelar:

 • mycket högt pris.

Varumärkets modell / födelseortSpecifikationergenomsnittspris
Bitmos OXY-6000 (6L) Tyskland Produktens produktivitet är upp till 6 liter per minut. Andelen syreinnehåll beror på produktiviteten: upp till 4 l / min - 95%; från 4 till 5 l / min - 85%; från 5 till 6 l / min - 75 l / min. Produktiviteten bestäms av användaren med en gradering på 0,1 l / min. Larmsystemet meddelar användaren om ändringar i enhetens driftläge genom att utfärda olika ljudsignaler. Den drivs från ett 220 V nätverk och ett 12 V. batteri. Med måtten 520x203x535 mm tar enheten inte mycket utrymme i lägenheten. Ett handtag och små hjul finns för att underlätta rörelsen.105 000 rubel.

2. AirSep Freestyle 3

Första platsen och de bästa kundrecensionerna förtjänar med rätta American AirSep Freestyle 3. Dess kapacitet överstiger inte 3 liter per minut vid en syrekoncentration på 90%. Enheten har mycket kompakta dimensioner och dess vikt överstiger inte 2,21 kg. Enheten som är ansluten till 220 V-nätverket kan fungera dygnet runt. Dessutom tillhandahålls ström från två 12 V-batterier, vilket gör att den kan arbeta självständigt i 8,5 timmar. Närvaron av en bekväm väska, midja och axelremmar gör att du kan bära den med dig, på en promenad, på vägen för att inte arbeta och tillbaka, för att besöka teatrar och ett museum. Människor bifogade. av hälsoskäl till stationära enheter, förvärva det, får de möjlighet att återvända till ett aktivt liv. Slangen, som sätts på den vridbara kopplingen, begränsar inte bärarens rörelser. Om deras koppling av någon anledning inträffar kommer larmet omedelbart att meddela användaren om detta. Enheten kan anslutas till bilens strömförsörjning. Dess genomsnittliga kostnad är 260033 rubel.

AirSep Freestyle 3

Fördelar:

 • kompakthet och lätthet;
 • fantastisk rörlighet;
 • hög koncentration av slutprodukten;
 • tillräcklig prestanda för kontinuerlig användning för medicinska ändamål.

Nackdelar:

 • mycket högt pris.

Varumärkets modell / födelseortSpecifikationergenomsnittspris
Airsep Freestyle 3 USA Bärbar syrekoncentrator. Producerar 3 liter 90-95% syre per minut. Enheten skiljer mellan klientens inandning och utandning och levererar endast syreberikad luft under inandning. Drivs av ett 220V nätverk och ett 12V batteri. Ljudet från enheten under drift överstiger inte 55 dB. Med måtten 21,8x15,5x9,1 och en vikt på 2 kg är enheten lämplig för permanent bärning, för vilken ett speciellt bälte som väger 0,8 kg finns i satsen. Enhetens totala vikt är 2,8 kg.260033 rubel

1. Beväpnad 8F-1

Denna eleganta modell är en förebyggande åtgärd för vanliga sjukdomar i samband med syrebrist i blodet. Denna syrekoncentrator kommer att vara den perfekta lösningen för hemmet, normalisera familjemedlemmarnas hälsa och komplettera rumsstil harmoniskt.

Beväpnad 8F-1 kommer att tilltala små barn, eftersom det låter dig förbereda hälsosamma syrcocktails baserade på fruktdrycker och juice. All information du behöver visas på en ljus LCD-skärm, vilket uppskattas av användare med synproblem.

Viktiga alternativ styrs på distans, eftersom paketet innehåller en trådlös fjärrkontroll. Signalen sänds på ett avstånd på upp till 5 meter. Produktiviteten hos Armed 8F-1 är 1 l / min, vilket räcker för att förhindra yrsel, kronisk trötthet och sjukdomar i samband med hjärt-kärlsystemet.

Detta nav sticker ut från konkurrensen för sin mycket tillförlitliga montering och långa livslängd, som enligt tillverkaren är 10 år. Modellen är helt säker i drift, men dess designfunktioner inkluderar inte behovet av att använda syrgascylindrar. Denna enhet kan, förutom dess direkta syfte, också användas för att förbereda hälsosamma syrgascocktails. De är ett utmärkt tillskott till frukost och har också låga kalorier. Dessa cocktails är bland annat mycket populära bland barn.

 

Innovativ lakonisk extern design, kompakthet och strikt formfodral i fodralet kompletterar idealiskt interiören i en syrebar, lägenhet, hus, gym eller skönhetssalong.

Allt som behövs för att enheten ska fungera normalt under många år är att byta vatten i luftfuktaren efter varje procedur, samt att rengöra filtret en gång var sjätte månad.

Genomsnittspriset är 23900 rubel.

syrekoncentrator Beväpnad 8F-1

Fördelar:

 • liten i storlek;
 • elegant design, vilket gör modellen lämplig för alla rumsstilar;
 • fungerar som en utmärkt förebyggande lösning för förebyggande av sjukdomar som är förknippade med syrebrist i blodet;
 • du kan tillaga hälsosamma syrgascocktails baserade på fruktdrycker eller juice;
 • stor LCD-skärm med ljus bakgrundsbelysning;
 • trådlös fjärrkontroll ingår;
 • hög prestanda;
 • hög monteringssäkerhet
 • lång livslängd.

Nackdelar:

 • upptäcktes inte.

En person andas - det betyder att han lever. För att andas behöver han ren luft med tillräckligt syreinnehåll. Och om detta inte är ett problem för byborna, måste byborna själva ta hand om hur man gör luften lämplig för hälsosam andning. Ta hand om dig själv och dina nära och kära. Köp en syrekoncentrator och andas djupare med hela din familj. Vår recension hjälper dig att undvika misstag när du väljer en pålitlig modell i alla prisklasser.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *