Bästa robotgräsklippare för 2020

0

Varje ägare av ett lantgård försöker vara uppmärksam på gräsmattan. Vissa gör det varje dag, andra gör det en gång i veckan. Skärprocessen tar mycket tid, eftersom en person behöver förbereda ett verktyg och sedan gå runt territoriet i en timme, och ibland mer. Ägarna till ett stort territorium har ännu mindre tur. Därför bestämde vissa tillverkare att automatisera denna process genom att skapa en komplex teknisk enhet som inte kräver långa ledningar och bensin.

Redaktörerna på sajten "best-sv.designuspro.com" har förberett dig en klassificering av de bästa robotgräsklipparna för 2020.

Enhetens användning och syfte

Den externa designen på denna enhet är praktiskt taget densamma som den för de manuella standardversionerna. Ett element saknas dock - handtaget. Annars är det samma plastfodral med en speciell form, hjul och ett skärelement som är installerat längst ner.

Trots denna enkelhet är mekanismens interna struktur ganska komplex. För att kontrollera roboten behövs en mikrodator, liksom flera dussin sensorer som anger gräsets väg och skick. Systemet upptäcker också automatiskt driftläget och stannar om det finns ett oidentifierat föremål eller djur framför. Därför är enheten helt säker, vilket gör det till ett faktiskt köp för en familj med barn.

Kroppen är tillverkad så tätt som möjligt och av speciella material. Denna lösning minskar risken för vattenintrång eller skador på grund av mekanisk belastning av misstag. Beroende på utrustningen kan det finnas tre eller fyra plasthjul. Modeller är till exempel populära där det finns två körningar och en ratt. Men det finns också motsatta alternativ, där antalet främre element ökar till 4. Det finns ett litet handtag på kroppen, som omfördelas för att transportera roboten.

Knivar är av två typer:

 • Hela;
 • Med utbytbart skärelement.

I standardversionen finns det ett eller två sådana element, men det finns till exempel undantag i modeller som är utformade för höghastighetsklippning av gräsmattor upp till 100 meter eller mer. I sådana lösningar installeras 3 eller ibland 5 knivar. Vinkeljustering utförs centralt; för detta används ett speciellt handtag som, när man rör sig, ändrar knivens överhäng.

Kontrollpanelen finns i två versioner: fram och bak. Var det kommer att ligga beror på tillverkarens beslut. För ökad säkerhet finns det ett skyddshölje högst upp som förhindrar att vatten eller skräp tränger in. Panelen kan bestå av knappar eller ha en speciell display. Det senare är det mest föredragna, eftersom det gör att du kan göra inställningar många gånger snabbare.

Elmotorer används för att sätta igång roboten. Deras dimensioner är små och de kan också borstas och borstas. I vissa fall är upp till fyra av dessa motorer installerade. Denna design är dock typisk för fyrhjulsdrivna system som arbetar i svåra områden med ojämn terräng.Enhetens rotation eller rotation sker på grund av att ett roterande element stoppas.

Vilket batteri är installerat och hur laddar du det?

Enheten drivs av uppladdningsbara batterier. Det finns fyra populära typer av batterier:

 • Bly-syra;
 • Li-Pol;
 • Li-jon;
 • Ni-MH.

Var och en av dessa alternativ har ett antal fördelar och nackdelar. De flesta av dem fungerar dock lika bra. Modeller med litiumjonbatterier är mer populära eftersom de är små i storlek och kan gå utan ström under lång tid. Om laddningscykeln slutar eller batteriet går ur självurladdning blir det inte svårt för en person att ersätta ett föråldrat element med ett nytt. Detta är en praktisk och praktisk lösning.

Enheten laddas utan direkt deltagande från användaren. Allt du behöver göra är att placera roboten på dockningsstationen. I vissa modeller hittar enheten automatiskt basen. Så snart laddningen i batteriet sjunker till ett minimivärde indikerar sensorn att det är dags att gå till stationen. Det är en laddare och en lång ledning längs vilken enheten rör sig i händelse av spänningsfall. Produkten rör sig tills den når stationen, där den är fulladdad.

Uteserveringar har ett skyddande skydd som förhindrar att fukt tränger in. Dessutom finns det modeller som drivs av solljus, men kostnaden är för hög.

Sensorer

Dessa enheter ger snabb och exakt navigering. De installeras inuti höljet. Antalet sådana element beror på enhetens funktioner. Tack vare dem vilar inte roboten mot ett träd eller staket, faller inte i en flod eller ett hål. Två enheter är ansvariga för dessa åtgärder: en berörings- och kollisionssensor. Så snart enheten "känner" ett hot, vänder den sig och kör i motsatt riktning.

Så snart roboten träffar ett hinder inaktiveras knivarna automatiskt. Detta förhindrar deformation. Dessutom, tack vare denna sensor, kan barn säkert vara på gräsmattan, eftersom enheten inte skadar dem.

Använd de röda knapparna på enhetens utsida för att utföra nödbromsning. Nödstängning utlöses också när en person lyfter enheten med ett speciellt handtag. Roboternas yttre hölje har ett skydd för skärelementen, vilket ger högt skydd om en person vill kontrollera knivarnas skick.

Staketet är ett litet hålrum med speciella stötfångare, inuti vilka skarpa element roterar. Men även vissa tillverkare tillverkar en kamformad skyddsdel.

Lutnings- och lyftgivare hjälper enheten att arbeta i svår terräng och inte att välta under en kraftig nedstigning. Eftersom lätt bromsning utlöses, vilket förhindrar snabb rörelse.

Om en person köper en dyr gräsklippare finns det alltid en PIN-kod och larmskydd. Detta beslut gör det omöjligt att stjäla sådan utrustning. Därför kommer produkten alltid att skyddas från intrång från tredje part. Vissa människor går längre och installerar en GPS-tracker som meddelar ägaren om enhetens plats om den går förlorad.

Att slå vått gräs är svårt inte bara med handgräsklippare utan också med elektriska gräsklippare. Eftersom det blir mer halt efter nederbörd. Därför är nästan alla robotar utrustade med en regnsensor. Om det regnat nyligen informerar enheten mikrodatorn om det och skickas till basen.

Antal driftlägen

Oftast rör sig gräsklipparen på ett kaotiskt sätt, så det går inte att förutsäga rörelsen. Detta beslut är inte av misstag, för tack vare det täcker roboten många gånger mer utrymme utan att lämna några öar. På bara ett par arbetscykler klipps allt gräs, gräsmattan bakom enheten blir vacker och snygg.

I vissa modeller finns det dock ett läge som gör att tekniken rör sig i en spiral eller längs kanterna på platsen. Moderna alternativ kan oberoende analysera webbplatsen och skapa nödvändigt läge så att zonerna klipps sekventiellt.

Till skillnad från de manuella modellerna har robotarna ingen klippreservoar. Den är dock inte utspridd över hela tomten utan är snyggt spridd över gräsmattan. Tack vare denna lösning skapas organisk markgödsling, vilket har en positiv effekt.

Självhanteringsförmåga

Vissa robotgräsklippare är utrustade med manuella kontroller och en timer. I det senare fallet ställer personen själv in programmet när och vid vilken tidpunkt roboten ska lämna basen och klippa gräset. För manuell kontroll används en speciell applikation som är tillgänglig för Android och iOS. Det viktigaste är att enheten har Bluetooth. Denna lösning gör det möjligt att inte bara övervaka arbetet utan också att kontrollera utrustning på ett avsevärt avstånd.

Dessutom installerar vissa utvecklare speciell programvara som informerar ägaren om robotens plats med hjälp av aviseringar. Tack vare detta kan användaren också ändra klipparens inställningar utan direkt ingripande. Till exempel rörelse, grässkärningsnivå etc. Det är inte nödvändigt att lämna huset, all verksamhet sker på ett avsevärt avstånd.

Vad ska man leta efter när man väljer?

För att roboten ska kunna tjäna länge och på ett tillförlitligt sätt bör du vara medveten om vilka kriterier som bör tas upp först.

 • Området för den behandlade ytan;
 • Enhetens kraft, det finns tre alternativ: för små, medelstora och stora hårklippningar;
 • Batterikapacitet;
 • Rörelsehastighet;
 • Mått och antal skärelement;
 • Funktioner i området;
 • Förekomsten av hjälpfunktioner eller program för bekväm övervakning och kontroll.

Betyg för de bästa robotgräsklipparna

Al-Ko Robolinho 100

En bekväm, automatiserad enhet som ger långsiktig vård av gräsmattan. Produktens huvudegenskap är låg ljudnivå och långsiktig autonomi. Det finns två knivar som garanterar ett vackert snitt. Arbetstidens längd programmeras av användaren oberoende av varandra. För att begränsa området används en speciell kabel som ingår i leveransuppsättningen.

Maximal gräsyta är 700 kvm. m. Det klippta gräset krossas i kroppen och fördelas jämnt över gräsmattan. Den maximala drifttiden är 45 minuter medan laddningen sker under samma period. Enheten kan övervinna hinder med en lutningsvinkel på upp till 35%. Laddningsstationen monteras på några minuter, det är inget svårt under installationsprocessen, alla obegripliga åtgärder beskrivs i detalj i instruktionerna.

Säljs till ett pris av 55 000 rubel.

Al-Ko Robolinho 100

Fördelar:

 • Dubbelknivsystem;
 • Effektivitet;
 • Lång arbetstid;
 • Yta - 700 kvm. m.
 • Elektronisk styrning;
 • Utrustning;
 • Enkel stationmontering.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Gardena Sileno stad 250

En kvalitetsenhet gjord av slitstark vattentät plast och som kan fungera i 60 minuter. Detta alternativ kommer att vara en lämplig lösning för ägare av små tomter, upp till cirka 250 kvm. m. Designen är gjord på ett sådant sätt att du kan röra dig även längs smala korridorer utan att röra vid något. Nästan inget ljud hörs från jobbet, vilket säkerställer bekväm användning.

När klippan är slut återgår enheten automatiskt till stationen. I detta fall ställs drifttiden in av användaren själv. Ett navigationssystem av hög kvalitet gör att du kan gå i rätt riktning och hålla dig på kurs, även om det finns en återvändsgränd framöver.

Säljs till ett pris: 69 900 rubel.

Gardena Sileno stad 250

Fördelar:

 • Låg ljudnivå
 • Snabb och enkel installation;
 • Intelligent frisyrsystem;
 • Enkelt underhåll;
 • Vridbara hjul;
 • Fungerar i alla väder;
 • Förbättrad kontrollpanel.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Bosch Indego 350

En pålitlig modell från en känd tillverkare som garanterar användaren en vacker och välskött gräsmatta. Tack vare ett speciellt system är allt klippt gräs fördelat på ytan. Det finns programvara som automatiskt skapar en karta och föreslår optimal körtid. Inga ledningar eller bensin, utrustningen fungerar helt självständigt och efter avslutad operation återgår den till basen.

Produkten kommer oberoende ihåg formen och dimensionerna på gräsmattan, så att en person inte behöver justera enheten varje gång. Det finns flera sensorer i kroppen som gör arbetet bekvämare och mer produktivt. Den maximala stigningsvinkeln är 27%. Hastigheten är 40 centimeter per sekund.

Den genomsnittliga kostnaden är 80 000 rubel.

Bosch Indego 350

Fördelar:

 • Varaktighet;
 • Robust kropp;
 • Enkla kontroller;
 • Inställningen tar ett minimum av tid;
 • Fungerar i en mängd olika landskap;
 • Klippor i sluttningar;
 • Bekvämt knivjusteringssystem.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

STIHL iMow RMI 422 P

En dyr modell designad för tomter på 1500 kvm. m. Arbetet sker i automatiskt läge, gräset klipps till en given längd. När laddningsnivån sjunker eller i slutet av arbetet återgår produkten till basen och laddas. Under klippningen krossas gräset till den finaste konsistensen och sprids sedan över gräsmattan.

För större bekvämlighet har tillverkaren utrustat modellen med en LCD-skärm och ett intuitivt gränssnitt, så installationen tar ett minimum av tid. Nominell effekt - 60 watt.

Genomsnittspriset är 110 000 rubel.

STIHL iMow RMI 422 P

Fördelar:

 • Kontrollpanel;
 • Utarbetar sin egen klippplan;
 • Ytterligare sensorer är närvarande;
 • Fart;
 • Stöldskydd;
 • En kniv med dubbelsidigt blad.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Caiman Ambrogio L15 Deluxe

Kompakt och lätt modell med en ovanlig design. Enheten är tillverkad på ett sådant sätt att ljudnivån är minimal och inte distraherar användaren från viktiga frågor. Tack vare högkvalitativa arbetscykler täcker enheten hela området på gräsmattan, vilket är lika med 600 kvadratmeter. m. Anslutningen till en smartphone sker via Bluetooth. Därför kan en person fjärruppdatera robotens firmware och styra den. Livslängden är 10 år med minimalt underhåll, vilket är en fördel.

Säljs till ett pris av 70 000 rubel.

Caiman Ambrogio L15 Deluxe

Fördelar:

 • Effektivitet;
 • Ovanligt utseende;
 • Långtidsarbete;
 • Fart;
 • Enkel kontroll;
 • Omkopplingsbar regnsensor.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Husqvarna Automower 105

En högkvalitativ enhet som fungerar under lång tid och kan göra gräsmattan vacker och välskött på några timmar. Enheten kan programmeras av användaren. Ljudnivån under drift är minimal, vilket gör det möjligt att skapa en arbetscykel på morgonen och inte vakna upp av onödiga ljud. Kontrollpanelen är tillgänglig och förståelig, så det blir inga problem med inställningen. Produkten är utrustad med pålitligt stöldskydd.

Den genomsnittliga kostnaden är 70 000 rubel.

Husqvarna Automower 105

Fördelar:

 • Signal;
 • Bekväm kontrollpanel;
 • Låg energiförbrukning;
 • Bra skärsystem;
 • PIN-blockering;
 • Bekvämlighet.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

WORX Landroid S WR090

Ett enkelt men effektivt verktyg som fungerar med AIA-teknik. Enheten bestämmer självständigt typen av arbete och bygger ett visst läge. Enhetens huvudfunktion är att den kan fungera även efter regn, medan snittet förblir vackert och snyggt. Lutningssensorer gör det möjligt att övervinna olika nedfarter och stigningar med minimal risk. Ytan på den behandlade ytan är 300 kvm. m. Fungerar endast från ett märkesbatteri. Grundläggande klippning lagras under produktionen.

Genomsnittlig kostnad: 42 000 rubel.

WORX Landroid S WR090

Fördelar:

 • Lågt pris;
 • Design;
 • Styrka;
 • Bra sensorer;
 • Lång batteritid
 • Kompakthet;
 • Mångsidighet.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Robomow RC304u

En kvalitetsenhet som har låga ljudnivåer och bra effektivitet. Skärbredden är 26 cm.Rekommenderat område - 500 kvm. m. För större bekvämlighet finns det en höjdjustering av bladet. Gräset kastas tillbaka i krossad form, vilket fungerar som ett bra organiskt gödselmedel för jorden. Det finns en anslutning med en smartphone.

Genomsnittspriset är 65 000 rubel.

Robomow RC304u

Fördelar:

 • Klipper gräset bra;
 • Kompakthet;
 • Liten vikt;
 • Enkel instruktion;
 • Bekväm ledning.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Till sist

En vacker och välskött gräsmatta är en dröm som går i uppfyllelse, det viktigaste är att välja rätt modell så att den inte ger mycket ljud och är lätt att använda. Om du har erfarenhet av att använda robotgräsklippare som beskrivs i betyget eller mer intressanta modeller, berätta om det i kommentarerna.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *