Bästa fågelmedel mot 2020

0

Sommarbeboare vet av egen erfarenhet att fåglar inte bara är fördelar utan också skada. De förstör skadedjur, men älskar att festa på frukter eller bär som just börjat mogna. Om du inte vidtar åtgärder kan allt mänskligt arbete förstöras.

För att förhindra att detta händer har speciella installationer utvecklats som skrämmer bort fåglar från en sommarstuga eller trädgård. Det kan vara enheter som rör sig i vinden, avger ett speciellt ljud eller skimrar när solen slår till. Sådana metoder var efterfrågade för decennier sedan, men nu finns det mer tillförlitliga enheter.

2020 är det enklaste och mest bekväma sättet att skydda din gröda att använda bioakustiska medel. De arbetar på ett avstånd på upp till en halv kilometer.

Typer

Idag finns det många apparater som hjälper till att bekämpa ansamling av fåglar i grönsaksträdgårdar, flygplatser, jordbruksanläggningar och industriföretag. De kan ha både primitiv design och tekniskt komplicerade. Allt beror på omfattningen.

Visuell

Den enklaste vyn är visuell. Sedan antiken har människor gjort en fågelskrämma från skrotmaterial. Den ska vara lång och med en stor hatt på huvudet. Det är denna design som fåglar är rädda för. Man trodde att varje fågelart inte gillar en viss färg, så de försökte lägga till den. Till exempel är starlar rädda för det blå intervallet.

Visuals inkluderar glänsande föremål som skrämmer av bevingade. För detta kan du använda folie, små speglar eller metallöverdrag. De måste hängas mellan träden.

Många sommarboar väljer den här metoden på grund av de låga kostnaderna och användarvänligheten, men det här är långt ifrån det mest effektiva sättet. Repellern kan vara i form av ett djur, en stor fågel eller avge en stråle som skrämmer fåglarna.

De inkluderar också mekaniska anordningar som förhindrar att fåglar befinner sig i ett visst territorium. Däck, ledningar eller spikar kan användas. Denna metod kan användas på tak, fönsterbräda eller i ett litet område (café, butik, etc.). Installation krävs endast en gång och livslängden är praktiskt taget obegränsad.

Akustisk

Elektronisk

Elektroniska ärrar anses vara de mest kraftfulla eftersom de producerar höga och hårda ljud som kan höras över långa avstånd. De liknar skott.

Det används ofta på flygfält, eftersom fåglar kan störa flygplan. Denna typ rekommenderas inte att användas i landet.

Bioakustisk

Den andra typen används för att skrämma bort fåglar i privata gårdar och trädgårdar. Den största fördelen är lång räckvidd. Ljudet liknar fågelskriken i larmet. Volymen kan justeras. Det finns tre lägen: användardefinierbart, standard- och detektorläge.

Han kommer inte att skada fåglarna utan bara skrämma dem. Men för korrekt drift måste du välja ett ljud för fåglarna som bor i närheten.

Ultraljuds

Denna typ används oftast på grund av dess tillgänglighet och billiga kostnad.Ultraljudsenheter skiljer sig från de två föregående typerna genom att det mänskliga örat inte uppfattar det ljud de avger. Men för fåglar är en sådan signal obehaglig. Vissa modeller har en stark blixt som tänds när du rör dig. Samtidigt skrämmer det inte bara fåglar utan också vandrande djur och till och med gnagare. Ta hand om dina husdjur när du arbetar.

En annan fördel med denna typ är dess kompakthet. Du kan installera enheten på en vägg, på ett tak eller på en liten fot som är fixerad i jorden. För andra är ultraljud praktiskt taget osynligt.

Funktionen att tänka på när du köper är sortimentet. Det varierar från 20 till 25 meter, så det är inte lämpligt för ett stort område. Kan användas för ett garage, hangar och din egen trädgård.

Dynamisk

Thunderbolts skjuter ett skott efter en viss tidsperiod. En sådan anordning fungerar från en propancylinder. Det är han som skrämmer fåglarna.

De största fördelarna är användarvänlighet och ett stort handlingsområde. Men bytet av cylindern måste göras ganska ofta och kan bara användas på öde platser.

Grundläggande parametrar när du väljer

Det finns ett brett utbud av modeller på marknaden. Hur väljer man?

 1. När du köper bör du vara uppmärksam på sortimentet. Denna information finns på tillverkarens webbplats eller förpackning.
 2. Enkel användning. De flesta enheterna kan användas utan att läsa instruktionerna, men det finns vissa modeller som kräver professionellt löpande underhåll. Bättre att välja det enklaste alternativet.
 3. Motståndskraftig mot nederbörd och frost. Inte alla modeller tål sådana ogynnsamma förhållanden. Om enheten inte är vattentät måste du skydda den med en speciell kapell.
 4. Den strömförsörjningsmetod som krävs för drift av enheten. Det finns tre typer: bärbar, stationär och fristående. Bärbara batterier går på batterier och måste bytas ut sällan. Autonom från solpaneler, den här typen utvecklades för inte så länge sedan. Men stillastående kräver anslutning till elnätet, men inte i alla områden är det möjligt att använda det.
 5. Effektnivå och förmågan att justera den. Med ett litet område kan du ställa in en lägre effekt, vilket förlänger batteriets livslängd.
 6. Syfte (för vilka fåglar enheten är avsedd).

Betyg för de bästa fågelskrämmare för 2020

Visuell

En hemlagad fågelskrämma är inte det mest effektiva sättet att skydda mot fåglar, eftersom de snabbt inser att det inte är farligt för deras liv. Det är därför som modernare visuella skyddsmetoder har utvecklats som orsakar panik och fåglar försöker undvika dem.

Sititek Bird-X

Satsen innehåller tre stora bollar i olika färger - gul, svart och vit. Deras diameter är 45 cm. Var och en har ögon på alla sidor som fåglar associerar med ett rovdjur. Eftersom materialet är ganska lätt, svänger de i vinden. Samtidigt utvecklar fåglarna rädsla, eftersom de tror att detta är en fara - en rovfågel. För bästa resultat har kroppen reflekterande skär som fungerar som pupiller.

Armaturen är lätt att flytta eftersom den inte tar mycket plats. Innan du börjar applikationen måste du pumpa luftballongen. Välj sedan den mest framgångsrika platsen som kräver skydd. Tomten kan hängas på flera träd.

Eftersom bollarna är gjorda av ljusa material klarar de inte bara sin uppgift utan dekorerar också territoriet. På grund av den stora storleken och kvantiteten kan uppsättningen med tre användas för ett stort område.

Designen utvecklades speciellt inte bara för att skrämma bort fåglar utan även för små gnagare. De vill instinktivt inte komma nära ett objekt. Så bollar är ett mångsidigt försvar.

Eftersom bollarna inte har ett soundtrack stör de inte arbetet eller vila. Lämplig för användning i en sommarstuga, privat trädgård, parkeringsplats, lager, yacht och så vidare.Den visuella metoden kan användas som ett oberoende alternativ eller för att komplettera ultraljud repeller.

Handlingsradien för en boll är 50 meter.

En boll räcker för en lång livslängd eftersom den är gjord av polyvinylklorid. Detta material tål extrema temperaturer och betydande frost.

Kostnaden varierar från 800 till 3000 rubel.

fågelrepeller Sititek Bird-X

Fördelar:

 • Prisvärd kostnad;
 • Enkel användning
 • Effektivitet;
 • Vacker design;
 • Material av hög kvalitet
 • Lång livslängd
 • För fåglar och djur;
 • Inget oljud;
 • Kräver inga förbrukningsvaror.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

HJÄLP tejp

Ett billigare alternativ som efterfrågas bland sommarbo är HELP-bandet. Dess kostnad varierar från 500 till 600 rubel.

Fåglar älskar att observera alla aktiviteter i naturen och reagera på alla farosignaler. De flesta fåglar är rädda inte bara av ljud utan också av reflekterande ljus. När en solstråle träffar detta folieband förvrängs ljuset och dess effekt förbättras kraftigt, vilket är irriterande för fåglar. Denna enkla metod skyddar effektivt ett litet område från små tjuvar.

Häng tejpen försiktigt på föremål som behöver skydd. Det kan vara träd, buskar och så vidare.

Det kan användas som ett oberoende botemedel, men det är mycket mer effektivt om det används med andra avstötningsmedel.

Längd - 50 meter, bredd - 2,5 cm.

fågel repeller HJÄLP band repeller

Fördelar:

 • Pris;
 • Effektivitet;
 • Enkel användning;
 • Tillgänglighet;
 • Beror inte på temperatur.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Tornado "EAGLE"

Ett annat sätt som visuellt skrämmer av fåglar är med en plast som är mycket realistisk Eagle. Modellen är 54 cm lång, tillverkad med mycket hög kvalitet. Det ser ut som en riktig fågel, så fåglar och gnagare är rädda för att snabbt flyga upp till det område som den skyddar.

Ursprungsland - Kina. Den genomsnittliga kostnaden är 1500 rubel.

fågelrepeller Tornado "EAGLE" repeller

Fördelar:

 • Effektivitet;
 • Varaktighet;
 • Realism;
 • Prisvärd kostnad;
 • Högkvalitativ montering;
 • Lämplig för användning i alla områden;
 • Motståndskraftig mot låga temperaturer;
 • Säker för människor;
 • Skadar inte miljön;
 • Kräver inte en nätverksanslutning;
 • Kan installeras var som helst.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Ultraljuds

Hos fåglar är hörseln inte ordnad på samma sätt som hos människor. De hör ljud med en frekvens som inte är tillgänglig för människor. Baserat på denna kunskap har ultraljudsenheter utvecklats som skrämmer bort fåglar. De ser ut som högtalare som kontinuerligt avger ljud som skrämmer bort oönskade gäster. De kan vara fåglar eller djur.

SITITEK BALKANSGARD

Detta är det bästa alternativet för infraröd sensor som finns idag. Den är speciellt utformad för att skydda små utrymmen. Till exempel balkonger eller terrasser. Lämplig för skydd mot sparvar, måsar, duvor och andra typer av fåglar, men kan också användas mot gnagare.

När enheten slås på avger den ett skrämmande ljud när rörelsesensorn utlöses. Fungerar helt tyst. Typ av strömförsörjning kan väljas - batterier eller från nätverket.

För optimal prestanda måste apparaten installeras minst en meter över golvet. Valet av frekvens beror på att fåglarna ska skrämmas bort.

Ultraljudseffekt - 90 dB. Satsen innehåller fästelement för montering på en stolpe eller vägg.

Genomsnittspriset är 9500 rubel.

fågelrepeller SITITEK BALCONY GARD

Fördelar:

 • Enkel användning;
 • Effektivitet;
 • Fuktskydd;
 • Universalmat;
 • Avskräckningsområde - upp till 80 kvm.
 • Rörelsesensor.

Nackdelar:

 • Kosta.

WEITECH WK-0020

Det bästa alternativet för att skrämma bort fåglar av medelstor och liten storlek är Weitech WK-0020-modellen. Detta alternativ är lämpligt för en vind, balkong och andra platser upp till 40 kvm. meter.

Fördelen med denna ultraljudsenhet är att fåglarna inte vänjer sig vid signalen.I vissa modeller fungerar inte signalen på skadedjur under lång tid, den här enheten har inte ett sådant problem. Ljudet förändras enligt en speciell algoritm som utvecklats speciellt av tillverkaren.

Autonomt arbete är tillgängligt tack vare 3 AA-batterier. Fångar dem länge. Så du kan installera enheten i vilket rum som helst.

Strålningens intensitet kan justeras vid behov. Detta beror på storleken på det område som ska skyddas. Om området är litet kan en liten effekt hjälpa till att förlänga batteriets livslängd.

Du kan installera enheten själv utan att läsa instruktionerna länge eller ringa guiden. Du måste sätta i nödvändiga batterier och slå på enheten. Ett hjul på sidopanelen kan användas för att justera effekten.

Räckvidden är 2,5-4 kilohertz. Genomsnittspriset är 2000 rubel.

fågelrepeller WEITECH WK-0020

Fördelar:

 • Enkel användning;
 • Effektivitet;
 • Skadar inte människor och fåglar;
 • Arbetets autonomi;
 • Liten storlek;
 • Kosta.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

WT321

Utan att orsaka skador utvisar WT321 inte bara fåglar utan också möss och råttor som skadar platsen. Dess handling baseras på ljudet från en elektronisk enhet. Det ser ut som rovfåglarna, så det skrämmer bort inkräktare.

För att komma igång räcker det att installera stången i jorden. Läget kan justeras: slå på efter ett visst intervall eller en sensor som utlöses vid körning.

Handlingsområdet är upp till 70 kvm. meter. Genomsnittspriset är 1500 rubel.

fågelavstötare WT321

Fördelar:

 • Enkel installation;
 • Ekonomi;
 • Effektivt arbete;
 • Dubbelläge;
 • Autonomi;
 • Pris.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Biometrisk

Biometriska apparater påverkar hörseln av fåglar och gnagare. Huvudljudet som fåglar fruktar är ropet från ett naturligt rovdjur (uggla eller hök). För effektivitet används flera poster samtidigt.

Sapsan-3

Enheten har utformats speciellt för att skrämma bort små fåglar, tårar, starar, skatter och korpar. För effektivitet finns det 3 ljuduppsättningar som passar alla typer av fåglar och gnagare. Den första är för små fåglar, den andra är för gnagare och den tredje är en blandad typ. Det tar inte lång tid att ställa in. Om det behövs kan du använda en annan uppsättning ljud efter att ha rådfrågat en specialist.

Det kan fungera både inomhus och utomhus. Detta påverkar inte effektiviteten på något sätt.

Kontrollpanelen är inte placerad på själva enheten utan på en separat modul. Detta förenklar driften avsevärt.

Ursprungsland - Ryssland. Den genomsnittliga kostnaden är 4000 rubel.

Peregrine Falcon-3 fågelrepeller

Fördelar:

 • Universell;
 • Bekväm att använda;
 • Tillgänglighet;
 • Lämplig för områden upp till 0,5 hektar.

Nackdel:

 • Kort sladd.

TORNADO OP.01

Utseendet liknar enheten en liten högtalare, som är gjord av bra plast. Det tar inte plats och är lätt att använda.

För effektivitet är det optimalt att placera enheten på ett avstånd av 2-3 meter från marken på en stolpe eller ett tak. Du kan använda Tornado OP-01 i öppna områden: i trädgårdar, stugor, jordbruksområden och så vidare. Ljudet som enheten gör, skrämmer fåglarna och gör att de inte flyger för nära.

Det finns tre grupper av skrämmande ljud. Den första är rop från rovfåglar, den andra är gråten av sparvar och kråkor, den tredje är höga ljud. Du kan justera ljudintervallet och pausa mellan ljudsignalerna.

Denna modell är batteridriven, vilket gör att fågelavstötaren kan arbeta utan avbrott i 48 timmar. Då måste du ta det på laddning. Om det behövs kan enheten drivas från elnätet.

TORNADO OP.01 fågelrepeller

Fördelar:

 • Skyddsområde - 10 tusen kV. m.
 • Fungerar vid höga lufttemperaturer;
 • Låg vikt;
 • Kompakthet.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

GRAD-A16

Säker verktyg Grad A16 garanterar effektivt skydd mot fåglar och andra skadedjur på ett område på upp till 7 tusen kvadratmeter. Denna modell har fått mycket positiv feedback från användarna.

För ett tillförlitligt skydd har en speciell teknik utvecklats som inkluderar ljudet av dag- och nattrovdjur. Enheten garanterar skydd mot fasaner, duvor, fladdermöss, gäss, kråkor, kranar och andra fågelarter.

Fyra lägen ger det skydd du behöver: 24/7, dag, natt, auto. Lämplig för vindar, privata byggnader, tak, parkeringsplatser, balkonger och jordbruksområden.

Känslighet - 92 dB. Genomsnittspriset är 43 000 rubel.

GRAD-A16 fågelavstötare

Fördelar:

 • 16 unika röster;
 • Flexibel anpassning;
 • Du kan välja driftläge;
 • Ljussensor;
 • Reproduktionens noggrannhet;
 • Skadedjur anpassar sig inte och vänjer sig inte vid ljudet.

Nackdelar:

 • Kosta.

En korrekt vald fågelavstötare kommer inte att skada fåglarna och kommer att vara användbar för sommarboende.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *