🍷 Bästa uppsättningarna vinglas för 2020

0

Vinglas kan dekorera alla festliga bord eller romantiska middagar. Det är förgäves att tro att de alla är desamma och är lämpliga för någon alkohol. Idag producerar tillverkare hundratals modeller som skiljer sig åt i syfte och presentationsmetod. Skillnaden ligger inte bara i formen utan också i de material de är gjorda av. För att göra det lättare att navigera i mångfalden har redaktörerna på sajten "best-sv.designuspro.com" förberett för dig ett betyg av de bästa uppsättningarna vinglas för 2020.

Vad som beaktas när man väljer

Innan du köper är det viktigt att veta varför containrar finns i olika former och storlekar. Så det blir lättare att välja rätt modell som kommer att dekorera festbordet och låta dig känna all smak.

Formfunktioner

Huvudskillnaden är närvaron av en lång stam, som är flera gånger högre än för cognacalternativ. Denna lösning är obligatorisk och inte bara för ökad estetik. Anledningen till denna form är bristen på kontakt med handen, eftersom värme härrör från den, vilket påverkar smaken. Om innehållet blir varmt blir aromen inte densamma och oftast leder det till ett negativt intryck.

Den andra aspekten är formen på själva skålen. Det kan variera beroende på dryckens smak. Denna uppdelning gör det möjligt att använda produkter till en viss dryck, vilket helt avslöjar dess arom. Det finns två populära versioner i butikerna - Bordeaux och Bourgogne.

 • Bordeaux är en av de vanligaste formerna som passar nästan alla bordsvin. Huvudfunktionen är närvaron av en bred och platt botten. Den maximala volymen av den innehållna vätskan är 0,45-0,6 liter, vilket är den optimala lösningen.
 • Den vinröda formen är lätt att känna igen på sina många konturer. En funktion av dessa modeller är en rundad bred botten och en smal topp. Kapaciteten når 0,9 liter. Denna design är avsedd för användning med känsliga drycker som har en lätt konsistens. Tack vare sin ovanliga form avslöjas doften helt, även om den är subtil.

Vad är viktigt att veta om storlek

Det bör förstås att oavsett modellens storlek och kapacitet är det vanligt att hälla upp till 0,2 liter och inte mer än detta värde. Syftet med en stor eller liten volym är bara en - att förbättra smaken och att göra drycken aromatisk. Att hälla en full behållare är därför oacceptabelt, särskilt i dyra restauranger.

De flesta vita vinglas är små i storlek eftersom det är nödvändigt att hålla temperaturen låg. För röda är medelstora och stora storlekar karakteristiska, vilket gör det möjligt att avslöja smaken.

Vilka material är den gjord av

Följande material används för tillverkning:

 • Blyglas.Det här alternativet är mest efterfrågat, eftersom det har en låg kostnad. Den har tunna väggar och transparens. Den enda nackdelen med designen är dess låga livslängd. Dessutom bryts produkter lätt även med ett mindre slag.
 • Kristallglas. Dessa modeller är hållbara och låter trevliga. Ingen blyförening används i produktionen, vilket har en positiv effekt på produktens kvalitet. Men det finns också en nackdel - den höga kostnaden, så uppsättningarna används vanligtvis som gåvor.
 • Crystal används sällan för tillverkning, eftersom det är omöjligt att helt uppskatta produktens färgspektrum. Detta beror på det faktum att de flesta av dem har "diamant" ansikten. Detta alternativ är dock perfekt som dekoration.

Olika sorter

Att välja rätt vinglas är inte en lätt uppgift. Förutom dryckens arom och konsistens är det nödvändigt att vara uppmärksam på alkoholhalten, behållarens form och dimensioner beror bara på dessa parametrar. Därför använder restauranger flera sorter, som väljs utifrån sorten.

Vad som är bra för mousserande viner

Champagne det är vanligt att servera enbart kallt. Mängden socker i drycken påverkar inte detta på något sätt. Om du försummar regeln förlorar drycken snabbt sina smakegenskaper och det blir obehagligt att dricka.

 • Flöjt. En funktion av modellen är närvaron av ett speciellt urtag, som ligger på en smal botten. Väggarna är släta och höga. På grund av denna form förblir den låga temperaturen under en lång period, vilket har en positiv effekt på uppfattningen.
 • Marie Antoinette. För första gången användes detta formulär i Frankrike. Huvudfunktionen är en smal botten och väggarna vidgas mot toppen. Denna design gör att upphängda partiklar kan sedimentera. Idag kan du hitta det här alternativet, men det används enbart av estetiska skäl, eftersom de flesta mousserande viner filtreras och det inte finns något sediment i dem.
 • Champagnefat. Denna produkt används för att bygga vackra pyramider. Glasögonen har en bred botten. En liten fördjupning tillåter inte att den optimala temperaturen bibehålls under lång tid, därför är det vanligt att dricka en drink från detta glas omedelbart så att det inte tappar sin smak.

Vad som är bra för röda viner

Röda viner det rekommenderas att endast hälla i vinrött eller vinrött glas. Den senaste modellen är designad för alkohol med en lätt konsistens, som har en subtil arom. Det första alternativet används för alla bordsdrycker. Det finns inget svårt i deras val, tvärtom, det är många gånger lättare att välja ett glas för en sådan lösning än för resten.

Vad är bättre att köpa för vitt vin

På grund av det faktum att denna dryck serveras kall måste glasets form vara lämplig, en sådan lösning bevarar smaken och aromen. Den genomsnittliga kapaciteten når 0,45 liter. I detta fall värms upp drycken långsamt.

Ibland är det tillåtet att använda Rhenglas. Huvudskillnaden är den lilla volymen, som bara är 0,12 liter, väggarna är gjorda av färgat glas. Denna typ används ofta för att servera Rhine-viner som inte är transparenta.

Det är viktigt att använda Sauternes för servering av vita viner. Utseendet liknar en omvänd burgundy. Den smala botten och de sfäriska väggarna ger full smak.

Rätt val för rosévin

Det finns inga svårigheter att välja, eftersom det finns särskilda regler för arkivering rosa drink tillhandahålls inte. Det viktigaste är att känna smakegenskaperna och navigera utifrån detta. Om torra sorter används måste de serveras i vita vinglas, det är också tillåtet att använda Bordeaux-glas.Om smaken och aromen är subtil är bordeaux den rätta lösningen.

Vad som passar den ädla söta

Isvin och Madeira är båda ädla söta drycker. Men förutom dessa alternativ faller starka och söta sorter i denna kategori. Serveringen utförs först efter måltiden.

Valet av ett glas är ganska enkelt, eftersom det bara finns en modell - ett Madeira-glas. Den största skillnaden mellan detta alternativ är dess kapacitet, som bara är 0,08 liter. Väggarna är låga och raka.

Betyg av kvalitets vinglas av kristallglas

Spiegelau Salute Red Wine 4720171

En vacker version som skiljer sig åt i volym - 550 ml och högkvalitativ prestanda. Med ett lätt slag är ljudet melodiskt och ljudligt. Höjden är 24,7 cm. Produkten kan tvättas i diskmaskin med vanliga medel. Glaset är helt transparent, vilket gör att du kan uppskatta dryckens färgintervall. Satsen innehåller 4 glas. Väggarna är tjocka, vilket gör att behållaren verkar tung. Lämplig som present eller för hemmabruk.

Den genomsnittliga kostnaden är 1.990 rubel.

Spiegelau Salute Red Wine 4720171

Fördelar:

 • Pålitlighet;
 • Externt utförande;
 • Melodiskt ljud;
 • Optimala dimensioner.

Nackdelar:

 • Tjocka väggar.

Schott zwiesel sensa

Ett kvalitetsalternativ som kommer att dekorera alla galakvällar. Designad för servering av rött vin. Den är gjord av kristallglas, som är transparent och hållbart. Väggarna är medelstora. Glaset är bekvämt att hålla i handen. Satsen innehåller 6 st. Säljs i en presentförpackning. Vinglas är helt genomskinliga. Volymen är 530 ml.

Den genomsnittliga kostnaden är 3990 rubel.

Schott zwiesel sensa

Fördelar:

 • Trevligt att hålla i handen;
 • Utseende;
 • Tunt glas;
 • Styrka.

Nackdelar:

 • Pris.

Italesse glasuppsättning

En bra uppsättning, som kännetecknas av höga kostnader och högkvalitativa prestanda. Vinglaset sitter snyggt i handen, det finns inget obehag. Väggarna är tunna; vid slag uppnås ett vackert melodiskt ljud som bekräftar produktens kvalitet.

Dess kapacitet är 950 ml, men det är vanligt att hälla mindre än hälften. Smaken och aromen avslöjas helt, vilket gör att du kan få estetiskt nöje. Satsen innehåller 6 st. Säljs i en presentförpackning.

Genomsnittspris: från 5890 rubel.

Italesse glasuppsättning

Fördelar:

 • Externt utförande;
 • Bekvämt ben
 • Högkvalitativt glas;
 • Varaktighet.

Nackdelar:

 • Kosta.

Eclat Wine Emotions ballong L7590

Fina genomskinliga vinglas som är perfekta för att dekorera ett romantiskt eller festligt bord. Tillverkad av kristallglas av hög kvalitet. Designad för att servera söta sorter. Formen gör att du kan hålla en låg temperatur under lång tid.

Säljs till ett pris: från 1300 rubel.

Eclat Wine Emotions ballong L7590

Fördelar:

 • Bekvämlighet;
 • Lämplig för vitt vin;
 • Varaktighet;
 • Styrka.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Bormioli Rocco Restaurant 440 ml

Ett bra alternativ, som kännetecknas av en unik prestanda och hållbart kristallglas. Vinglaset har ett litet men bekvämt ben. Tunna väggar påverkar vikten positivt, vilket gör det enkelt att hålla i produkten.

Kapaciteten är 440 ml. Den är gjord av kristallglas, vilket är särskilt hållbart och pålitligt. Höjd - 21,5 cm, med en diameter på 8,3 cm. Satsen innehåller endast två behållare, vilket är viktigt att tänka på innan du köper.

Säljs till ett pris: från 1300 rubel.

Bormioli Rocco Restaurant 440 ml

Fördelar:

 • Vackert utseende;
 • Bekvämlighet;
 • Högkvalitativt glas;
 • Tonande;
 • Lång livslängd.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Betyg för de bästa vinglasen från vanligt glas

Luminarc Allegresse 550 ml L1403

En populär modell som kommer att dekorera festbordet. Gjord av glas. Kapaciteten är 550 ml. Höjd och diameter - 23 respektive 7,5 cm. Satsen innehåller 4 praktiska föremål. Benen är gjorda av hög kvalitet, väggarna är tunna, så du måste vara försiktig med dem.

Den genomsnittliga kostnaden är 680 rubel.

Luminarc Allegresse 550 ml L1403

Fördelar:

 • Bra kvalitet;
 • Låg kostnad;
 • Bekväm form;
 • Volym;
 • Originalföreställning.

Nackdelar:

 • Bräcklighet, därför kräver vinglas speciell hantering.

Pasabahce enoteca

Ett bra alternativ som passar de flesta användare. Volymen är 780 ml. Produkten är gjord av bra glas. Det är bäst att servera röda drycker i dessa glas. Höjd - 22,8 cm, med en diameter på 8 cm. Glaset är helt transparent. Modellen är lätt att rengöra för hand, men den är också diskmaskinsskyddad.

Genomsnittspris: 700 rubel.

Pasabahce enoteca

Fördelar:

 • Hög;
 • Fin design;
 • Bekväm att hålla;
 • Lågt pris.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Spiegelau Salute Burgundy 4720170 4 st. 810 ml

Bekväma glasögon av hög kvalitet som kommer att dekorera alla galakvällar. Volymen är 810 ml, vilket gör att alkoholen kan avslöja sin smak till fullo. Produkten är tillverkad av slitstarkt material som har god motståndskraft mot mindre mekanisk belastning. Höjd - 24,7 cm, med en diameter på 10,8 cm. Satsen innehåller 4 glas. Den yttre delen är helt transparent, vilket gör att du kan se skuggan av drycken mer detaljerat.

Säljs till ett pris: 2410 rubel.

Spiegelau Salute Burgundy 4720170 4 st. 810 ml

Fördelar:

 • Hög kvalitet;
 • Varaktighet;
 • Styrka;
 • Bekvämlighet.

Nackdelar:

 • Högt pris.

Pasabahce Tulipe 200 ml 6 st

Vackra modeller som exklusivt är utformade för servering av kalla drycker. Den ovanliga formen gör att du kan behålla önskad temperatur och samtidigt avslöja smaken helt. Produkten är lätt att sköta, använd bara diskmaskinen eller bara tvätta den på ett vanligt sätt. All plack och sediment tas bort omedelbart. Höjd - 15,5 cm. Satsen innehåller 6 stycken.

Genomsnittlig kostnad: från 330 rubel.

Pasabahce Tulipe 200 ml 6 st

Fördelar:

 • Bekväm form;
 • Styrka;
 • Trevligt utseende.

Nackdelar:

 • Bräcklighet.

Polka (400 ml), 4 st., Metallic G932-14-960 LSA International

En originaluppsättning av hög kvalitet och estetisk prestanda. Glasögonen är helt flerfärgade, vilket gör dem ovanliga. Tvättas endast för hand. Tillverkningsmaterial - blåst glas. Alla produkter är handgjorda. Lämplig för vita och vissa röda viner. Volym - 400 ml.

Säljs till ett pris: från 4 850 rubel.

Polka (400 ml), 4 st., Metallic G932-14-960 LSA International

Fördelar:

 • Handgjorda;
 • Kvalitet;
 • Ovanligt utseende;
 • Livstid;
 • Styrka.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

TOPP kristallglas i premiumsegmentet

Ajka kristall

Högkvalitativa glas med en volym på 220 ml, vilket är perfekt för champagne och vitt vin. Den är gjord av högkvalitativ kristall utan tillsats av hjälpmaterial. De säljs i vackra förpackningar, vilket gör att du kan köpa produkten som en present. Satsen innehåller 6 st.

Den genomsnittliga kostnaden är 43 310 rubel.

Ajka kristall

Fördelar:

 • Varaktighet;
 • Unik prestanda;
 • Hög kvalitet;
 • Kristallens struktur är särskilt hållbar.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Cristal de paris

Vackra glas med dekor, som blir en riktig dekoration för vilken festlig kväll som helst. Volymen är 280 ml. Designad för servering av kallt vin. Tillverkningsmaterial - 100% kristall. Endast handtvätt.

Genomsnittspris: 38 630 rubel.

Cristal de paris

Fördelar:

 • Externt utförande;
 • Varaktighet;
 • Kvalitet;
 • Styrkaindikatorer.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

ROYALES DE CHAMPAGNE Maurepas, RCH11213-024

Ett utmärkt fransktillverkat alternativ som passar alla situationer. Volymen på varje glas är 180 ml. Satsen innehåller 6 vinglas.

Säljs till ett pris: från 34 650 rubel.

ROYALES DE CHAMPAGNE Maurepas, RCH11213-024

Fördelar:

 • Ovanligt utseende;
 • Högkvalitativ prestanda;
 • Livstid.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Till sist

Att hitta ett glas av hög kvalitet för vin är en svår uppgift, men det är lätt att lösa om du vet för vilka sorter glaset köps. Om du har erfarenhet av att använda modellerna som beskrivs i betyget, eller mer intressanta representanter, berätta för oss om det i kommentarerna.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här