Bästa persondatorer för 2020

0

Datorn är en av de bästa uppfinningarna, eftersom tack vare denna teknik är det möjligt att utföra ett stort antal processer för arbete, hem eller lek. En persondator består av flera viktiga komponenter: en systemenhet, en bildskärm, ett tangentbord och en mus. I den här artikeln kommer läsaren att kunna ta reda på vilken typ av dator som är, dess huvudkomponenter och reglerna för att välja den bästa tekniken. För att undvika misstag när du väljer redaktörerna på webbplatsen "best-sv.designuspro.com" presenterar du betyg för de bästa persondatorer för 2020.

Vad är en persondator

En persondator, som förkortas som PC, är en datorenhet som ger många användbara funktioner för hemmet och kontoret. Om vi ​​betraktar denna definition på ett mer förståeligt språk, är detta utrustning för att använda det globala nätverket, spela spel, skapa många filer, visa foton och videor. Om du köper en PC för arbete kan du också installera ytterligare program med viss specificitet.

Förkortningen PC kommer från den engelska frasen Personal Computer. I vårt land är det vanligt att använda förkortningen PC. Men oftare är det persondatorn som förkortas. Historien om framväxten av datorteknik börjar 1946, det var då USA presenterade världens första dator - ENIAC. I nästan 80 år har utrustningen moderniserats och idag är det redan möjligt att köpa femte generationen datorer.

Datorutrustning bör inte förväxlas med konsoler eller liknande enheter, eftersom en dator är en universell enhet som kan utföra ett stort antal uppgifter.

En persondator är en enhet som innehåller flera huvudkomponenter. Utan en bildskärm, drivrutiner, mus och tangentbord kommer den inte att kunna utföra sin funktion till fullo.

PC-sorter

Typerna av datorer beror på syftet med användningen. Idag används enheten:

 1. För kontor och hem. Utrustning köps för att använda Internet, skapa Word, Excel och andra textredigerare, visa foton och videor. Vanligtvis har elektronisk datadata ett litet RAM-minne och ett litet hårddiskutrymme, och de är också billiga i pris.
 2. För spel. En sådan dator är avgörande för spelare som installerar spel med hög volym. Ett PC-system måste ha ett högpresterande grafikkort och en stor mängd hårt minne. Dessutom kan ytterligare komponenter köpas för att förbättra spelet.
 3. För en viss specifikation av arbetet. Ytterligare program för teknik, design, vetenskaplig verksamhet installeras i systemet. Externa data kan också skilja sig, till exempel en bildskärm med en större diagonal.

Vanligtvis köps enheten oberoende av personer som planerar att använda den för hemmet, kontoret eller för spel. Det finns en hel del tekniska egenskaper, vilket i hög grad komplicerar valet. Därför använder många människor hjälp från yrkesverksamma eller aktiva användare.I den här artikeln kommer vi att överväga de viktigaste egenskaperna som i hög grad påverkar utrustningens prestanda.

Typer av datorer

Det finns flera typer av enheter av denna typ. Tabellen visar de viktigaste skillnaderna mellan typiska enheter.

En typKomponenterBeskrivning
NettopLiten systemenhetI praktiken släpps de på grundval av Intel-processorer. Den har låg effekt. Den produceras i små storlekar, på grund av vilken det sparar utrymme på skrivbordet, och på grund av dess låga effekt förbrukar det ett minimum av el. Används för kontorsprogram, lyssna på ljudinspelningar, visa foton och Internet
SystemenhetProcessor, strömförsörjning, moderkort, RAM, hårddisk, grafikkort etc.En viktig och viktig del av vilken dator som helst. På utsidan av fodralet finns strömbrytare, utgångar och kontakter för olika gränssnitt
MonoblockÖvervaka och systemenhet i en uppsättningDet är en förtjockad bildskärm. Det är en mycket kompakt modell och har många fördelar. Bristen på ledningar är en av de största fördelarna. En stor nackdel är att det är nästan omöjligt att förbättra enskilda komponenter. Den här modellen är också mycket dyr.
Komplett datorBildskärm, systemenhet, tangentbord, musKomplett modell med separata komponenter. Den väljs beroende på syftet med användningen
Tunn klientSystemenhet utan hårddiskAnvänds för liknande uppgifter
Noll klientSystemenhet utan operativsystem, programvara, hårddiskDesignad för datalagring eller enkla uppgifter

Urvalskriterier på råd från professionella

Hur man väljer det bästa alternativet, eftersom marknaden för denna typ av varor är mycket varierande. För att göra rätt val och köpa elektroniska datorer som kan utföra sina funktioner, föreslår vi att du bekantar dig med tabellen. Den anger de minsta tekniska egenskaper som är avsedda för specifika användningsändamål och som är värda att uppmärksamma.

namnFör spelareHemanvändningKontorsmöteFör ett visst arbetsområde
Mikroprocessor4 till 8 kärnor @ 3000 MHzFrån två eller flera kärnor med en frekvens på 2000 MHzFrån två eller flera kärnor med en frekvens på 2000 MHz4 till 8 kärnor @ 3000 MHz
BaggeFrån 8 GB är det bättre att använda spelminnet på en viss linjeMinst 8 GB4 GB8-16 GB
GrafikkortFrån 3 GB videominne måste du också ta hänsyn till de tekniska parametrarna för AMD (GPU-effekt)Inte nödvändigtInte nödvändigtBeror på detaljerna
HårddiskFrån 2 TBMinst 1 TBMer än 1 TBFrån 2 TB
SSDKapacitet från 240 GB120 GB240 GB240 GB
ModerkortChipsats: Z370 eller B350B250 / H270 och A320B250 / H270 och A320Asus Prime X370-PRO eller GIGABYTE-G1.Sniper-Z97
StrömförsörjningMinst 600 W.Cirka 400 W.400 W och mer600 W eller mer
Övervaka20 tum eller mer, helst hög upplösningFör att se multimedia är det bättre att köpa en bildskärm med en stor diagonal och hög bildkvalitet20 tumFrån 23 tum

Dessa egenskaper är av rekommenderande karaktär. Det är inte nödvändigt att tekniken matchar listan. Vissa människor gillar att montera en dator på egen hand för sina egna ändamål; för kontorsbruk köps vanligtvis en komplett dator.

Dessutom måste du vara uppmärksam på operativsystemet. I varje enhet, oavsett komponenterna, finns det ett BIOS-program som producerar ett informationssystem för input-output. För full användning behöver du ett operativsystem. Till exempel kan endast macOS installeras på Apple-enheter.

Innan du köper, för att inte tappa pengar, försök svara på frågorna nedan, vilket hjälper dig i framtiden att köpa det bästa PC-alternativet.

 • Vad är den optimala skärmstorleken?
 • Spelar kroppsstorlek någon roll?
 • Behöver du ett moderkort för att hantera fler uppgifter?
 • Kommer processen att kunna reproducera multimedia fullt ut?
 • Behöver du mer RAM?
 • Kommer tekniken att användas för spel?
 • Kommer hårddiskutrymmet att vara tillräckligt för vissa ändamål?
 • Behöver du ytterligare komponenter?

PC-tillbehör

För att alla funktioner ska fungera fullt måste datorn monteras. Detta kräver flera huvudkomponenter.

Systemenhet

Det viktigaste i datorer är att ingen uppgift kan utföras utan en systemenhet. Systemenheten består av ett fodral som inkluderar:

 • Strömförsörjning - du måste vara uppmärksam på dess ström, det bästa alternativet skulle vara 400 W;
 • Kylare eller kylsystem - gör att systemenheten kan arbeta mer produktivt, trots den konstanta temperaturökningen;
 • RAM - det är nödvändigt att lagra tillfälliga filer, bearbetningshastigheten beror också på det, det bästa alternativet skulle vara 8 GB, om så önskas kan det ökas;
 • Filsystem: hårddisk eller permanent minne - utformat för arkivering av filer, det finns typer av SSD, hårddisk, DDR, 1 TB minne räcker för fullt arbete;
 • Ett grafikkort är ett valfritt objekt på en dator för användning i hemmet eller på kontoret, eftersom en speciell kärna redan är inbyggd i moderkortet eller processorn, men ett ytterligare, mer kraftfullt system behövs för spel;
 • Optisk enhet - på grund av utbredningen av andra enheter är denna del praktiskt taget inte nödvändig, men ibland måste du använda skivor för att lagra eller använda program;
 • Mikroprocessor är huvuddelen av systemenheten, kännetecknad av parametrar: antal kärnor, frekvens, antal trådar för integration. En 2-kärnig processor med en frekvens på 2 GHz är lämplig för hemmet.

Övervaka

Denna del är nödvändig för att spela filer, arbeta i textredigerare och andra processer som är nödvändiga för visualisering. För hemmabruk och kontorsanvändning är en bildskärm med en diagonal på 20 tum med en TN-matt yta lämplig. Om användaren planerar att titta på videor ofta är det bättre att köpa en bildskärm med Full HD-stöd.

Datortillbehör

Denna grupp inkluderar:

 • Mus;
 • Tangentbord;
 • En skrivare;
 • Scanner;
 • MFP;
 • Kolumner;
 • Hörlurar;
 • Mikrofon;
 • Webbkamera;
 • IPB;
 • Enheter för spel.

I detta avsnitt bestämmer köparen för vilket syfte PC: n köptes och nödvändiga kringutrustning väljs från detta.

Topptillverkare

Vilket företag är bättre att köpa? Idag är marknaden för teknik fylld av olika tillverkare. De otvivelaktiga ledarna är varumärken:

 1. Som oss.
 2. HP.
 3. Acer.

Dessa tillverkare är inte bara populära, utan garanterar också högkvalitativ utrustning, och de ger också alla garantiförpliktelser.

Betyg för de bästa persondatorer för 2020

Granskningen sammanställs på grundval av kundrecensioner och åsikter, deras betyg och aktiva användare av elektroniska datorer. Dessutom kommer läsaren att ta reda på vilken som är bättre att köpa elektroniska datorer, hur mycket de bästa modellerna kostar och de viktigaste tekniska egenskaperna.

Lenovo Desktop 510-15ICB (90HU006JRS)

En persondator som ger ett fullfjädrat spel. Väskan är ett Mini-Tower med en DVD-RW optisk enhet. OS: Windows 10 SL med Intel Core i5-8400 @ 2800 MHz. Endast 6 kärnor. RAM-minnet är 12 GB med en behandlingsfrekvens på 2666 MHz, hårddiskens kapacitet är 1024 GB. Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti. Det finns en kortläsare, HDMI-utgång, DVI. Kan anslutas via USB 3.0. Chipset - Intel B360. 210 W strömförsörjning. Denna teknik är också lämplig för spel. Mått: 145 * 366 * 285 mm. Genomsnittspris: 65 000 rubel.

Lenovo Desktop 510-15ICB (90HU006JRS)

Fördelar:

 • Inkluderar Windows 10 SL operativsystem;
 • Populärt Intel-märke av hög kvalitet;
 • Ett stort antal kärnor som gör att spelet kan optimera processen;
 • Tillräckligt RAM-minne och hårddiskutrymme.

Nackdelar:

 • Högt pris;
 • Dimensionell.

HP Desktop 460-p207ur (4UG93EA)

PC för kontor och hemgjord i ett minitornfodral. Utrustning med DVD-RW-enhet. OS: DOS. Intel Core i5-7400T 2400 MHz-processor. 4 Kaby Lake-kärnor. 8 GB RAM med 1000 GB hårddisk. Grafikkort: NVIDIA GeForce GTX 1050. Det finns HDMI, VGA, USB 3.0-utgång. Chipset: Intel H270. 180W strömförsörjning. För spelare är det bättre att köpa en kraftfullare dator eller uppgradera den här typen. Mått: 163 * 307 * 315 mm. Genomsnittspris: 35 000 rubel.

HP Desktop 460-p207ur (4UG93EA)

Fördelar:

 • Stort hårddiskutrymme;
 • 4-kärnig processor gör att du snabbt kan utföra arbetet i alla program;
 • Kvalitetsprocessormärke;
 • Lågt pris.

Nackdelar:

 • Svagt grafikkort;
 • 180 W strömförsörjning;
 • Diskoperativsystem.

Lenovo Desktop 510S-07ICB (90K8001YRS)

Produkt med medelvärde. Mini-Tower-fodral med DVD-RW optisk enhet. OS: DOS. Intel Core i3-8100 3600 MHz-processor. 4 kärnor. RAM - 4 GB, som kan utökas till 16 GB. Volymen på SSD-enheten (SSD) är 128 GB. Grafikkort - Intel UHD Graphics 630. Portar: kortläsare, HDMI, VGA, USB 3.0-gränssnitt. 180W strömförsörjning. Mått: 90 * 297 * 344 mm. Genomsnittspris: 25 000 rubel.

Lenovo Desktop 510S-07ICB (90K8001YRS)

Fördelar:

 • 4 kärnor;
 • Du kan öka RAM-minnet;
 • Högkvalitativ processor;
 • Ekonomiklassutrustning.

Nackdelar:

 • Litet inbyggt RAM-minne;
 • Operativsystem: DOC.

HP Desktop 460-p207ur (4UG93EA)

Mini-torn dator. Optisk enhet DVD-RW. OS: DOS med Intel Core i5-7400T 2400MHz-processor. 4 kärnor Kaby Lake. RAM - 8 GB, hårddisk - 1 TB. Grafikkort - NVIDIA GeForce GTX 1050 med 2000 MB videominne. Utgångar: HDMI, VGA, USB 3.0. Chipset: Intel H270. 180W strömförsörjning. Mått: 163 * 307 * 315 mm. Genomsnittspris: 34 000 rubel.

HP Desktop 460-p207ur (4UG93EA)

Fördelar:

 • Fyrkärnig Intel Core-processor;
 • Tillräcklig mängd permanent minne;
 • RAM - 8 GB.

Nackdelar:

 • Operativsystem: DOC;
 • Enhet med låg strömförsörjning;
 • Överpris.

HP ProDesk 400 G5 SFF Desktop (4CZ70EA)

Slim-Desktop PC, DVD-RW optisk enhet. Operativsystemet är Windows 10 Pro. Intel Core i5-8500 sexkärnig processor. Uttag: LGA1151 v2. Core Coffee Lake S. RAM / SSD: 8/256 GB. Grafikkort - Intel UHD Graphics 630. Kontaktdon: VGA-utgång och USB 3.0-gränssnitt. Chipset: Intel B360. 180W strömförsörjning. Mått: 270 * 95 * 296 mm. Genomsnittspris: 45 000 rubel.

HP ProDesk 400 G5 SFF Desktop (4CZ70EA)

Fördelar:

 • Högkvalitativ Intel Core-processor;
 • Kompakt modell;
 • Produktivt grafikkort;
 • Stor mängd RAM.

Nackdelar:

 • Liten strömförsörjningsenhet;
 • Liten SSD-volym;
 • Högt pris.

Monoblock 21,5 ″ HP 200 G3

Populariteten hos modellen beror på kompaktheten hos denna typ av datorteknik. Dator i en uppsättning. Skärmupplösning: 1920 × 1080. Du kan välja en av tre processorer: Intel Core i3-8130U, Intel Core i5-8250U, Intel Pentium Silver J5005. Följaktligen kan du hämta RAM från 4 till 16 GB. Videoprocessorn beror på processorn: Intel HD Graphics 620, Intel UHD Graphics 605, Intel UHD Graphics 620. SSD-lagring. OS att välja mellan: DOS, Windows 10 Home 64, Windows 10 Professional 64. Skärmdiagonal: 21,5 tum med TFT TN, TFT IPS, TFT * VA. 2 till 4 kärnor. Du kan utöka RAM-minnet upp till 16 GB. Inkluderar: hybridhårddisk (SSHD), Wi-Fi, tangentbord, mus (du kan köpa utan dem eller välja det trådlösa alternativet). Hörlurar, mikrofoner, HDMI-utgångar. Stöder RJ-45-gränssnitt, USB 2.0 upp till 3.1. Den stöder också sådana system: SDXC, MS, SD, SDHC. Det finns en plats för Kensington. Genomsnittspris: 37 000 rubel.

Monoblock 21,5 ″ HP 200 G3

Fördelar:

 • Du kan välja den bästa versionen av processorn, grafikkortet, antalet kärnor;
 • Olika operativsystem;
 • Bulk RAM;
 • Komplett uppsättning datorer;
 • Ett stort antal utgångar / ingångar;
 • Olika gränssnitt;
 • Stabilt stativ;
 • Kompakt.

Nackdelar:

 • Högt pris;
 • Alla utgångar är placerade på baksidan av fodralet;
 • Uppgraderingen är svår.

Monoblock 23,8 ″ Acer Aspire C24-865

Premium-teknik. Val av processor: Intel Core i3-8130U, Intel Core i5-8250U, 4/8 GB RAM, Intel UHD Graphics 620-videoprocessor. DOS, Endless OS, Linux, Windows 10 Home 64, Windows 10 Professional 64.Övervaka parametrar: 23,8 tum, 1920 × 1080, skärmmatris typ: TFT TN, TFT IPS. Kärnor från 2 till 4. Det finns följande alternativ: hybridhårddisk (SSHD), Bluetooth, Wi-Fi. Ljud / hörlurar, mikrofon, HDMI-utgång. Gränssnitt: RJ-45, USB 2.0 - 3.1, det finns också en kortläsare. Stöd: SDXC, MS, SD, SDHC. Det finns en Kensington-kortplats. Genomsnittspris: 44 000 rubel.

Monoblock 23,8 ″ Acer Aspire C24-865

Fördelar:

 • Praktiskt taget tyst;
 • Bekvämt och kompakt;
 • Attraktiv design;
 • Intel Core-processor;
 • Kraftfullt grafikkort;
 • Tillräckligt minne.

Nackdelar:

 • Det är nödvändigt att köpa ytterligare kringutrustning;
 • Dyrt för priset.

Var kan jag köpa en bra modell? Du kan köpa produkten i onlinebutiker eller i specialutrustningsbutiker, medan du kan beställa en PC-dator online. Huvudkravet för inköpet är den inlämnade dokumentationen, bruksanvisning och montering, certifikat och ett garantikort. Dessa dokument bekräftar utrustningens kvalitet och förmågan att göra reparationer under garantin.

Efter installationen av datorn måste du installera drivrutiner, verktyg och annan viktig programvara. I vissa butiker erbjuder specialister en tilläggstjänst till ett visst pris. Om köparen inte är säker på att han kommer att kunna slutföra installationen på egen hand, är det bättre att använda kunskapen från proffs inom detta område.

Idag är det svårt att föreställa sig en person som inte har någon persondator eller gadget. Tack vare ständig modernisering gör datatekniken att du kan utföra många användbara och praktiska uppgifter på några sekunder. Varje organisation på sina kontor har ett antal olika datorer utformade för specifika ändamål. Att titta på videor, foton, surfa på internet och skapa textfiler och många fler funktioner som är nödvändiga för en modern person kan erhållas genom att köpa en anständig modell. Betyg av kvalitetsprodukter inkluderar populära datorer som uppfyller standardkraven. För att köpa är det inte nödvändigt att känna till de tekniska egenskaperna för varje del; du kan ta huvudindikatorerna som grund, vilket garanterar hundra procent resultat. Berätta om det i kommentarerna om du har erfarenhet av att använda de datorer som anges i betyget eller andra alternativ.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *