Bästa trädgårdsbänkar för 2020

0

Det är omöjligt att föreställa sig en park eller trädgård utan en bekväm utomhusbänk. De kommer att dekorera alla landskap, samtidigt som de ger en plats för avkoppling. På dem kan du inte bara koppla av efter en hård dag utan också föra samtal över en kopp doftande te.

Det finns ett stort sortiment av butiker. De är gjorda av olika material och det finns ännu fler typer och designlösningar. Låt oss titta på egenskaperna och funktionerna hos de material som de är gjorda av.

Träbänkar

Träbänkar är mycket populära. De ser vackra ut i gatumiljö. Men som du vet utsätts trädet för klimatförhållanden. Regn och sol är lika skadliga för trä. Naturligtvis används träslag som motstår rutt för bänkar. Till exempel: lärk, gran, körsbär, ek.

Men oavsett hur högkvalitativt trädet är, behöver det konstant skydd mot de negativa effekterna av vädret. För skydd skyddas träytor ständigt med färger och lacker. Sådana trämöbler kommer att pågå i mer än 20 år. Men detta beror också på ordentlig vård, för ett omålat träd ruttnar om två år.

Metallmodeller

De är mycket populära. De har lång livslängd och produceras i olika typer. Sådana bänkar kommer att vara ett perfekt komplement och dekoration till varje personlig tomt.

Sådana strukturer tillverkas genom smide. Smidda modeller kan kombineras med träsäten. De är underhållsfria, även om smidda eller gjutna delar kräver särskild hantering. De måste beläggas med metallfärg en gång om året. Om detta inte görs kan korrosion bildas på metalldelarna med tiden, vilket leder till hålbildning.

Betongbänkar

Dessa är de mest hållbara och eleganta modellerna som tål alla väderförhållanden. Parkeringsbänkar är ofta gjorda av arkitektonisk betong. I sin struktur liknar den en natursten som är svår att skada. Kräver inte underhåll, men vid behov kan du måla i valfri färg.

Plast

De kan säkert kallas det mest budgetalternativet. Dessa butiker är billiga och har ett antal fördelar. De är lätta, så det är enkelt att ordna om dem. De ruttnar inte och mögel bildas inte på dem. De är praktiska att tvätta, rengöra från damm och smuts. Men de är också ömtåliga. Det blir inte svårt att bryta en sådan modell. I frosten dyker sprickor upp på ytan, på vintern måste bänkarna föras in i rummet och färgen går förlorad från direkt solljus.

Glasfiber

Modeller gjorda av detta material anses exklusiva, eftersom du kan skapa en unik bänk från det på kort tid.Glasfiber motstår olika väderförhållanden och tyngdkraft. Butikerna från den kommer inte att skadas av fukt, frost eller sol. De kommer att dekorera webbplatsen i mer än tio år.

Sådana bänkar finns inte bara i den personliga tomten. De finns på alla platser för masssamling av människor.

I affärscentra

De installeras både inomhus och utomhus. När man går runt i köpcentret vill man ofta sitta ner och koppla av, så sådana "soffor" ska vara bekväma, starka, hållbara och naturligtvis matcha interiören. För affärscentra väljer de bänkar av plast, trä eller metall. I köpcentret hittar du även skinnsoffor med metallben. Det viktigaste är att bänkarna måste vara starka och tåla tunga belastningar.

På lekplatserna i dagis

Barnbänkar måste först och främst vara hållbara, säkra och praktiska. De är gjorda av olika material. Till exempel: glasfiber, trä, plywood eller metall. De finns i vanliga former eller som tecknade figurer. Populära modeller är: "elefant", "krokodil", "brandbil" och andra. Barnens design är också oval, rektangulär och rund. Säljs för barn mellan 2 och 10 år.

Parkera bänkar

Sådana modeller är praktiska, snygga och olika. Det här är enkla träbänkar, minnesbänkar. För att utrusta parkområdet kallar de en dekoratör. Det är denna person som skapar en oförglömlig semesterplats. De är gjorda av vilket material som helst, men samtidigt tål de allvar och mekaniska skador. De varierar i form och storlek. Till exempel: stor oval för en grupp människor eller liten för en person.

Utomhusbänkar

Dessa traditionella modeller är tillverkade av hållbara material. De tål alla temperatursvängningar och det är bekvämt för en person att vila på dem. För större bekvämlighet är de gjorda med rygg. Moderna modeller passar harmoniskt in i alla interiörer. Dessutom behöver de inte förstärkas ytterligare. De är tåliga mot tippning, rörelse och svängning.

Trädgårdsbänkar

De är enkla och hållbara. Sådana modeller är huvudsakligen gjorda av trä, eftersom detta material är lämpligt för alla landskap. Benen på trädgårdsbänkarna är gjorda av metall. Detta ger modellerna styrka och hållbarhet. Älskare av ovanlig design kan köpa bänkar av glasfiber. De är inte rädda för fukt och sol.

Topp 5 populära modeller

1 Upp och ner bänk

Dessa modeller är lämpliga för hemträdgårdar. De har en robust metallram och ett vadderat säte. De är också praktiska att använda som sittplats för trädgårdsskötsel. För att göra detta är det bara att vända på det. De är också lämpliga för personer som inte kan böja sig och göra arbete på sina knän.

Sådana bänkar tillverkas av Nika-företaget. Dessa modeller är bekväma. De kan bäras från plats till plats, och det är bekvämt att ta på sig någon del av bänken. Sätet är tillverkat av ett skumgummilager insvept i vinylskinn. Det är lätt att ta hand om det: torka bara av det med en fuktig trasa. Modellen är vikbar, vilket gör att du kan förvara den på valfri plats. Dessutom tar det inte mycket utrymme. Sådana strukturer tål belastningar upp till 100 kg.

Det genomsnittliga marknadspriset är 1000 rubel.

bänk vänd bänk

Fördelar:

 • enkel användning;
 • mjukt säte
 • två arbetspositioner;
 • hållbar;
 • tål imponerande belastningar;
 • har flera färger.

Nackdelar:

 • upptäcktes inte.

Denna modell är gjord av stål med plastinsatser. Den taiwanesiska tillverkaren har tagit hand om sina kunder. Deras bänkar kan användas för sittplatser eller för trädgårdsarbete som att rensa sängar i knät. Det är lätt att ta hand om dem med tvättmedel och en trasa. De torkar av polyuretanskyddet på sätet.

bänk Mr. Logotyp

Fördelar:

 • lätt vikt (endast 3 kg);
 • tål belastningar upp till 140 kg;
 • tar inte mycket utrymme;
 • praktisk butik;
 • lätt att använda.

Nackdelar:

 • högt pris.

3 bänk Montero

Detta är en variant av den israeliska tillverkaren, som är tillverkad av propylen. Denna bänk är bekväm att använda både på en personlig tomt och i parker, dagis etc.

Genomsnittspris: 20000 rubel.

bänk Montero

Fördelar:

 • enkel och snabb att montera;
 • lång livslängd
 • inte utsätts för extrema temperaturer och direkt solljus;
 • röta och korrosion bildas inte på ytan.

Nackdelar:

 • högt pris.

4. Bradaf

Företaget tillverkar bänkar av fast akacia, som sedan täcks med grå färg. Samtidigt liknar utförandet av bänken en intressant gammal design.

Genomsnittspriset är 30000 rubel.

bänk Bradaf

Fördelar:

 • perfekt storlek (kapacitet 3 personer);
 • högkvalitativt miljövänligt trä;
 • oförglömlig vintage design.

Nackdelar:

 • högt pris;
 • svårt att hitta till försäljning.

5. Keter Eden Garden Bench

Denna bänk är gjord av slitstark plast. Detta är en bröstbänk som passar perfekt i alla trädgårdsdekorationer. Modellen är praktisk, du kan inte bara vila på den, utan också lagra trädgårdsprodukter, och saker försämras inte över tiden. Bröstet är ventilerat men vatten passerar inte genom hålen. Materialet är mycket hållbart. Det bildar inte mögel och ruttnar. Du kan ta hand om strukturen med vanligt vatten. Dessutom är modellen lätt. Den kan enkelt flyttas runt i trädgården.

Den genomsnittliga kostnaden är 16 000 rubel.

bänk Keter Eden Garden Bench

Fördelar:

 • snabbt och enkelt monterat;
 • krävande i vården;
 • robust konstruktion;
 • det finns en plats att lagra saker;
 • intressant design.

Nackdelar:

 • högt pris.

Miljövänliga modeller betyg

1 Romeo och Julia

Bänken är perfekt för stadsgator och trädgårdar. Den kombinerar urban djungel och natur. Modellen är gjord av en träplatta med slitsar för hållbara glasfiberkar. De planteras med färska blommor eller små buskar. Under buskronan kan du koppla av i stadens gator.

bänk Romeo och Julia

2 bambu soffa

Detta är ett mycket enkelt alternativ som kommer att dekorera parkens landskap. För tillverkningen tar de bambustammar som sedan dras ihop med starka rep eller metallringar. Därefter skärs en plats ut i dem. Du kan lägga kuddar på en sådan soffa. En sådan modell kommer att ge lite exotism till någon webbplats. Dessutom anses bambu vara ett hållbart material, så den här soffan kommer att hålla i många år.

bänk bambu soffa

3 Soft Rocker Swing Bench

 

Denna träbänk är inte bara utrustad med ett tak och liknar en hängmatta utan också med solpaneler. Den har ett inbyggt system som låter dig rikta bänken i riktning mot solens strålar. Samtidigt ackumuleras det energi från en person som skakar det under dagen. Detta gör att du kan ansluta en bärbar dator eller annan utrustning till gungbänken på kvällen eller på natten.

bänk Soft Rocker gungbänk

Övre fällbara bänkar

1.MS-4

Den fällbara bänken kan användas både i trädgården och i bastun. Den är tillverkad av fasta barrträd, som förhindrar bildning av rutt och mögel på ytan.

bänk MS-4

Värdighet.

 • ytan är slipad och klar, om nödvändigt, för målning;
 • enkel och snabb att montera;
 • gjord av massivt barrträd;
 • motståndskraftig mot fukt;
 • rymlig (upp till 3 personer).

Nackdelar:

 • brist på armstöd.

2. Tjurfäktning av parkjärn i gjutjärn

Det är en gjutjärnsbänk med trädetaljer som är snabba och enkla att montera. Samtidigt tillverkas den med högteknologisk utrustning. Detta utesluter gjuterifel. Bänken är täckt med färg och yachtlack i två lager, vilket förhindrar blekning i solen.

Genomsnittspris: 25 000 rubel.

Gjutjärn parkerar tjurfäktningsbänk

Fördelar:

 • robust konstruktion;
 • genomgår inte bildning av rost och korrosion;
 • ett bekvämt alternativ för friluftsliv.

nackdelar

 • vikt 70 kg;
 • högt pris.

Betyg av bänkar med rygg

1.Bench Boulevard

Detta är ett idealiskt och samtidigt billigt alternativ som kan användas på lekplatser, skolgårdar, parker och torg.

Genomsnittspris: 7000 rubel.

bänk Bench Boulevard

Fördelar:

 • överkomligt pris;
 • tillverkade av miljövänliga material;
 • inga skarpa hörn
 • tillverkade av pålitliga och praktiska material;
 • tål extrema temperaturer.

Nackdelar:

 • upptäcktes inte.

2. Bänkmetall Roman med rygg

Detta alternativ kostar upp till 9 tusen rubel. Denna bänk är gjord av metallprofil och barrträ. Den används i trädgårdar, torg och parker.

bänk Bänkmetall Roman med rygg

Övre bänkar med armstöd

1. Bänk Classic med armstöd

Denna modell är gjord av slitstarka och praktiska material som inte är rädda för extrem fukt och temperatur. Dessutom kommer denna butik att dekorera alla hörn av parken, trädgården eller den offentliga trädgården.

Genomsnittspris: 8000 rubel.

bänk Classic med armstöd

2. Sommarträdgårdsbänk

Detta är perfekt för en trädgård och mer. Denna vackra bänk är gjord av metallprofiler, smidda delar och barrved. Bänken har en lätt böjd rygg och vackra armstöd i smidesjärn.

Genomsnittspris: 11 000 rubel.

bänk Sommarträdgårdsbänk

Hur man väljer rätt bänk och vad du behöver vara uppmärksam på

För en liten sommarstuga är upp och ned bänkar lämpliga. De är praktiska eftersom de inte bara kan koppla av utan också arbeta både i trädgården och i grönsaksgården. För en trädgårdstomt rekommenderas det inte att välja långa modeller, eftersom de kommer att lägga till grovhet i landskapet och återigen betona den lilla storleken på webbplatsen.

Modeller gjorda enligt ett designprojekt är lämpliga för en park eller torg. Dessa kan vara alternativ för en monumentbänk eller smidda bänkar. Dessa lösningar finns i olika former och mönster.

Säkra bänkar köps för dagis eller skola. De ska inte ha skarpa hörn.

Det är också viktigt att ta hänsyn till vikten på den färdiga produkten. Modellerna är lätta (från 900 gr. Till 2 kg) och tunga (upp till 70 kg). Allt beror på hur bänken kommer att användas. För tillfällig användning rekommenderar köpare att köpa lätta vikningsalternativ, medan det för stationära installationer rekommenderas att använda tunga praktiska lösningar.

Naturligtvis måste du bestämma var du ska installera bänken. Det måste harmoniskt smälta in i landskapet för att skapa en bekväm sittgrupp.

Var man ska installera butiken

Vid varmt väder vill du ibland gömma dig från den brännande solen. För detta rekommenderar designers att installera bänkar under trädkronorna.

Om det finns en behållare på platsen, se till att placera en liten soffa nära den.

Väntebänkar är installerade nära ingången till huset eller köpcentret. Detta gör det möjligt för besökare att koppla av före eller efter att ha gått genom köpcentret.

Trädgårdsmästarens bänk ska ha en bekväm rygg och låg vikt. Sommarbeboare, under trädgårdsarbete, blandar sig ofta runt på platsen medan de bär en bänk med sig.

Om bänken behövs för vår- eller höstperioden installeras den på platser där solens strålar är större.

På visningsplattformar rekommenderas att du installerar visningsalternativ. Detta gör det möjligt för besökare att beundra det fantastiska landskapet.

Välj och installera bänken korrekt, eftersom vyn på hela webbplatsen beror på den. För sommarboende rekommenderas det att använda lätta fällbara bänkar från den bästa tillverkaren "Nika". De kan köpas online. Dessutom säljs inte bara vikningsalternativ där utan även bänkar med armstöd, ryggstöd och utan ryggstöd. Du hittar lämpliga alternativ i vilken hårdvaruaffär som helst. Utemöbler kommer att dekorera alla trädgårdar och platser.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *