Bästa trädgårds- och byggvagnar (skottkärror) för 2020

0

En trädgård- eller konstruktionsskottkärra kan vara användbar både för konstruktion och transport av skrymmande varor och för skörd. Det finns ett stort urval av sådan utrustning i butikerna, så det är ofta svårt att göra ett bra köp. Men den här artikeln hjälper dig att räkna ut hur du väljer den bästa trädgårdsskottkärran.

Var ska man starta

Hur väljer man? Det första du bör tänka på om du bestämmer dig för att köpa en vagn är det syfte som inventeringen behövdes för.

 • Om vagnen kommer att användas i landet, för att bygga ett hus eller ett skjul, ordna ett lusthus, är det värt att köpa en konstruktionsskottkärra.
 • Om du behöver ett fordon för att transportera gödselmedel, jord, växter och så vidare är valet självklart. Behöver en trädgård.

Detta är ett uppenbart faktum, men nybörjare kan glömma bort det. Det verkar för dem att det inte finns någon skillnad mellan dessa arter. Och det är också mycket viktigt.

Efter att ha bestämt vilken typ av vagn du måste studera recensionerna. Det är svårt att göra ett köp i en butik eller på Internet, eftersom antalet varor distraherar dina ögon. Nya modeller dyker upp mycket snabbt. Det är svårt att jämföra egenskaper och hitta ett lämpligt alternativ. Du kan prata med vänner eller grannar i området. De kommer att berätta vad de använder och uttrycka nackdelarna med sin modell.

Typer av skottkärror

Konstruktion

En sådan vagn kan användas för att transportera tunga laster från en plats till en annan. Det kännetecknas av sin manövrerbarhet. Den tillåtna volymen är upp till 150 liter. Den är lätt att hantera trots sin ganska tunga vikt. Priset är högre än i trädgården.

Vad består en konstruktionsskottkärra av?

 • Det viktigaste elementet är kroppen;
 • En ram som sveper runt kroppen;
 • Handtag att hålla;
 • Du behöver hjul för att flytta;
 • Fotstöd ger stabilitet.

Sadovaya

Huvudskillnaden från en skottkärra för en byggarbetsplats är den lägre bärförmågan. Detta har en positiv effekt på kostnaden. Det är mycket lägre. Men den kan inte användas för konstruktion, eftersom den snabbt går sönder vid transport av tunga material.

En sådan budgetmodell är utformad för transport av gödselmedel, arbete med plantor och skörd. På grund av dess låga vikt kan inte bara män utan också kvinnor arbeta med den.

Består av några få element:

 • Ett hjul;
 • Kropp;
 • Hus.

Volym: upp till 80 liter.

De viktigaste parametrarna för en skottkärra

Det är väldigt enkelt att välja rätt modell för dig själv. Du måste vara uppmärksam på ett stort antal parametrar.

Kropp

Kroppen är en viktig del av vagnen. Några tips när du väljer:

 1. Den optimala formen är trapesformad.
 2. För att fördela hela lasten jämnt måste fronten vara i en liten vinkel.
 3. Botten ska vara så plan som möjligt, då kan du ladda den maximala mängden last.
 4. Minsta metalltjocklek är 0,8 mm, men det är bättre att välja lite mer.

Hjul

Konstruktionsalternativet kan ha gjutna eller uppblåsbara hjul. Medeldiametern är 35-45 cm. Det är bättre att föredra modeller med lager eftersom det underlättar manövrerbarheten.

Om du behöver utföra tungt arbete bör du vara uppmärksam på alternativet med ett gjuthjul.

Låt oss ta en närmare titt:

 • Om hjulet är ett är enheten mycket lättare att styra. Du behöver bara ta hänsyn till att mycket vikt kommer att ge en betydande belastning på händerna.
 • Om det finns två hjul kan vagnen användas för att transportera en stor vikt.

Pennor

Detta är en parameter som du definitivt bör vara uppmärksam på. De måste vara långa och gjorda av halkfritt material, annars blir det oerhört svårt att arbeta med inventeringen. Det kan vara gummi eller plast.

En persons torso ska passa mellan handtagen utan problem, annars är det omöjligt att arbeta med vagnen.

Ram

Ramstrukturen är grunden för tillförlitlighet. Ramen ska böjas runt hela kroppens omkrets, då blir det mycket bekvämare att använda en sådan vagn.

De viktigaste parametrarna för en trädgårdsskottkärra

Hjul

Hjul är en viktig parameter som du definitivt måste uppmärksamma. Kanske antingen 1 eller 2 hjul eller 4. Om en familj vill transportera lätta laster kommer det definitivt att finnas två hjul. Men om du behöver samla en stor mängd grödor eller transportera jord, är det bättre att ge företräde till en fyrhjulig assistent. Den största skillnaden mellan enhjulig bil är manövrerbarhet. Det är otroligt enkelt att kontrollera det, men det går helt enkelt inte på det grävda landet.

Om marken är mjuk, ska du välja antingen 2x eller 4x hjulalternativ. De känner inte lastens vikt så mycket, och det är mycket lättare att hantera dem. När du köper är det värt att mäta spårens bredd och svängarnas "branthet".

Pennor

Detta är en designdetalj som spelar en viktig roll i urvalet. Det finns två alternativ: två parallella eller en längsgående. Allt beror på familjens preferenser. För en vagn med en hjul är det bättre att välja en enhet med två handtag.

Greppet på ledstängerna måste vara böjt, annars måste du ständigt vrida handlederna, vilket är mycket obekvämt.

Om det finns två eller flera hjul behöver du inte hålla det upphängt, så du kan välja modeller med ett längsgående handtag. När du köper en skottkärra med flera hjul som är utrustad med två parallella armar måste du tänka på att en person kan passa mellan dem.

Handtagskomfort är ett viktigt kriterium som kunder ofta glömmer. De ska inte glida i dina händer. Det optimala materialet är en lätt korrugerad plastyta.

Ram

Om du behöver ett alternativ som varar mer än ett år, bör du titta närmare på ramen. Det måste gjutas.

Den bockade svetsade ramen är lämplig för trädgårdsarbete, men kanske inte håller så länge.

Ramen måste vara ordentligt fäst vid kroppen. Tack vare den här egenskapen visas ett tillförlitligt stöd på alla sidor.

En förstyvning är ett element som ökar styrkan hos både botten och väggarna. Om du behöver arbeta med transport av flytande eller liten bulk bör du välja alternativet med en avrundning.

Material

Materialet som enheten är tillverkad av är en viktig parameter, eftersom du måste arbeta i luft. Om materialet är av dålig kvalitet rostar skottkärran snabbt och blir oanvändbar.

Det bästa materialet är stål. Den optimala tjockleken är 0,8 till 1,5 mm.

För ytterligare skydd föreslår experter att du täcker metallen med zink eller specialpulverfärg. Zinkoxid skyddar lager från rost och förhindrar oxidation. Dessa två alternativ är populära bland trädgårdsmästare. Det är omöjligt att entydigt svara på vilken metod som är bättre, men zink är mer motståndskraftig mot negativa miljöfaktorer. Glöm inte bort.

Själva kroppen kan vara gjord av antingen trä eller plast. Trä är mycket tyngre än plast och används därför mindre ofta. Träprodukter 2020 används mer för dekoration. De ser bra ut på sommarstugan. Men plastalternativ måste hållas borta från eld och glöm inte ordentlig vård. Hon kan inte heller stanna i solen, regna eller frysa temperaturer under lång tid. Men det här alternativet är lämpligt både för sand och stenar och för transport av stora mängder jord. Det används bäst för kompost, små skräp eller löv.

Vagnen kan tillverkas av pilstavar. Du kan möta detta alternativ mycket mindre ofta, men de ser otroligt vackra ut. Så överraskande som det kan vara är pilvagnarna hållbara. De är lämpliga för transport av små krukor, kvistar eller plantor. Det här alternativet hjälper inte bara till hushållsarbetet utan dekorerar också området nära huset. Denna estetiska korg kan bära upp till 40 kg.

Storlek och kapacitet

Det finns många olika storlekar på skottkärror. För att kunna bestämma bör du mäta alla spår på webbplatsen. Enhetens bredd bör inte överstiga denna parameter, annars är det omöjligt att flytta skottkärran.

Kapaciteten kan variera från 65 till 135 liter. Den genomsnittliga lyftkapaciteten är 50-140 kg. Det är optimalt att välja mellanstorlek.

Betyg för de bästa trädgårds- och byggvagnarna för 2020

Trädgårdsarbete

Belamos 457Р

Skottkärran kommer att kunna underlätta arbetet för alla trädgårdsmästare. Detta är ett utmärkt alternativ för både ditt hem och sommarstugan. Varje trädgårdsmästare vet hur svårt det är att bära tung jord, gräs eller gödselmedel från en del av tomten till en annan. Det är därför denna modell utvecklades. Det är manövrerbart och lätt.

Strukturen balanseras av två stöd som förhindrar att enheten välter under lastning. Kan användas inte bara på ojämn mark utan också på små trottoarkanter. Pneumatiska däck ger en mjuk körning.

Det här alternativet är otroligt enkelt att använda, därför är det lämpligt även för nybörjare som aldrig använder trädgårdsredskap.

Den galvaniserade kroppen ger tillförlitligt skydd. Tack vare den här funktionen kan skottkärran användas under lång tid. Det kommer inte att rosta eller blekna.

Vikt - 7,41 kg. Längd - 66 cm, bredd - 60 cm, höjd - 110 cm Den genomsnittliga kostnaden är 1600 rubel.

vagn Belamos 457Р

Fördelar:

 • Enkel användning
 • Smidig löpning;
 • Låg vikt;
 • Pålitligt skydd
 • Bekväm rörelse;
 • Mångsidighet;
 • Två bekväma stöd;
 • Pålitlighet;
 • Galvaniserad kropp;
 • Ett bra alternativ för nybörjare.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Helex H809

Helex H809 kommer att vara en utmärkt hushållsassistent. Modellen är designad för daglig användning. Det hjälper dig att hantera arbetet i landet eller hemma mycket snabbare. Flera små storlekar åt gången, du kan transportera gods upp till 50 kg.

Eftersom högkvalitativ plast användes vid tillverkningen kännetecknas skottkärran av sin hållbarhet. Enheten rostar inte och är mycket lätt att sköta. En sådan skottkärra kommer att dekorera alla platser.

Det finns ett inbyggt handtag som ger utmärkt manövrerbarhet. Att överföra löv eller gödsel kommer inte längre att vara ett problem. Det är mycket snabbare att göra detta med en skottkärra än manuellt.

Bärförmåga - 50 kg. Kapaciteten är 65 liter. Längd - 59,5 cm, bredd - 49,5 cm, höjd - 87 cm Den genomsnittliga kostnaden är 2000 rubel.

vagn Helex H809

Fördelar:

 • Utseende;
 • Klarar sin uppgift;
 • Varaktighet;
 • Kosta;
 • Böjer sig inte;
 • En penna;
 • Rostar inte;
 • Lätta hjul.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Passa 77555

Du kan klara dig utan en trädgårdsvagn, men det förenklar arbetet på webbplatsen avsevärt. Detta är ett utmärkt sommarstugalternativ, som är pålitligt och lätt. Fit 77555 tillhör professionella trädgårdsredskap som tål tunga belastningar.

Denna enhet är lämplig för arbete även för ömtåliga tjejer och tonåringar. Vikten är betydligt mindre än de detaljerade alternativen. Vagnen är otroligt enkel att använda eftersom ett hjul är lätt att vrida vid behov.

Ramen är gjuten, så vagnen är tålig. Det pneumatiska uppblåsbara hjulet ger manövrerbarhet.

Fit 77555 är en tydlig ledare och är populär bland trädgårdsmästare. Det här alternativet är lämpligt även för nybörjare som inte förstår svårigheterna med att ta hand om webbplatsen.

Bärförmåga - 140 kg. Volymen är 65 liter. Hjulenas diameter är 13. Den genomsnittliga kostnaden är 3000 rubel.

Montera vagn 77555

Fördelar:

 • Högstyrka gjuten ram;
 • Lättvikt;
 • Varaktighet;
 • Gummihandtag;
 • Stark kropp;
 • Bekväm att använda;
 • Manövrerbarhet;
 • För tunga laster.

Nackdelar:

 • Låg styrka.

Konstruktion

ZUBR 39901

Denna vagn är avsedd för byggarbetsplats, som är utrustad med ett hjul, men detta påverkar inte bekvämligheten med dess drift. Skålen är gjord av högkvalitativt aluminium, så inventeringen håller i mer än ett år. Den är bara 1 millimeter tjock, vilket gör vagnen lätt. Det är därför många byggpersonal föredrar detta alternativ. Stommen är tålig mot tunga belastningar.

Det här alternativet är mycket efterfrågat i de flesta butiker.

Bärförmåga - 180-200 kg. Volymen är 90 liter. Hjulenas diameter är 35 cm. Genomsnittspriset är 2900 rubel.

vagn BISON 39901

Fördelar:

 • Bra lyftkapacitet;
 • Skrovskydd;
 • Förstärkt kropp
 • Rymlighet
 • Stålrör;
 • Lättvikt;
 • Du kan arbeta med tunga laster;
 • Pneumatisk gummihjul;
 • Styrka.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Sibrtech 68936

Sibrtech 68936 är en mångsidig skottkärra som kan användas på en byggarbetsplats eller i en trädgård. Det är mycket hållbart, så du kan enkelt transportera tunga laster som inte kan hanteras. För hemmet är detta ett utmärkt alternativ, för när som helst kan du behöva överföra jord, sand eller gödselmedel.

Två hjul säkerställer enkel användning. Stålet är målat för att motstå korrosion. Det är detta som garanterar materialets hållbarhet. För att göra det bekvämt att använda Sibrtech finns det plastöverlägg på handtagen. De hjälper till att hålla den givna modellen säkert.

Bärförmågan är 320 kg. Volym - 100 liter. Genomsnittspriset är 2600 rubel.

Sibrtech-vagn 68936

Fördelar:

 • Prisvärd pris;
 • Varaktighet;
 • Mångsidighet;
 • Styrka.

Nackdelar:

 • Väggtjocklek - 0,7 mm.

Kronwerk 689235

Denna modell är konstruerad för användning i konstruktionsändamål, men vid behov kan den användas för jordbruksarbete.

Tillverkaren har tänkt igenom varje detalj. Ramen har målats med pulverlack för hållbarhet. Det finns ett speciellt stopp som gör det lättare att lossa lasten.

Karossmaterial - stål med valsade sidor. Detta ger ökad slaghållfasthet.

Lagren hjälper till att flytta skottkärran utan problem, även med stor belastning. Många byggpersonal föredrar Kronwerk 689235.

Bärförmåga - 320 kg. Volym - 100 liter. Hjuldiameter - 39 cm. Vikt - 15,8 kg. Genomsnittspriset är 2700 rubel.

Kronwerk vagn 689235

Fördelar:

 • Varaktighet;
 • Bekväm att använda;
 • Manövrerbarhet;
 • Lastkapacitet;
 • Skrovskydd;
 • Mångsidighet;
 • Pris.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

En skottkärra för konstruktion eller trädgård är nödvändig utrustning som hjälper till att förenkla arbetet i landet eller i huset. Nu vet du vad du ska leta efter när du väljer och köper.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *