De bästa märkena av chokladspridning 2020

0

Många ryssar älskar att äta något sött med te eller kaffe. En populär produkt som ersätter godis eller kakor har blivit chokladspridning. För några år sedan var det nästan omöjligt att hitta det i butikshyllorna, och du var bara tvungen att göra det själv. Men 2020 finns det ett stort antal tillverkare som har gjort söttanddrömmen till verklighet. Nu kan du hitta den i vilken stormarknad som helst. Och inte 1-2 arter, utan cirka 10 eller ännu fler. Nu behöver du bara studera de viktigaste egenskaperna för att välja denna sötma för dig själv. Pasta kan variera i smak, kvalitet, lukt, kaloriinnehåll och utseende. Men det viktigaste är att vara uppmärksam på kompositionen innan du köper. För att hitta din favorit bör du bekanta dig med betyg av de bästa märkena chokladpasta.

Lite historia

För första gången kom tanken på att skapa en chokladpasta till chefen för den berömda konditor Pietro Ferrero, som tyckte synd om att kasta de sötsaker som hade smält från den höga temperaturen. Han försökte sprida denna massa på bröd, men förväntade sig inte att den skulle vara så god. Dessutom visade det sig vara ett mycket tillfredsställande mellanmål som kom till hans smak. Från det ögonblicket började de producera chokladpasta, som snabbt blev kär i alla världens invånare.

Tack vare konditor Pietro Ferrero kan alla njuta av denna underbara delikatess. Vilket bättre sätt att börja dagen med chokopastebröd?

Detta alternativ hjälper mammor att förbereda en snabb frukost för hela familjen. Det tar bara några minuter att laga mat. En annan fördel är att produkten kan förvaras länge i kylen. Dessutom påverkar detta inte dess smak på något sätt. En söt godis kan också användas till desserter, frukt, bakverk eller som glasspålägg.

Chokladspridning är en brun sötma gjord av kakao med tillsats av smör och nötter. Om naturliga produkter som kakaosmör och kakaobönor användes i beredningen anses pastan vara ekologisk. Hjälpämnen som kan ingå i kompositionen: färgämne, smakförstärkare, smakämne, förtjockningsmedel och konserveringsmedel. Tillverkaren lägger till dem för att öka hållbarheten.

Gör din egen chokladspridning

Du kan göra chokopasta hemma. Denna efterrätt kommer att uppskattas av hela familjen. För att göra detta behöver du ingredienser som du alltid har hemma:

 • 100 g smör
 • 300 g socker
 • 120 g mjöl
 • 1-2 msk kakaopulver
 • 5 liter mjölk.

Matlagning tar inte lång tid. Blanda socker, mjöl och kakaopulver i en kastrull. Rör om och häll långsamt i mjölk. Det bör inte finnas några klumpar, blandningen ska vara helt homogen. Då bör du sätta massan på låg värme. Rör om hela tiden, koka och koka ytterligare 4-6 minuter. Nu ska du svalna blandningen till rumstemperatur och tillsätt mjukt smör. Allt. Sötheten för hela familjen är klar. Kyl i kylen före användning. Du kan förvara den i kylskåp i en sluten behållare, men inte mer än 5-7 dagar.

Men om du inte vill laga mat hemma kan du köpa butiksversionen. Om du noggrant studerar kompositionen kommer produkten inte bara att vara skadlig utan till och med användbar.

Fördel och skada

Enligt nutritionists är denna produkt fördelaktig för människor om det inte finns mycket pasta. Huvudfördelar:

 1. Kakao har en positiv effekt på att öka uthålligheten och hjälper till att höja humöret.
 2. Choklad gör det lättare för barn att ta till sig ny kunskap.
 3. Förbättrar hjärtaktiviteten och förbättrar ämnesomsättningen.
 4. Hjälper till att förbättra minnet hos äldre.
 5. Detta är en rejäl måltid eller mellanmål.
 6. Om kompositionen är naturlig är en liten mängd lämplig för personer som övervakar sin kost och idrottare.

Men det är värt att komma ihåg att chokopasta är en mycket kaloririk produkt. Du kan inte äta det med matskedar. Den optimala hastigheten per dag är 15-20 gram eller 1 matsked för en vuxen. Bäst konsumeras till frukost eller lunch. När du går ner i vikt är det bättre att föredra mörk choklad.

Sammansättning

Om produkten är av hög kvalitet, består den uteslutande av naturliga ingredienser: kakao, kakaosmör, mjölkpulver och smör. Men det är viktigt att notera att hållbarheten för en sådan chokopasta inte är särskilt lång. Kompositionen kan innehålla konserveringsmedel, smakförstärkare. Om etiketten anger att kakaosmör har ersatts med transfetter, sjunker produktkvaliteten till genomsnittet. Det mest budgetalternativet, som är sämre i smak än analoger, är inte gjort av kakao utan med johannesbrödpulver.

Den vanliga kompositionen av pasta som du kan köpa i butiken:

 • Kakao pulver;
 • Socker eller substitut;
 • Olja;
 • Serumpulver;
 • Tillsatser, smaker och emulgeringsmedel.

Tips för att välja

Hur väljer man? Den främsta rekommendationen när du väljer denna söta produkt är att studera kompositionen i detalj. Ju färre komponenter i den, desto bättre. Lite mer detaljer:

 1. Det första du ska titta på är konsistens och skugga. Produkten ska vara mörkbrun, inte för rinnande eller tjock.
 2. Kompositionen kan innehålla naturliga emulgeringsmedel.
 3. Du bör inte välja den produkt med lägst kaloriinnehåll. Detta kan tyda på att det inte är naturligt.
 4. En bra fyllning som har hälsosamt näringsvärde är pinjenötter, hasselnötter eller hasselnötter.
 5. Det är bättre att välja alternativet med helmjölkspulver än med vassle.
 6. Tro inte blindt på annonser. Om paketet med stora bokstäver anger att kompositionen är helt naturlig, ska du inte genast köpa den här burken. Innan du köper måste du vara uppmärksam på kompositionen på andra sidan burken.

Hur du förvarar

Genomsnittlig hållbarhetstid i oöppnade behållare är 6-12 månader. Ju mindre det är, desto bättre. Detta innebär att en liten mängd konserveringsmedel och konstgjorda ingredienser användes vid tillverkningen.

Det är optimalt att förvara en sluten burk vid en temperatur på +6 .. + 18 grader. När produkten har öppnats bör den endast förvaras i kylskåpet. Konsistensen kan förändras: vid låga temperaturer blir det svårt och vid rumstemperatur kan det vara strängt. Före användning ska den tas bort 10-15 minuter före användning. Detta är det bästa alternativet för spridning på bröd, ostkakor, pannkakor eller pannkakor.

Betyg för de bästa märkena av chokladpålägg för 2020

Nutella med tillsatt kakao

Den obestridda ledaren som är extremt populär i ett stort antal länder är Nutella. Hon väljs inte bara av vuxna utan också av barn.

För första gången lärde sig världen om denna sötma 1964, och sedan dess har många älskat dess smak. Produkten passar bra med bröd och passar både frukost och lunch. Den presenterar de bästa hasselnötterna, naturlig kakao och mejeriprodukter som ger en känslig och behaglig smak.

Energivärde: 539 kcal per 100 g färdig produkt. Proteiner - 6,3 g, fetter - 30,9, kolhydrater - 57,5. Den presenteras i förpackningar i olika storlekar: från 30 g till 3 kg. Utgångsdatum: 1 år. Den optimala temperaturen för förvaring är från +14 till +18 grader Celsius.

chokladpasta Nutella med kakao

Fördelar:

 • Vacker och bekväm förpackning;
 • Utmärkt smak;
 • Korrekt konsistens;
 • Trevlig arom;
 • Gott;
 • Sammansättning;
 • Spridar bra på bröd.

Nackdelar:

 • Kosta.

Bombbar med hasselnötter

Förpackningen lockar med sin ljusa design och vackra design.Bombbar är en rysk tillverkare vars produkter väljs av ett stort antal söttandar.

Ett budgetalternativ för chokladspridning för hela familjen. Men kostnaden påverkade inte på något sätt smak och komposition. Inga konserveringsmedel eller palmolja användes vid tillverkningen. Den innehåller inte heller socker.

Sötman är gjord av rostade hasselnötter och kakao. Denna mutter har en positiv effekt på en persons allmänna tillstånd, tar bort gifter, rengör blodet och stärker immunförsvaret.

Denna produkt är lämplig för ett mellanmål både hemma och på jobbet. Kan användas som efterrätt till te eller som tillägg till keso, gröt och olika bakverk.

Energivärde: 490 kcal per 100 g färdig produkt, vilket är betydligt mindre än för en liknande chokladpasta. Näringsvärde: proteiner - 20 g, fetter - 38 g, kolhydrater - 9.4. Fri från gluten, GMO, palmolja, socker och ägg. Förpackningen är liten, vikten är bara 150 g. Genomsnittlig kostnad: från 218 rubel.
Hållbarhet - högst 6 månader.

chokladpasta Bombbar med hasselnötter

Fördelar:

 • Vacker förpackning;
 • Lämplig för barn och vuxna;
 • Utmärkt komposition;
 • Sockerfri;
 • Balanserad smak;
 • Prisvärd pris;
 • Närande.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Petrodiet på fruktos

Pastan är homogen, krämig, mörkbrun och har en tjock konsistens. Perfekt till frukost eller snacks. Produceras i Ryssland, levereras i plastburkar med skruvlock. Det öppnas lätt. Det är bekvämt att förvara det i kylskåpet.

Detta är ett bra kostfynd för personer med diabetes som inte borde äta socker. Pastan har ingen effekt på blodsockernivån.

Tack vare sin goda konsistens är Chocopasta lätt att sprida på rostat bröd eller andra rätter. Lämplig för att göra glasyr.

Energivärde: 545,22 kcal per 100 g färdig produkt. Näringsvärde per 100 g produkt: 2,72 g - protein, 33 g - fett, 55 g - kolhydrater. Sockerfri. Vikt: 360 gr. Genomsnittlig kostnad: från 326 rubel.

chokladpasta Petrodiet på fruktos

Fördelar:

 • Trevlig smak;
 • Budget pris;
 • Homogen konsistens;
 • Inget socker, salt och ägg i kompositionen;
 • Dietprodukt.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Cashew- och jordnötsnötter

Alla älskar den här otroligt söta förpackningsdesignen. 100% naturlig produkt som bara består av tre komponenter: kakao, cashewnötter och jordnötter. Det finns inget överflödigt i kompositionen. Det är därför produkten är populär bland idrottare och dietister. Nötter är en lågkolhydratprodukt som ger dig energi hela dagen. Rekommenderas till frukost.

Lämplig inte bara för att göra efterrätter utan också för choklad eller godis. Det passar bra med olika frukter. Hållbarheten är 6 månader.

Endast biologiskt nedbrytbar plast används vid tillverkning av förpackningar som inte skadar miljön.

Innehåller jordnötter, choklad och cashewnötter, produktens kaloriinnehåll är 579 Kcal per 100 g. Proteiner - 20 g, fetter - 48 g, kolhydrater - 26 g per 100 g. Vikt: 320 gr., Hållbarhet är bara 6 månader. Fri från gluten, GMO, palmolja, salt, ägg och socker. Genomsnittlig kostnad: från 265 rubel.

Nötbuttercashew och jordnötschokladpasta

Fördelar:

 • Söt design;
 • Helt naturlig komposition;
 • Inget socker eller sötningsmedel
 • Utmärkt smak;
 • Biologiskt nedbrytbar förpackning.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Vintergatan

Vintergatan är en ovanlig chokladpasta tillverkad i Tyskland och särskilt gillad av barn. Den är gjord av mjölk och vit choklad, därför har den en delikat smak utan bitterhet. Smaken liknar den berömda Vintergatan. Perfekt som ett snabbt mellanmål eller rejäl frukost. Hälften av burken är vit och den andra hälften är mjölk. Lämplig för hela familjen.

Förpackningen är gjord i form av ett glas som kan användas till varma och kalla drycker efter att produkten är slut.

Energivärde per 100 g - 559 kcal. Proteiner - 2,6 g, fetter - 35 g, kolhydrater - 57,9 g per 100 g.

chokladpasta Vintergatan

Fördelar:

 • Ljusa förpackningar;
 • Smaka bekant för många;
 • Näringsvärde;
 • Bekväm förpackning;
 • Det finns inga ägg i kompositionen;
 • Ett glas i gåva.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Twix med kakbitar

Ett annat alternativ för chokopasta, som smakar som den berömda Twix-baren. En signifikant skillnad från andra alternativ är kakorna i kompositionen. Smaken av karamell känns, vilket ger en viss smak. Kyl pastaen genom att placera den i kylskåpet före användning. Lämplig för mellanmål eller frukost för hela familjen. Kan läggas till gröt, yoghurt, keso och så vidare.

Ursprungsland - Storbritannien.

Energivärde: 561 kcal per 100 g färdig produkt. Utfärdas i en bank 200 g. Hållbarhet 24 månader. Genomsnittlig kostnad: från 379 rubel. Proteiner - 2,6 g, fetter - 35 g, kolhydrater - 57,9 g.

Twix chokladpasta med kakbitar

Fördelar:

 • Paketdesign;
 • Barens bekanta smak;
 • Bekväm burk;
 • Inga ägg i kompositionen;
 • Rik smak;
 • Mycket tillfredsställande.

Nackdelar:

 • Det är svårt att riva av folien när den öppnas;
 • Sammansättning.

NUTFIT

NUTFIT är en produkt med en utmärkt komposition: kakao, jordnötter och honung. Totalt tre ingredienser användes för att skapa en söt chokladpasta. På grund av den naturliga sammansättningen är hållbarheten endast 6 månader.

Pastan är perfekt som ett tillskott till te eller kaffe, för ostkakor eller pannkakor, som toppning för glass eller smoothies. Allt beror på lust och fantasi. Den maximala lagringstemperaturen är +25 grader. Lägsta är -1.

Energivärde: 535 Kcal per 100 g färdig produkt. Innehåller inget socker, ägg eller palmolja. Tillverkad i en plastburk med en volym på 330 gr. Utgångsdatum: 24 månader. Genomsnittlig kostnad: från 400 rubel.

chokladpasta NUTFIT

Fördelar:

 • Snygg förpackningsdesign;
 • Stark smak;
 • Perfekt komposition;
 • Gott;
 • Hjälpsam.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Nutti

Chokladkaramellspridning perfekt för frukostmackor. Den har en trevlig sötaktig smak. Mycket näringsrik, därför har den en ekonomisk konsumtion.

Det är populärt bland barn och vuxna, eftersom det ger styrka och kraft under hela dagen. Förvara i kylskåp. Ta 10 minuter före användning. Vid rumstemperatur har den en medium konsistens och sprider sig bra på rostat bröd.

Energivärde: 550 kcal per 100 g färdig produkt, innehåller inte ägg. Proteiner 1 g, fetter - 32 g, kolhydrater - 64. Produceras i en attraktiv plastburk med en ljus design, med en volym på 330 g. Genomsnittlig kostnad: från 139 rubel. Utgångsdatum: 12 månader.

chokladpasta Nutti

Fördelar:

 • Vacker förpackning;
 • Budgetkostnad;
 • Ovanlig smak;
 • Konsistens;
 • Karamelsmak.

Nackdelar:

 • Det smakar fett.

Slutsats

Chokladpålägg är en utsökt godis som många sötsakälskare älskar. Det är ett bra alternativ till godis och choklad. Men inte alla chokladpålägg smakar lika. Och ännu mer så, de är inte lika användbara i sammansättning, läs informationen på förpackningen och välj en produkt med ett minimum av ingredienser, då kommer det att ge kroppen enbart fördelar.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *