☝Bäst märken av motorsågskedjor för 2020

0

Ägare av motorsågar möter så småningom problemet med att hitta och byta ut en kedja, för sågutrustningen börjar slitna och behöver bytas ut under långvarig drift av sådan trädgårdsutrustning. Ett stort sortiment av kedjor presenteras på den inhemska marknaden, som skiljer sig från varandra i sådana indikatorer som tonhöjd, länkkonfiguration etc. Det är värt att notera att det är att föredra att enheten väljer sådan utrustning, vilket anges i steg-för-steg-bruksanvisningen för motorsågen.

Styrskenor och sågkedjor är utbytbar utrustning, så även ägare av billiga och billiga bensinsågar kan öka prestandan hos sina maskiner genom att köpa slitstarka såväl som hållbara sågsatser. Redaktörerna på webbplatsen "best-sv.designuspro.com" har förberett åt dig, efter att ha studerat rekommendationerna, recensionerna, samt råd från ett stort antal användare, en bedömning av de mest populära och vanligaste modellerna av kedjor för motorsågar från och med 2020.

Sågkedjans stigningsegenskaper

Såguppsättningen som ska köpas måste uppfylla kriterier som längden på svärdet som används och också vara lämplig för konstruktionsfunktionerna i dess design. Huvudparametern att tänka på när du väljer en kedja för din såg är lutningen, mätt i tum.

Pitch är ett mellanliggande avstånd mellan tre nitar som är placerade bredvid varandra. För skärsatsen för trädgårdsutrustning som tillhör hushållsklassen köps som regel kedjor med en lutning på 3 / 8₺ (9,53 mm) eller 0,325₺ (8,25 mm), som har en smidig körning och är säkra när du arbetar med sågning av trä ...

För dyra bensinsågar av professionell kvalitet som har en hög effekt såväl som prestanda köps kedjor som regel med en stigning på 0,404 tum. Det bör noteras att sådan utrustning för drift av hushållsmodeller av bensinsågar praktiskt taget inte används på grund av deras relativt låga effekt jämfört med enheter på professionell nivå.

Jämförelsetabell för användning av kedjor med olika stigningar:

Kedjestigning (mätt i tum)På vilka enheter rekommenderas att använda (applikationsfunktioner)
0.325De används på motorsågar i hushållsklass, vars kraft inte överstiger 3 hk.
0.375Lämplig för hushållsapparater med effektnivåer från 4 hk.
0.404Används i professionella maskiner. Det är bäst att köpa utrustning med en sådan tonhöjd för sågar med en effekt på minst 5 hk.
0.75Ett headset av denna storlek är sällsynt. Som regel används den på högeffektiva sågar som används på stora gårdar eller företag.

Fördelar med grova stigningskedjor:

 • hög produktivitet (uppnås tack vare en bred skärning);
 • lämplig för arbete med ökad komplexitet, till exempel vid avverkning eller sågning av stora träd.

Fördelar med liten stegriggning:

 • skapa inte starka vibrationer under drift;
 • ha en smidig skärning
 • ger en hög grad av skärrenhet.

Skaftparametrar

När du väljer en kedja måste du vara uppmärksam på skaftets tjocklek. Denna indikator kan variera mellan 1,1 och 2 mm. I tum termer representeras skaftstorlekar som: 0,043 / 0,04 / 0,05 / 0,058 / 0,063 / 0,08 tum.

För enkla och lätta modeller av bensinsågar som inte har hög effekt, rekommenderas att du köper kedjor med en liten skafttjocklek. För enheter som tillhör hushålls- och halvprofessionell klass köps som regel utrustning vars skaftets tjocklek varierar inom 1,3-1,6 mm.

Detta beror på det faktum att en sådan uppsättning har bra motståndskraft mot både konstanta och variabla belastningar som uppstår vid vedkapning. För professionell utrustning rekommenderas att köpa förstärkta kedjor med en tjocklek på 2 mm.

Design egenskaper

Kedjans skärlänkar, som tillhör mellan- och högprissegmentet, är utrustade med två skaft, vilket följaktligen påverkar deras kostnad. Ett billigare headset är av genomströmning och halvgenomgång.

I prover av genomgående typ är alla ytterligare element placerade efter skärdelarna. I sågkedjor, som är av halvgenomgående typ, är anslutningselementen placerade efter två par länkar.

I standardmodeller av den genomgående eller halvgenomgående typen når det totala antalet såglänkar 50,40, liksom 37,5%. Tack vare denna förenklade design är detta headset mycket billigare än modeller som har ett par skaft för varje enskild länk. Men på grund av den förenklade konstruktionen, på billiga kedjor, när man skär ved, ökar lasten direkt på själva länken. Som ett resultat måste ett sådant headset skärpas ofta.

Längd

Denna indikator beror direkt på det totala antalet länkar. De flesta inhemska och utländska tillverkare anger i dokumenten för sina produkter parametrar som längd och totalt antal länkar.

När du väljer en kedja måste båda parametrarna beaktas.

Professionell kedjedesign

Sågheadsetet, som tillhör professionell klass, är uppdelat i två typer beroende på skärlänkens konfiguration:

 1. Mejsel.
 2. Chippernaya.

Med en mejselkonfiguration skärs länkarna ut som en 7. Denna profildesign säkerställer hög produktivitet även under svåra trädskärningsoperationer.

Nackdelen med mejselmodeller är att det är svårt att vässa dem manuellt med en fil, för även med en liten avvikelse från skärpningsvinkeln reduceras alla fördelarna med de sjufaldiga profilerna till noll.

I flishuggsmodeller är länken gjord i form av en segel. Tack vare denna form ökar kontaktytan mellan kedjan och träet avsevärt, vilket i slutändan ökar den extra belastningen på motorn. Flishuggar har en bra prestandanivå. De utför sitt arbete stabilt även med svår ytförorening.

Material som de är gjorda av

Högkvalitativt och slitstarkt krom-nickelstål används vid tillverkning av standardsågkedjor. För att skära fryst trä eller trä med hög densitet rekommenderas att du köper ett verktyg med en hårdmetallänk som tillverkas av.

Pobedit är en hård legering som har en bra säkerhetsmarginal. Denna legering används ofta vid tillverkning av glasskärare och svarvverktyg. Vinsten kan appliceras på sågkedjan.Denna legering löds på själva länkarna och fungerar som en framkant.

Referens! Nackdelen med segrande lödkarbidkedjor är att de är för dyra, så de används vanligtvis vid arbete med ökad komplexitet, liksom vid räddningsinsatser när det blir nödvändigt att skära vanlig eller armerad betong.

Granskning av de bästa tillverkarna

Ett stort antal kedjor för bensin och elektriska sågar från ryska, kinesiska och andra populära utländska tillverkare presenteras på den inhemska marknaden. De bästa företagen som tillverkar sågbeslag för bensinsågar är:

 1. Oregon. Ett populärt och även en av de mest igenkännliga av inhemska köpare, varumärke där högkvalitativa kedjor för bensin och elektriska sågar tillverkas. Vid tillverkning av produkter används en speciell legering som kännetecknas av dess hållbarhet och hållfasthet. Verktyg som produceras under detta varumärke har som regel en speciell krombeläggning, vilket avsevärt ökar dess livslängd.
 2. Stihl. Ett världsberömt tyskt företag som tillverkar byggutrustning och verktyg. Företagets produktlista innehåller även motorsågar, däck och kedjor. Varumärkets produkter har en bra marginal för säkerhet och tillförlitlighet.
 3. Husqvarna. Det tillhör inte världsledarna som är engagerade i produktion av kedjor, utan förser den inhemska marknaden med ett sågheadset av hög kvalitet.
 4. Bison. En populär rysk tillverkare av pålitliga och budgetmodeller av kedjor för trädgårdsutrustning. Tillverkarens produkter har ökat hållbarheten. Som regel är de mer lämpliga för användning i hushållsapparater eller semi-professionella apparater.

De bästa märkena för motorsågskedjor för 2020

När det gäller kvalitet och hållbarhet är budgetmodeller mycket sämre än premiummodeller. De flesta ägare av billiga motorsågar i hushållsklass föredrar att använda såghörlurar från populära världstillverkare Oregon och Shtil.

Nyligen, bland inhemska konsumenter, på grund av deras tillgänglighet, har både rysk och kinesisk produktion börjat njuta av ökad efterfrågan. De allra flesta konsumenter beställer kinesiska produkter online.

När du väljer ett snidat element (kedja) bör du överväga sådana kriterier som:

 • länk typ;
 • steg;
 • materialet från vilket det snidade elementet är tillverkat;
 • spårdesign;
 • längd;
 • sågheadsetets tjocklek.

För bensinsågar måste headsetet väljas med hänsyn till dess tekniska egenskaper. I annat fall, på grund av felaktigt valda kit, minskar den totala nivån på verktygsprestanda avsevärt. Felaktigt utvald utrustning kan också orsaka en mängd funktionsstörningar i bensinsågen.

Granskning av de bästa och mest budgetmodellerna för sågkedjor

CHAMPION A050-VS-50E 3 / 8₺

Detta är en billig budgetnyhet tillverkad i Kina, vilket är analogt med Oregon 91VS. Den är lämplig för användning i medelstora och små motorsågar som tillhör hushålls- och semi-professionella segmentet.

Användarna noterar att den här produkten har tillfredsställande kapningsförmåga och tekniska parametrar, inte ger buller under drift och ger en smidig körning vid klippning av träd. Antalet länkar är 50, stigningen är 3/8 och den totala spårbredden är 1,3 mm.

kedja CHAMPION A050-VS-50E 3/8

Fördelar:

 • tillgänglighet (genomsnittspris - 380 rubel);
 • skärning av skärande tänder;
 • lämplig för hushållsredskap och enkla uppgifter;
 • lämplig för standardsågar.

Nackdelar:

 • produkten är inte av högsta kvalitet;
 • kan flyga av däcket under långvarig användning;
 • måste slipas efter att stora träd har kapats.

DDE 249-358 14₺

Detta är en prisvärd modell som rekommenderas för användning i motorsågar med en motoreffekt på mindre än 45 kubikcentimeter. Den är lämplig för däck upp till 45 cm långa. Denna modell har också en ökad längd på tandenas skärkanter.

Designmöjligheterna gör att DDE 249-358 14₺ kan skärpas ett stort antal gånger med en fil. Slipning påverkar inte dess prestanda på något sätt, eftersom slitstarkt och högkvalitativt legerat stål användes vid tillverkning av tänder. Tack vare sin speciella design är den här modellen skyddad från starka bakslag.

Antalet länkar är 52. Kedjedelen är 3/8 och spårbredden är 1,3 mm. Kedjan passar 14,6 '' (35,6 cm) däck.

DDE-krets 249-358 14

Fördelar:

 • överkomlig kostnad (410 rubel);
 • måttlig kvalitet;
 • slipning av hög kvalitet;
 • klarar de tilldelade uppgifterna bra även efter flera skärpningar.

Nackdelar:

 • det rekommenderas inte att köpa för frekvent användning;
 • det slipas snabbt ner under långvarig användning.

BISON 70302-40 16₺

Detta är en billig utrustning från en populär inhemsk tillverkare, som är lämplig för sågar med förbränningsmotor upp till 40-55 kubikcentimeter. Denna modell är perfekt för en mängd sågjobb i trädgården, trädgården eller lantgården. Den har hög prestanda och tändernas specifika form ger goda vibrationsdämpande egenskaper.

ZUBR 70302-40-modellen kombinerar perfekt egenskaper som noggrannhet, produktivitet, livslängd och kostnad. Vid tillverkningen användes starkt och högkvalitativt stål, tack vare vilket ZUBR 70302-40 kan användas även för komplexa uppgifter att såga tjockt trä. Denna produkt tål cirka 1000 skär upp till 1 slipning.

Denna modell har 66 länkar. Den passar 40,6 cm däck. Tonhöjden är 0,325 tum och spårbredden är 1,5 mm.

kedja BISON 70302-40 16

Fördelar:

 • överkomlig kostnad (459 rubel);
 • god styrka;
 • varaktighet;
 • skarp och högkvalitativ slipning av fabriken.

Nackdelar:

 • efter att ha utfört komplicerat arbete med att såga lövträ blir det snabbt trubbigt;
 • dras ut under kontinuerlig drift.

Betyg för de bästa kedjorna i medelprissegmentet

Husqvarna X-Cut S93G 5854042-52 14₺

Detta är ett tillförlitligt och högkvalitativt sågheadset med märkesvaror i medelpriskategorin, som presenteras på hemmamarknaden av en av världens mest populära tillverkare. Husqvarna X-Cut S93G tillverkas i Sverige. Kedjan säkerställer smidig kapning av trä och har också en bra fabriksslipning. Tack vare den speciella pinndesignen minimerar Husqvarna X-Cut S93G möjligheten att komma tillbaka vid vedkapning.

Under tillverkningen av Husqvarna X-Cut S93G utförs en så kallad förspänningsprocedur i fabriken. Detta minskar kedjeförlängningen under arbete avsevärt och förhindrar också för tidigt slitage av komponenter vid långvarig användning.

Husqvarna X-Cut S93G har 52 länkar. Den passar 14 "(35 cm) däck. Tonhöjden är 3/8 tum och slitsens bredd är 1,3 mm.

kedja Husqvarna X-Cut S93G 5854042-52 14

Fördelar:

 • god styrka;
 • acceptabel kostnad (779 rubel);
 • förhindrar starka vibrationer
 • hög draghållfasthet;
 • bra fabriksslipning.

Nackdelar:

 • bäst för mini motorsågar;
 • rekommenderas inte för professionellt bruk;
 • det blir mycket varmt vid långvarig användning.

Hammerflex 401-926 0,325₺

Den här populära modellen är perfekt för användning på bensinsågar för hushåll och halvprofessionell kvalitet, eftersom den tål ökade belastningar. Den är lämplig för gemensam användning av sågbeslag (däck) från andra företag. Kedjan har låg vibration och bra prestanda. Den är utrustad med speciella avskurna djupstopp som är kilformade. Tack vare detta fastnar inte skärarna i träet och sidoväggarna vid skäret.

Tonhöjden för Hammerflex 401-926 är 0,325 tum. Antalet länkar är 64 och spårbredden är 1,5 mm.

Hammerflex kedja 401-926 0,325

Fördelar:

 • ger ett smidigt snitt;
 • bra slipningsnivå
 • tillverkade av kvalitetsmaterial;
 • hög prestanda;
 • värms praktiskt taget inte upp;
 • motståndskraftig mot ökade belastningar.

Nackdelar:

 • högt pris (989 rubel);
 • svårt att hitta till försäljning.

BISON EXPERT 70303-50 20₺

Denna modell tillhör det professionella skärverktyget, som aktivt kan användas för att utföra komplicerat arbete med träskörd.

Den har bra prestanda på grund av det extremt starka stålet som används i kapningständerna. Tack vare den specialdesignade tandgeometrin och detta verktyg kan användaren göra mjuka, rena och jämna snitt i träet.

Dessutom är denna modell utrustad med ett speciellt system som ger smörjöverföring, vilket avsevärt ökar däckens livslängd. Enligt de utförda testerna kan "ZUBR EXPERT" 70303-50 tåla mer än 1 000 skär innan den slipas. Den är perfekt både för att skörda en stor mängd ved och för att tillgodose olika hushållsbehov.

Antalet länkar i ZUBR EXPERT 70303-50 är 78 enheter. Den är lämplig för däck som är 50,8 cm långa. Tonhöjden är 0,325 tum och slitsens bredd är 1,3 mm.

kedja BISON EXPERT 70303-50 20

Fördelar:

 • acceptabel kostnad (739 rubel);
 • material av god kvalitet;
 • hög prestanda;
 • acceptabel nivå av slipning
 • ger ett jämnt och jämnt snitt.

Nackdelar:

 • Köpare anger att vibrationer uppstår när de använder detta verktyg.

Betyg av premiummodeller av hög kvalitet

OREGON 20 LPX066E 0.325₺

Det är ett pålitligt, högkvalitativt och högpresterande motorsågstillbehör som tillverkas av en av världens mest populära tillverkare. Vid tillverkningen användes speciell ultra-exakt utrustning och modern utrustning. På grund av detta ger OREGON 20 LPX066E 0.325₺ träskärning av hög kvalitet och har också hög motståndskraft mot höga temperaturer och intensiv friktion. Den är perfekt för professionell användning och för att skörda en stor mängd ved.

OREGON 20 LPX066E 0.325 kedja

Fördelar:

 • högkvalitativa material;
 • rik funktionalitet;
 • hög prestanda;
 • motstånd mot höga belastningar;
 • tolererar lätt värme och intensiv friktion;
 • bra slipningskvalitet;
 • lämplig för professionell användning.

Nackdelar:

 • högt pris (1052 rubel).

Makita 531291656 16₺

 

Det är ett produktivt verktyg av hög kvalitet från en populär global tillverkare av konstruktionsverktyg och tillbehör, vars produkter har god hållbarhet. Högkvalitativt stål användes vid tillverkningen. Kedjan har en bra slipning och lång livslängd. Den är lämplig för lång och tuff skörd av stora mängder trä. Kedjan är kompatibel med modellerna UC 4020 och UC 4010.

Makita-kedja 531291656 16

Fördelar:

 • Perfekt kvalite;
 • hög tillförlitlighet;
 • bra slipning
 • tål tunga belastningar;
 • lämplig för professionell användning;
 • utmärkt prestanda;
 • brist på starka vibrationer;
 • smidig gång
 • slät och exakt snitt.

Nackdelar:

 • lämpar sig inte för alla modeller av motorsågar;
 • högt pris (1300 rubel).

Bison 70302-45 18₺

Det är ett pålitligt och hållbart tillbehör för bensinsågar med förbränningsmotorer på 40-55 kubikcentimeter. Det är perfekt för att utföra professionellt arbete, samla ved och landskapsarkitektur bakgården.

Modellen är gjord av kvalitetsmaterial och har hög prestanda. Det ger en smidig körning vid vedkapning samt en jämn och exakt kapning. Antalet länkar är 72 stycken. Kedjan är lämplig för däck som är 45,7 cm långa.

kedja Bison 70302-45 18

Fördelar:

 • bra kvalitet;
 • hög tillförlitlighet;
 • underhållsförmåga;
 • lämplig för komplicerat arbete;
 • ger en jämn och exakt klippning av trädet;
 • bra slipning
 • gör inte mycket buller;
 • lätt att skärpa igen med en fil.

Nackdelar:

 • kräver mycket smörjning;
 • vibrationer känns under skärning;
 • högt pris (1 080 rubel).

Jämförelsetabell över de bästa kedjemärkena i olika priskategorier

Namn, beskrivningAntal länkar (bitar)Steg (tum)Spårbredd (mm)Kostnad (i rubel)
CHAMPION A050-VS-50E 3 / 8₺500.3751.3380
DDE 249-358 14₺520.3751.3410
BISON 70302-40 16₺660.3251.5459
Husqvarna X-Cut S93G 5854042-52 14₺520.3751.3779
Hammerflex 401-926 0,325₺640.3251.5989
BISON EXPERT 70303-50 20₺780.3251.3739
OREGON 20 LPX066E 0.325₺660.3251.31052
Makita 531291656 16₺560.3751.11300
Bison 70302-45 18₺720.3251.51080

Ett stort sortiment av kedjor för trädgårdsutrustning från olika inhemska och utländska tillverkare presenteras på den inhemska marknaden. När du väljer sådan utrustning är det nödvändigt att klargöra dess dimensioner, samt kompatibilitet med ett däck och en motorsåg. I annat fall kommer kedjan att vara svår att installera på stången med fel valt utrustning och dess stigning kommer inte att sammanfalla med sågstyrstjärns stigning.

Om du använder någon av kedjorna som beskrivs i vår artikel, eller om du använder utrustning från andra tillverkare, vänligen dela din erfarenhet i kommentarerna.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *