Bästa SIM-banker för 2020

0

SIM-bank är utformad för att ansluta flera SIM-kort till en enhet. Detta gör att du kan ringa samtal och skicka SMS till varje klient i företaget. I det här fallet är åtgärden helt automatiserad och operatören behöver inte ringa nummer på egen hand. En liknande produkt efterfrågas från olika företag med en bred kundbas. Enhetsprincipen för enheten är ganska enkel, du behöver bara sätta in önskat antal SIM-kort från vilken operatör som helst och ställa in.

Redaktörerna på sajten "best-sv.designuspro.com" har förberett dig för de bästa SIM-bankerna för 2020.

Sammanställning av ett dussin SIM-kort i en enhet

SIM-bank är en utmärkt lösning för ett stort företag, eftersom det möjliggör aggregering av alla SIM-kort i en utrustning. Det är bara nödvändigt att uppta det erforderliga antalet platser, varefter kommunikation med GSM via IP-nätverket kommer att upprättas. En sådan lösning gör det möjligt att ringa eller skicka utskick till vilken stad eller land som helst, medan själva korten kommer att finnas på ett ställe.

Teleoperatören märker inte den exakta platsen för abonnenten, eftersom den kommer att ändras beroende på platsen för GSM-gatewayen. Detta ökar enhetens funktionalitet och minskar kostnaden för att ringa samtal till avlägsna regioner.

Men aggregering är inte enhetens enda funktion, men den är den viktigaste. De flesta modeller stöder centraliserad korthantering, liksom deras automatiska utbyte när vissa scenarier uppstår. Vissa produkter stöder snabb installation av nya SIM-kort, vilket förenklar rutinåtgärder. Det finns också en automatisk distribution av SIM-kort mellan gateways, alla tillfälliga regler ställs in av användaren. Detta gör att du kan anpassa programmet för nästan alla driftsätt.

Vissa alternativ gör det möjligt att ändra platsen för abonnenten efter samtalet, vilket skapar en effekt av rörelse. Därför kommer teleoperatören inte ens att märka att enheten faktiskt finns på ett ställe. Och ingen blockering kommer att hända.

Sorter av simbanker

Sådan utrustning är inte den mest populära tekniken bland den genomsnittliga användaren, men på grund av den stora efterfrågan i affärer förbättras modellerna ständigt. Till exempel kompletterar de med hjälpalternativ eller ökar antalet kortplatser som stöds. Allt detta gör att du kan ringa samtal, vidarekoppla, skicka utskick snabbare och mer osynligt för operatören.

De flesta mindre företag köper standard GoIP-modeller. Detta är den optimala lösningen med bra funktionalitet och tillförlitlighet. Inställningen kan göras oberoende eller av en specialist. Om du inte har erfarenhet av sådan utrustning är det bättre att lita på en professionell, eftersom det är viktigt att ta hänsyn till vissa detaljer under installationen.

När du köper en SIM-bank, uppmärksammas inte bara de tekniska funktionerna i enheten utan också tillverkaren. För på marknaden kan du hitta samma modeller som kommer att ha liknande funktioner, men samtidigt kommer de att produceras av olika företag. Trots den fullständiga identiteten kommer de fortfarande att ha en skillnad, till exempel i programvara.Detta kommer att orsaka ytterligare svårigheter i självkonfigurationen, särskilt om felaktig information används.

Antal gränssnitt, rotation och migrering av SIM-kort

Efter att ha köpt en enhet får en person utrustning som innehåller:

 • Bärande enhet med inbyggd dator, vilket förenklar anslutning och kommunikation;
 • Ett visst antal SIM-kortplatser. I budgetmodeller kan det finnas 16 eller 32, i dyrare modeller - 120, 200 och mer.

Hela uppsättningen väljs utifrån uppgifterna till hands, så vissa kan behöva den vanligaste enheten, medan andra har olika funktioner. Det är viktigt att köpa modellen där alla hjälplägen kommer att användas.

De flesta enheter kan registrera platsen för SIM-kort på olika gateways. Detta är ett användbart alternativ eftersom det gör att du kan ringa utanför den region där kortet finns. Denna funktion är användbar eftersom den låter dig kringgå bedrägeribekämpning. Nästan alla teleoperatörer använder ett sådant system idag. Dess huvudsakliga funktion är att blockera misstänkta GSM-gateways.

Ändringar av SIM-kort är en av de användbara funktionerna för vilken enhet som helst. Det är önskvärt att det finns, eftersom det låter dig automatiskt byta SIM-kort till ett annat. Till exempel kan detta hända efter en viss tid. Det finns två fördelar med att använda rotation:

 • För det första sänks kostnaderna för röstsamtal eller SMS, vilket i sig är en fördel.
 • För det andra kommer en ändring i rätt tid att minska misstanken hos mobiloperatören, vilket kommer att förhindra blockering av GSM-gateway.

Migrering av SIM-kort är nödvändigt för att ansluta till olika portar, som kan placeras både utanför staden och hela landet. När du ringer samtal kommer SIM-kortet att anslutas till olika punkter i den valda staden. Det här alternativet skapar en illusion om att abonnenten rör sig, vilket också skyddar kortet från avsiktlig blockering av operatören.

Betyg för de bästa budgetmodellerna

Uxeitoo SMB32

Ett kvalitetsalternativ som finns på AliExpress. Enhetens huvudfunktion är dess låga kostnad, för vilken användaren får 32 portar för anslutning av kort. Dessutom stöds här funktionen för automatisk byte av positioner och rotation av SIM-kort, så operatören kommer inte att ha några misstankar om att en GSM-gateway används.

Att använda den här enheten döljer den faktiska platsen för abonnenten. Innan det är det dock viktigt att förstå att alla åtgärder måste vara i enlighet med federal lag, annars kan en entreprenör eller en vanlig person ha problem.

Enheten säljs i ett billigt fodral, lukten av plast känns omedelbart efter uppackning. Fördelen är att den slits ut snabbt. Det finns en DNS-funktion, men det är viktigt att komma ihåg att dess långvariga funktion kan leda till skada på enheten, eftersom den inte är konstruerad för sådana belastningar. Kontroll och hantering av kort kan ske via ett kontor. Det finns också en flexibel växling av SIM-kort till vilken gateway som helst.

Den genomsnittliga kostnaden är 17 600 rubel.

Uxeitoo SMB32

Fördelar:

 • Bekvämt arbete;
 • Låg kostnad;
 • Stöd för hot swap;
 • Autonomt arbete med kartor;
 • Gratis server för SIM-stöd;
 • Säker lagring av information;
 • Snabb åtkomst;
 • Rotation.

Nackdelar:

 • Vid långvarig användning av DNS kan det misslyckas.

GoIP DBL SMB128

En pålitlig SIM-bank som låter dig installera upp till 128 kort och använda dem samtidigt. Enheten möjliggör centraliserad eller fjärrkontroll av alla SIM-kort och används också för att upprätta en fjärranslutning. Hot-swap-funktionen stöds, vilket gör det möjligt att ändra eller infoga ett nytt element utan direkt åtkomst till gatewayen. Detta är en praktisk lösning som förenklar vanliga operationer.

Enheten klarar enkelt hanteringen av 128 kort, även om de fungerar samtidigt eller enligt schema. På grund av vissa funktioner blir det svårt att spåra den aktuella platsen för abonnenten, eftersom produkten helt döljer den.Arbetet utförs på en gratis server, men du kan också ansluta till betalda. Det finns två Ethernet-portar på fodralet

Tack vare det stora antalet kortplatser minskar belastningen på varje SIM-kort. Därför kommer användaren att kunna använda gatewayen maximalt. En annan positiv punkt från 128 platser är kostnadsbesparingar och ökad produktivitet.

Produkten kan användas i alla rum där luftfuktigheten inte överstiger 90% och temperaturen är lägre än 45 grader. Satsen innehåller tydliga instruktioner, extern nätadapter, pålitlig kabel, garanti etc. Produktens vikt är 1,5 kg, medan dess mått är 290x225x50 mm, vilket är den optimala lösningen.

Den genomsnittliga kostnaden är 67 000 rubel.

GoIP DBL SMB128

Fördelar:

 • Bekväm hantering;
 • Varaktighet;
 • Anslut upp till 128 kort;
 • Prestanda;
 • Effektivitet;
 • Sparande;
 • Bryter inte från frekvent användning;
 • Uppger inte plats;
 • Snabb anslutning till GSM-gateway.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Betyg för de bästa enheterna i mellanprissegmentet

GOIP 32, VoIP GSM-gateway för 32 kanaler

En kvalitetsmodell från en välkänd tillverkare som levereras med ett bra kit. Alla element finns i rutan för att säkerställa en högkvalitativ anslutning till GSM-gatewayen. Installation och byte av SIM-kort går snabbt, samtidigt som inställningarna ständigt inte behövs. Det finns en möjlighet till autonom drift med stöd för upp till 32 oberoende anslutningar, vilket är en fördel för en sådan enhet.

Efter anslutning får användaren en gratis server för att hantera de installerade korten. Det är möjligt att tillhandahålla minst 10 000 SIM-anslutningar. Produkten täcks av 1 års garanti. Kommunikation tillhandahålls med nätverk som stöder 900/1800/1900/850 MHz-standarderna. Enheten är inte bara begränsad till att fungera med en operatör, så en person kan ansluta olika SIM-kort. Denna lösning gör det möjligt att förse företaget med pålitlig och billig röstkommunikation.

Detta är dock inte alla användbara alternativ för enheten, förutom detta stöds automatiskt nummerpresentation, SIP-standarden, som gör att du kan ansluta till andra portar och datorer. Ta emot och skicka SMS utförs via ett speciellt webbgränssnitt. All kontroll av att enheten fungerar korrekt utförs via Internet.

Den genomsnittliga kostnaden är 95 000 rubel.

GOIP 32, VoIP GSM-gateway för 32 kanaler

Fördelar:

 • Högkvalitativ montering;
 • Pålitlighet;
 • Varaktighet;
 • Matris för användning av 32 kort;
 • Dynamisk DNS stöds;
 • Verifierad tillverkare;
 • Effektivitet;
 • Nummerpresentation och nummerpresentation;
 • Bekvämt gränssnitt;
 • Utrustning.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

SIM-bank för Antrax-företaget

En tillförlitlig enhet som förenklar arbetet för stora företag och också garanterar en smidig drift av gatewayen utan att hitta ett SIM-kort i den. Tack vare denna lösning blir det möjligt att lagra ett stort antal kort separat från VoIP, vilket minskar pengarna för deras ständiga underhåll.

Huvudfunktionen för denna enhet är att den stöder installation av upp till 120 SIM-kort, med valfri operatör. En sådan lösning gör det möjligt att säkerställa en stabil drift av flera portar som finns i olika städer eller länder. För att kringgå låsen används ett avancerat system som fungerar automatiskt och tar bort misstankar från mobiloperatören.

Ominstallationsprocessen tar ett minimum av tid. Dessutom är varje plats signerad, så att du snabbt kan hitta objektet av intresse. Den yttre delen är gjord av slitstarkt material. Företaget producerar två modeller, som skiljer sig endast i antalet gränssnitt; funktionaliteten hos de två produkterna förblir på en hög nivå.

Rotering och migrering av SIM-kort sker på ett säkert sätt, vilket positivt påverkar produktiviteten och minskar kontantkostnaderna. Nästan varje person kan använda en sådan enhet, det viktigaste är att förstå dess principer och ständigt övervaka nätverksförändringar för att undvika blockering.

Genomsnittlig kostnad: från 90 000 rubel.

SIM-bank Antrax

Fördelar:

 • Robust kropp;
 • Effektivitet;
 • Lång livslängd
 • Pålitlighet;
 • Samtidig användning av 120 SIM-kort;
 • Säkerhet;
 • Olika operatörer kan användas.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

DINSTAR SIMBANK R64

En populär enhet som efterfrågas av olika företag. Produkten är utformad för att ge en högkvalitativ anslutning till en GSM-gateway. Enheten ger bekväm centraliserad SIM-korthantering. Det finns 64 kortplatser för att installera kort, vilket är den bästa lösningen. Hot swappable stöds, vilket minskar tiden för installation av nya element.

Det finns en dynamisk distribution som har en positiv effekt på enhetens prestanda. En Ethernet-port används för att ansluta till GSM-gateways. Den yttre delen är gjord av hög kvalitet, varje element är på sin plats, vilket inte kommer att orsaka svårigheter med kontrollen. Strömförsörjs från ett vanligt uttag.

Genomsnittspriset är 110 000 rubel.

DINSTAR SIMBANK R6

Fördelar:

 • Låg energiförbrukning;
 • Effektivitet;
 • Pålitlig anslutning;
 • Lång livslängd
 • Fjärrkontroll;
 • NAT Traversal-protokollstöd;
 • Vacker design.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

TOPP populära modeller i premiumsegmentet

DTT VOIP-GSM 8M72S

En effektiv enhet som passar stora företag. Enheten har 8 oberoende GSM-kanaler och stöder en 64-kortserver. Webbgränssnittet används för hantering. Som speciella alternativ finns BCCH-kanalsökning samt bildrörelse. Enhetens design kommer att vara fullt förståelig även för nybörjare. Funktionen att skicka e-post via SMS stöds.

Den genomsnittliga kostnaden är 212 000 rubel.

DTT VOIP-GSM 8M72S

Fördelar:

 • Enkel anslutning;
 • Avancerad intelligent kontroll;
 • Möjligheten att installera 64 SIM-kort;
 • Används av globala företag, inklusive Samsung;
 • Kompatibel med större IP-PBX.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Madcom för 256 sim

Modellen passar alla organisationer. Enheten kan lagra och arbeta med 256 SIM-kort. Dessutom är enheten kompatibel med olika gateways, vilket gör den till en mångsidig enhet. Det finns fullt QoS-stöd. Fjärrkontrollen är enkel. För ökad säkerhet finns det ett tillförlitligt skydd för att SIM-kort blockeras.

Den genomsnittliga kostnaden är 272 000 rubel.

Madcom för 256 sim

Fördelar:

 • Webbaserad hantering;
 • Ändra IMEI;
 • Enkel anslutning;
 • Hot swap;
 • 256 platser;
 • Stöd för alla standarder;
 • Fjärranslutning;
 • Skydd mot operatörslås.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Till sist

SIM-lådor är en lämplig lösning för alla företag, för tack vare dem kan du ringa röstsamtal var som helst i staden eller landet. Dessutom påverkar användningen av detta verktyg säkerheten, eftersom abonnenten inte kan spåras. Om du har erfarenhet av att använda modellerna som beskrivs i betyget, eller mer intressanta representanter, berätta för oss om det i kommentarerna.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här