Bästa patientmonitorer för 2020

0

Patientmonitorn är en viktig medicinsk utrustning som gör att du kan övervaka en persons tillstånd. Valet av enhet bör behandlas med viss kunskap för att köpa ett effektivt och hållbart alternativ som inte kommer att misslyckas. Det finns hundratals sorter på marknaden idag. De skiljer sig åt i funktionalitet och hjälpalternativ. Vi får inte heller glömma att det finns modeller som är utformade för att placeras nära sängen och produkter för MR, ultraljud etc.

Redaktörerna på sajten "best-sv.designuspro.com" har förberett för dig en bedömning av de bästa patientövervakarna för 2020.

Alla vitala tecken på en skärm

Patientmonitorn är en sofistikerad enhet som används i alla medicinska institutioner. Tack vare honom kontrollerar läkaren personens nuvarande tillstånd. Displayen visar livets grundläggande parametrar, vilket möjliggör säkrare funktioner.

Vissa enheter är utformade för att placeras bredvid patientens säng. Läkaren kan övervaka förändringar i hjärttillståndet med mera, vilket är en bekväm lösning, eftersom du inte behöver ha hjälpinstrument med dig.

Idag används monitorer på alla sjukhus. Deras funktionalitet gör det möjligt att utföra kirurgi eller analysera patientens tillstånd efter operationen.

Funktioner i moderna modeller

Till skillnad från de första alternativen har moderna enheter stora möjligheter. Därför övervakar läkaren enkelt patientens tillstånd, oavsett ålder, kroppsstruktur och kön. Bildskärmen visar information om både nyfödda och gamla människor.

Denna kontroll möjliggörs genom att kombinera flera användbara funktioner för de flesta medicinska apparater. Utrustningen kan drivas från ett vanligt 220 V-nätverk eller drivas av inbyggda uppladdningsbara batterier. Modellerna är också utrustade med en termisk skrivare, trycksensor, puls, kroppstemperatur. Avancerade produkter visar beräkningar av hjärtfrekvens, andningsfrekvens och läkemedelsdos. Dessa alternativ gör arbetet mycket enklare och förhindrar medicinska fel, vilket påverkar patientsäkerheten.

En flytande kristallskärm används för att visa information. Alla avläsningar visas utan tidsfördröjningar, vilket gör att du kan vidta åtgärder i tid om ett kritiskt ögonblick kommer. På grund av noggrannheten i de erhållna parametrarna kan läkare snabbt analysera patienten och utföra nödvändigt förebyggande arbete. Ingen annan medicinsk utrustning har denna funktion.

Modellerna är små i storlek och vikt. Läkaren kan flytta och ansluta utrustningen utan hjälp. Dessutom tillverkar de flesta tillverkare patienttransportmonitorer som är installerade i återupplivningsfordon. Det är en bekväm lösning som inte förbrukar mycket energi men kan rädda liv.

Rätt val

Att köpa bildskärmar är ett ansvarsfullt företag.Därför rekommenderas att man studerar ett antal tekniska egenskaper innan man väljer en viss produkt. Om du behandlar denna fråga med förståelse blir det inte svårt att välja lämpligt alternativ för sjukhuset. Idag är nästan alla populära medicinska företag engagerade i produktion av utrustning. Varje modell skiljer sig åt i ett antal funktionella egenskaper och ytterligare funktioner.

På grund av det faktum att de flesta bildskärmar skiljer sig åt i olika konfigurationer finns det modeller i butiker för 70-100 tusen rubel, liksom för flera miljoner. Om du köper en budgetversion är det viktigt att förstå att den endast är utrustad med standardfunktioner, det finns inga extra alternativ här. Enheten kan övervaka vanliga vitala tecken. I dyra enheter är situationen motsatt, eftersom det finns ett stort antal ytterligare lägen, vilket gör det möjligt att utföra en fullständig diagnos av patienten, till exempel övervaka blodtrycket, få en rapport om hjärtats arbete etc.

När du väljer en enhet är det viktigt att bestämma tillämpningsområdet. Eftersom det finns modeller som är konstruerade för att installeras bredvid sängen eller under transport, såväl som manöverskärmar. Tack vare det senare utförs de flesta operationerna. När du har svarat på denna fråga bör du gå vidare till de viktigaste tekniska egenskaperna.

När du överväger en specifik modell bör du se till att den visar indikatorer som hjärtfrekvens, EKG, NIBP och liknande. De flesta av alternativen finns i populära modeller, men det är sällsynt att permanent EKG-övervakning kan hittas. De flesta specialister tänker inte köpa enheter med det här alternativet, eftersom kostnaden för engångselektroder är för hög. Därför köps billiga alternativ som visar huvudparametrarna. Detta räcker för att övervaka patientens tillstånd.

Men moderna apparater utrustade med ett dussin extraalternativ köps i barnens intensivvårdsavdelning. Detta gör det möjligt att upptäcka problemet i rätt tid och att genomföra operationen säkrare. Kostnaden för sådan utrustning kan börja från 400-500 tusen rubel, allt beror på tillverkaren.

Vi får inte heller glömma att monitorn måste vara hållbar och fungera i nästan alla situationer. I det här fallet är det lämpligt att välja en produkt med enkel kontroll så att även en oerfaren läkare kan ansluta den.

Val av kriterier

Efter att en person har bestämt sig för installationsplatsen och syftet med enheten är det nödvändigt att studera några funktioner:

 • Välja företag. Framgången för de flesta inköp börjar med rätt tillverkare. Inte bara monitorns tillförlitlighet beror på detta utan också dess livslängd. Idag är ett stort antal företag engagerade i produktion av sådana enheter, någonstans de sparar på komponentdelar och i andra på utrustning. Det är viktigt att förstå att den genomsnittliga arbetstiden ska vara minst 10-15 år. Naturligtvis är sådan utrustning svår att hitta, men det är möjligt.
 • Exakta parametrar. Ofta, när man köper begagnade eller billiga bildskärmar, står läkarna inför problemet att vissa parametrar visas felaktigt. Denna punkt bör ägnas särskild uppmärksamhet. Om det inte finns tid att kontrollera varje produkt bör du köpa en beprövad modell från en ansedd tillverkare. Så tillsammans med noggrannhet får köparen en långvarig garanti som gör att du kan reparera eller byta ut en defekt enhet.
 • Nästa obligatoriska artikel är att enheten måste fungera under svåra förhållanden. Även om en person till exempel inte andas ordentligt finns det konstant sputum, utrustningen bör visa alla parametrar utan förvrängning.Vi får inte heller glömma bort väskans styrka och komponenternas tillförlitlighet. För att förhindra att ett oavsiktligt fall förstör enheten. Vissa sjukhus köper monitorer som fungerar även i extrema situationer. Naturligtvis är detta en fördel om du planerar att använda den med plötsliga temperaturförändringar eller atmosfärstryck, men i de flesta fall kommer bara högkvalitativa modeller att göra.
 • Produktens design bör vara användarvänlig och användningen ska vara tydlig. Arbetseffektiviteten beror på dessa två parametrar. Det är tillrådligt att köpa enkel utrustning som inte kommer att orsaka problem för människor som är långt ifrån sådan utrustning.
 • Det är tillrådligt att köpa en reparerad enhet som det är lätt att hitta någon del av. Annars kommer det att finnas långa förväntningar, eftersom specialisten kommer att söka efter förbrukningsvaror i flera dagar.
 • Den sista punkten är garantitiden och underhållsfrekvensen.

Betyg av budgetövervakare för patienten

Newtech NT3B

En högkvalitativ enhet som är lämplig för kontinuerlig övervakning av människors liv. Enheten kan placeras både på avdelningen och på intensivvårdsavdelningen.

Enheten ger korrekt numerisk och grafisk information. Alla nödvändiga parametrar för tillståndsövervakning är närvarande. Arbetet utförs från det inbyggda batteriet, som räcker i 3,5 timmar. Displayfärgstyp - TFT. För enkelhets skull finns det en låsfunktion.

Den genomsnittliga kostnaden är 99 000 rubel.

Newtech NT3B

Fördelar:

 • Ryska språkmenyn;
 • Funktionalitet;
 • Det finns en hudsensor;
 • Autonomt arbete;
 • Intuitivt gränssnitt;
 • Pålitlighet.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

GUARDIAN BPM-700 BIOSYS

En kvalitetsanordning som placeras framför sängen. Den ljusa skärmen gör det enkelt att se den information du behöver. Det finns en EKG-mätning, vilket är en ytterligare fördel. Enhetens huvuddrag är dess mångsidighet, eftersom den är lämplig för vuxna och barn. Enhetens minne lagrar de senaste 8 händelserna, vilket förenklar övervakningen. Produktvikt - 5,8 kg. Drivs av elnätet och inbyggt batteri.

Säljs till ett pris av 100 000 rubel.

GUARDIAN BPM-700 BIOSYS

Fördelar:

 • Liten storlek;
 • Enkel installation;
 • Rensa menyn;
 • Mångsidighet;
 • Dussintals alternativ;
 • Hållbarhet;
 • Varaktighet.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

KN-601A-kärna

Kompakt modell som passar de flesta sjukhus. Information visas på en färgskärm (LCD). Det finns en möjlighet att ansluta utrustning till en central övervakningsstation och övervaka patientens tillstånd på distans För att aktivera detta alternativ måste produkten vara ansluten till ett LAN. Det är möjligt att arbeta med pacemakers. Touch-kontroll stöds, vilket har en positiv effekt på bekvämligheten.

Genomsnittspriset är 65 000 rubel.

KN-601A-kärna

Fördelar:

 • Liten storlek;
 • Ergonomi;
 • Varaktighet;
 • Touch-kontroll;
 • Arytmi-analys;
 • Högkvalitativ skärm.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

G3G General Meditech

En modern enhet som har en vacker design och tydliga funktioner. Lämplig för installation i operationsrum och intensivvårdsavdelningar. Enheten kan arbeta med elektrokoagulatorer. Information visas på en färgdisplay. Du kan anpassa visningen av 7 EKG-vågformer, vilket är en praktisk lösning. Utrustningen är utrustad med hörbara och visuella larm, och volymnivån kan enkelt ändras upp eller ner.

Genomsnittspriset är 120000 rubel.

G3G General Meditech

Fördelar:

 • Funktionalitet;
 • Högkvalitativ prestanda;
 • Pålitlighet;
 • Effektivitet;
 • Snygg kropp;
 • Skarp bild.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

TOP-3-modeller av medelprissegmentet

Comen WQ-001

En kvalitetsenhet som stöder ett hörbart och visuellt larmsystem. Samtidigt aktiveras den bara när något hotar en person. LCD-skärmen visar alla nödvändiga parametrar. Touch-kontroll förenklar förinställningen. För enkelhets skull har tillverkaren utrustat utrustningen med en multifunktionell kontakt.Det finns också ett inbyggt batteri som tänds när det inte finns el.

Genomsnittspriset är 198 000 rubel.

Comen WQ-001

Fördelar:

 • Lämplig för installation i en ambulansbil;
 • Intuitivt gränssnitt;
 • Bekväm transport;
 • Lång livslängd
 • Det finns ström från batteriet;
 • Nödmeddelande.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Dixion Storm 5800

En mångsidig modell som kan visa upp till 13 kurvor samtidigt. Det finns 6 förinställda alternativ för att visa information. Enheten är bekväm och pålitlig. Dessutom har tillverkaren utrustat enheten med en USB-port, vilket gör att du kan sätta in ett USB-minne och spela in nödvändig information. Monitorn kan placeras både på vuxenavdelningen och på nyfödda. En pekskärm används för kontroll.

Genomsnittspriset är 260 000 rubel.

Dixion Storm 5800

Fördelar:

 • Visning av 13 kurvor samtidigt;
 • Information kan lagras på ett SD-minneskort;
 • Pekskärm;
 • Enkel meny;
 • Lämplig för nyfödda;
 • Sängmontering;
 • 16 arytmi-analyser.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Mitar-01- "R-D"

En pålitlig modell från en rysk tillverkare som är lämplig för installation i många operationsrum. Skärmen är enkel att använda och varje användare förstår kontrollerna. Den drivs med 220 V och kan också installeras i en ambulans. Det inbyggda batteriet kan arbeta i 5 timmar. Utrustningen har alla nödvändiga parametrar, vilket gör att du kan övervaka patientens tillstånd med hög noggrannhet.

Genomsnittspriset är 228 000 rubel.

Mitar-01- "R-D"

Fördelar:

 • Bra skärm
 • Pålitlighet;
 • Arytmi ångest;
 • Sovläge;
 • Stoppningskurvor;
 • Närvaron av ett EKG;
 • 5 timmars batteritid.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

TOPP populära premiummodeller

BeneView T1 Mindray

En kvalitetsenhet som kan installeras var som helst. Utrustningen är inrymd i ett robust fodral som tål mindre fall. Den externa 19-tumsskärmen visar alla viktiga aktivitetsparametrar. Det tar några sekunder att ansluta till nätverket. Det inbyggda batteriet ger autonom drift i 5 timmar.

Den genomsnittliga kostnaden är 560 000 rubel.

BeneView T1 Mindray

Fördelar:

 • Intuitivt gränssnitt;
 • Fjärråtkomstfunktion;
 • Robust kropp;
 • Effektivitet;
 • Bra byggkvalitet.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Uttryck Ip5 Philips

En dyr modell med en praktisk display och kontroller. Skärmen är avsedd för MR, vilket är viktigt att vara medveten om innan du köper. Funktionsprincipen är exakt densamma som för tidigare modeller. Det finns en widescreen flytande kristallskärm som visar huvudinformationen. Det finns en trådlös anslutning med bildskärmar. Liten storlek för enkel hantering.

Den genomsnittliga kostnaden är 1 000 000 rubel.

Uttryck Ip5 Philips

Fördelar:

 • Trådlös anslutning;
 • Bekvämlighet;
 • Effektivitet;
 • Pålitlighet;
 • Ett utmärkt alternativ för MR.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Infinity Delta XL Dräger

Den dyraste modellen som bara finns på elitsjukhus. Det speciella med denna enhet är att den kan röra sig med patienten, om det behövs. Utrustningen innehåller alla möjliga parametrar. Att fästa i en säng eller stolpe tar bara några minuter. Det finns en kirurgisk display som gör att monitorn kan installeras i operationsrum. Skärmen visar upp till 8 kurvor. Upp till 50 larmförhållanden kan lagras i minnet.

Den genomsnittliga kostnaden är 3 300 000 rubel.

Infinity Delta XL Dräger

Fördelar:

 • Liten vikt;
 • Bekväm transport;
 • Pålitlighet;
 • Bekväm anslutning;
 • Hjärtutgångssensor;
 • Förståelig programvara;
 • Rysk meny.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Till sist

Att hitta en kvalitetspatientövervakare är en svår uppgift. Det är viktigt att navigera i de tekniska egenskaperna samt att känna till några av enheternas funktioner. Om du har erfarenhet av att använda modellerna som beskrivs i betyget, eller mer intressanta representanter, berätta för oss om det i kommentarerna.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här