Est Bästa matartråg för 2020

0

Kanske är den mest populära och mest populära typen av rekreation bland den manliga befolkningen i landet fiske. Även vinter och kallt väder kan inte förhindra detta. Det finns en sådan metod att fiska som med en matarstång, och för detta måste du ha en speciell matare. Redaktörerna för webbplatsen "best-sv.designuspro.com" har förberett en översikt över de bästa matarna för mataren för 2020.

Vad är en matare

Enkelt uttryckt är detta en anordning för att fördela bete i vatten för fisk. Utseendet på en sådan anordning kan vara helt annorlunda, allt beror på vilken typ av fisk denna matare kommer att vara avsedd för.

Olika sorter

Det finns för närvarande en mängd olika modeller på marknaden som en fiskeentusiast kan köpa. Typen av matare bestämmer dess förmåga att distribuera mat, liksom gjutavståndet.

Om fiske äger rum på en vattendrag där det finns en ström, är det bättre att välja följande alternativ:

 • Spiral- eller fjädrande modeller;
 • Keg-modeller;
 • Runda plastmatare;
 • Metodisk.

Spiralmodell

I utseende ser det ut som en spiral, och i mitten finns en stång där sänkaren är belägen. Denna typ kommer att vara ett utmärkt alternativ vid fiske i sjöar, vikar eller dammar. Fördelarna med denna modell är dess enkelhet, goda aerodynamiska egenskaper samt hastigheten på betespridningen.

Tunna

Denna modell är gjord av metall, som vanligtvis används vid fiske i stillastående vattenmassor. Det finns flera alternativ för mataren till salu, dessa är med och utan pluggar. Denna artikel är enkel att använda och har god aerodynamik.

Tillverkad av plast

Med en sådan matare ingår längsgående plan. Detta är nödvändigt så att tacklingen lätt kan övervinna hinder och träffa rätt på målet.

Metodiskt

Till salu kan du hitta två typer av sådana enheter. De skiljer sig åt i formen - runda och triangulära. Det används bäst i lugnt vatten, eftersom de inte kommer att motstå om det finns strömmar.

Hur man använder rätt

För lugnt vatten

Fiske i lugnt vatten har sina egna egenskaper. Sådant vatten finns främst i dammar och små sjöar. Under sådana förhållanden sprids betet inte på grund av brist på flöde. I sådant vatten bildas en betesfläck som lockar en fångst när den tillsätts aromatiska tillsatser. Men på grund av det lugna vattnet tar processen lång tid. För att förbättra denna indikator kan du använda geyser-effekten. Brusande tabletter placeras i själva mataren, vilket hjälper till att sprida betet snabbare.

Det bästa valet för fiske i lugnt vatten är en källa. Det är värt att notera det faktum att det är nödvändigt att fylla mataren tätt nog med markbete, så att när slingorna släpps ut matas massan kvar i mataren snabbare.

Glöm inte heller aromatiska tillsatser för att locka fisk. Vissa av arterna reagerar på sötma, medan andra gillar lukten av vitlök.Sådana komponenter bör tillsättas i små volymer.

När du fiskar på strömmen

Det är bäst att fiska under sådana förhållanden att välja enheter som inte kommer att kunna rulla längs botten. En utmärkt lösning skulle vara en produkt med rektangulär, triangulär eller halvcirkelform. På grund av att de rullar på botten trasslar ledningarna, och då har detta ingen effekt.

Man bör också komma ihåg att betet snabbt kommer att tvätta sig i närvaro av en stark ström och du måste fylla mataren själv mycket oftare. Om du använder en modell av behållartyp kan du omedelbart leverera all mat till botten, samtidigt som du inte lockar småfiskens uppmärksamhet på något sätt.

Långdistansfiske

För att använda matare på avstånd är det nödvändigt att betrakta en sådan parameter som vikt. Sådana produkter måste ha en ökad massa, och detta beror inte på närvaron av ett flöde eller dess frånvaro.

Det är bäst att använda ramtyper eller den klassiska cellversionen av produkten.

Gjutningsteknik

Innan du börjar fiska måste du mata poängen du har valt och testat. Raketformade matare passar bäst för detta. Deras särdrag är att lasten ligger i den främre delen, som, när du gjuter, gör att du kan undvika att förlora betet och levererar det exakt till målet.

För att mata platsen ordentligt måste du behärska en stabil gjutningsteknik. Hur man uppnår detta:

 • Observera att den vanliga metoden "utanför axeln" inte ger dig den noggrannhet som krävs och att du inte kan leverera mataren till önskad plats. Det är bäst att kasta från bröstet.
 • Det är bättre att hålla stången i två händer, med en hand som håller rumpan och den andra håller i änden på handtaget. Och du måste hålla linjen med ett finger.
 • Formen måste vara i en strikt upprätt position nära fiskarens båge.
 • Det är nödvändigt att räta ut dina armar delvis och samtidigt försöka luta stången tillbaka samtidigt. Du bör inte missa ögonblicket av kontroll över hållen på buskar eller vegetation på stranden.
 • En mycket viktig punkt är att stångens svängning måste utföras med acceleration. För att göra detta, i slutskedet, med det vertikala arrangemanget av ämnet, drar du rumpan kraftigt mot dig. Detta kommer att framkalla en skarp stöta i slutet av cykeln.
 • Linjen ska släppas i det ögonblick då stången lutar framåt och en vinkel på 35 till 45 grader mot horisonten.
 • I det ögonblicket, när mataren flyger, ska du lyfta staven vertikalt och luta den kraftigt framåt när mataren når vattnet. Detta kommer att undvika en skarp ryck, vilket i de flesta fall leder till att klippet går sönder.
 • I samma ögonblick är det värt att stänga spolen.

Att kasta i denna riktning är en stor del av framgången med matarfiske.

Betyg för matare för reservoarer

Flagman platt matare STOR

Den fjärde linjen bland modellerna tas av en produkt från en rysk tillverkare. Detta är en uppsättning av två matare som har olika volymer för att ladda matning. En sådan anordning kan hjälpa till att mata fisken för lyckat fiske. Bäst lämpad för lugnt vatten.

Den har en unik design, på grund av vilken den störs lodrätt till botten. Detta gör att aktern kan sitta på toppen och därmed säkerställa maximal fiskeprestanda.

Har tillräckligt starka revben, och deras placering gör det möjligt att fästa en munstycksboilie. Då kommer de aerodynamiska egenskaperna hos enheten att förbättras, vilket också påverkar noggrannheten.

Lämplig för redan utbildade fiskare, eftersom linjen går genom själva mataren och erfarenhet krävs för att använda den effektivt.

Den genomsnittliga kostnaden för en uppsättning är 390 rubel.

Flagman platt matare STOR

Fördelar:

 • Två matare;
 • Boilie-fastsättning;
 • Attraktiv kostnad.

Nackdelar:

 • Endast för inomhusfiske.

X-FEEDER PL GLAS TURBO MELLAN, 100 g, 35 ml

Vi ger tredje raden till X-FEEDER PL GLASS TURBO MIDDLE-modellen. Produkten har stora celler, vilket ger goda foderutbyten.På grund av sin design (böjd botten och ringvikt) har den bra flygprestanda och en snabb stigning.

Detta gör det möjligt att korrigera gjutnoggrannheten även i de reservoarer där det finns stora tjocklekar.

Den har massiva klackar, vilket ger den möjligheten att stanna stabilt längst ner. Även starka strömmar rör inte produkten. Har en slitstark beläggning som leder till frånvaro av bländning och ökar dess motståndskraft mot mekaniska skador.

Den genomsnittliga kostnaden är 220 rubel.

X-FEEDER PL GLAS TURBO MELLAN, 100 g, 35 ml

Fördelar:

 • Bra flygegenskaper;
 • Låg kostnad;
 • Ingen bländning.

Nackdelar:

 • Snabb leverans av foder.

Kolmic Distance Net Feeder 30 32 3.6

På andra raden placerade vi mataren från det italienska varumärket, även om den tillverkas i Kina. Med den här mataren kan du leverera högkvalitativt matning vid gjutning på vilket avstånd som helst. Erfarna fiskare rekommenderas att använda denna modell i lugnt och stillastående vatten. Eller på floder där det praktiskt taget inte finns någon ström. Karp och brax lever ofta på sådana platser.

Mataren håller foder bra och det finns inget behov av att klippa riggen ofta.
kanske den viktigaste fördelen med denna matare är att den lätt kan användas för långdistansfiske. Har korrosionsskyddande behandling.

Den genomsnittliga kostnaden för en matare är 230 rubel.

Kolmic Distance Net Feeder 30 32 3.6

Fördelar:

 • Attraktiv kostnad;
 • Långväga användning.

Nackdelar:

 • Lätt nog.

Orange hand platt metod

Vi ger första platsen till produkten Orange Hand Flat Method. Det har flera former av frisättning med olika vikter från 30 till 60 gram eller från 70 till 100 gram. Det är anmärkningsvärt att oavsett massa förblir dimensionerna på själva mataren oförändrade och lika med 51x28 mm. Endast tjockleken på metallsålen ändras i en sådan anordning.

Utseendet liknar denna design hemtofflor, där endast en sida är öppen. Genom den öppna delen fylls tråget med olika typer av kompletterande livsmedel och spannmål.

På grund av frånvaron av förstyvningar är det möjligt att installera boilien var som helst, bara platsen bestäms beroende på själva boilien.

Vad som gör att denna bilaga sticker ut från resten är att även en nybörjare kan använda den. Eftersom satsen redan levereras med en standard vridbar, vilket gör det enkelt att fixa sladden.

Huvudfunktionen är den stängda sidan. Det finns bara 6 hål i själva enheten, vilket bidrar till en gradvis tvättning av den kompletterande maten, även när den blir väldigt våt.

Om du bara använder dyrt foder sparar du på dem på grund av den låga konsumtionen.

Den genomsnittliga kostnaden är 120 rubel.

Orange hand platt metod

Fördelar:

 • Låg kostnad;
 • Du ska inte köpa en form;
 • Lämplig för nybörjare;
 • Gradvis tvätt av fodret.

Nackdelar:

 • Med dålig packning av fodret kan det flyga ut när det kastas.

Betyg av matare för fiske på strömmen

IVVA Ivva Sport

Den tredje linjen ockuperas av Ivva Sport-modellen. Denna matare tillhör kategorin tung, dess vikt är 100 gram. Lämplig för kast på medellånga avstånd, upp till 80 meter.

Tack vare den släta basen är det möjligt att komprimera betet väl och därmed säkerställa en gradvis fördelning av foder. Modellen har en cylindrisk form och nätet är tillverkat av stålband, vilket ger ökad hållfasthet.

Produkten har en pulverlack av god kvalitet för att skydda metallen från korrosion, vilket är mycket viktigt eftersom enheten ständigt befinner sig i vatten. Den har en svart färg, vilket gör det möjligt att dölja munstycket längst ner i sjön. Bra för fiske där det finns ström.

Modellen har lastbärare, i en mängd av 6 stycken, vilket gör att den lugnt kan förbli på ett ställe. Den monolitiska strukturen gör det möjligt att inte kollapsa hela strukturen med ett starkt och skarpt svep.

IVVA Ivva Sport

Fördelar:

 • Enstaka metallkonstruktion;
 • Det finns 6 klackar;
 • Attraktivt pris.

Nackdelar:

 • Stort stänk i grunt vatten som skrämmer bort fisken.

FC Vegas Oval stor 80g

Vi ger andra platsen i betyg till en modell som kan användas både i reservoarer med stark ström och i lugnt vatten. Skillnaden från många representanter för vårt betyg är att den är gjord av plast.

Det finns en inbyggd svivel samt ökad kapacitet att lägga mat med ovala hål. Du kan ladda markbete med olika finhetsfraktioner.

En utmärkande egenskap är närvaron av vingar för förbättrad aerodynamik. Detta bidrar i sin tur till noggrannhet och ökat gjutavstånd. Denna modell har sina egna egenskaper och är praktiskt taget oumbärlig under fiskeförhållandena. På grund av att det är plast ger det nästan omedelbar stigning till ytan.

Du kan använda den här mataren när du fiskar efter karp. Detta tyder på att den kan användas i bevuxna områden, där många andra produkter kan ha problem med förlusten av verktyg.

Genomsnittspriset är 100 rubel.

FC Vegas Oval stor 80g

Fördelar:

 • Pops upp snabbt;
 • Förekomsten av aerodynamiska vingar;
 • Ökad noggrannhet i kastet;
 • Används i bevuxna områden.

Nackdelar:

 • Inte identifierad.

Rigsport

Den första raden tillhör Rig Sport-modellen. Strukturen på denna modell liknar en cylinder, som består av sju ringar, gjorda av metall och även förstärkta med broar. Den är helt gjord av metall och har en ögla i slutet för att fixera sladden.

Basen i tråget är försänkt i ramen, vilket gör att den tål stötar mot vattenbrunnen. I frisättningsformuläret kan du välja lämplig viktkategori för dig. Spridningen i vikt är från 40 till 100 gram. Detta gör att du kan fiska från 60 till 120 meter.

En funktion kan också betraktas som det faktum att enhetens tyngdpunkt flyttas, och detta gör det möjligt att göra exakta kast utan att vrida.

Den har en svart färg och gör den därmed nästan osynlig längst ner och ger således inte bländning när den utsätts för solljus. Denna färg hjälper fisken att inte lägga märke till kroppen utan fokuserar bara på spridningen av maten. Det finns lastkrokar som gör att enheten kan hålla sig på plats och förhindra att den helt sjunker ner i den leriga botten.

På grund av att ramen är gjord som ett nät, hålls matningen väl inne i tråget och dess gradvisa frigöring säkerställs.

Enligt experterna är det bäst att tillämpa denna modell på en stor ström.

Den genomsnittliga kostnaden är 85 rubel.

Rigsport

Fördelar:

 • Ingen mögel krävs;
 • Gjutet konstruktion i ett stycke;
 • Ekonomisk;
 • Prisvärd.

Nackdelar:

 • Det finns ingen vridbar.

Slutsats

Oavsett var du vill använda en sådan teknisk metod för fiske, bör du vara uppmärksam inte bara på matarens design utan också på hela uppsättningen. Det måste balanseras och anpassas till förhållandena i det specifika fiskeområdet.

Om du till exempel är säker på att botten är lerig bör du välja en modell med skumkulor som kan hålla krokarna flytande, eftersom även den dyraste modellen inte kommer att kunna fånga fisk med krokar som är nedsänkta i leran.

Det är också värt att komma ihåg att detta är det svåraste sättet att fiska. Även erfarna fiskare kan inte klara sig bra med denna typ av fiske direkt.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här