Bästa stylusar för 2020

0

Surfplattor, smartphones, som är "i tjänst" för en person från 2000-talet, ersätter tyst en bärbar dator och en penna, en telefon, en kamera och många andra saker. Deras funktionalitet är dock begränsad på grund av digital teknik. Det är till exempel ofta svårt för användaren att skriva text, särskilt om händerna är täckta med handskar, eller om du behöver rita något för hand. Då kommer pennan att rädda. Vad är en penna för? Vilken typ av enheter finns det? Den här artikeln berättar. Redaktionen på webbplatsen "best-sv.designuspro.com" ger dig en översikt över de bästa styluserna för 2020.

Lite historia

När elektroniken blev allestädes närvarande krävdes en lösning på problemet med att kommunicera med datorns grafiska gränssnitt. För en dator var denna lösning en joystick, tangentbord, mus. Det fanns dock fortfarande en brådskande uppgift med finare kontroll av skärmmarkören, eftersom muskontroll för artister, grafiska formgivare var grov, inte exakt.

Allt förändrades med tillkomsten av pekteknik. När de första resistiva skärmarna dök upp blev det möjligt att skapa grafiska surfplattor för datorer, på vilka artister och designers kunde rita punktvis med en speciell penna, penna. Senare överfördes denna styrteknik för att utbyta information på smartphones och surfplattor.

Vad det är?


I grund och botten är en penna (spets, elektronisk penna eller penna) en stav vars fyllning beror på vilken typ av pekskärm som används. Det finns två av dem:

 • Resistive - en typ av skärmar som används i smartphones, surfplattor av den första generationen. När du trycker på skärmens skyddande lager överförs en fysisk inverkan till de resistiva skikten. När de stängs ändrar de sitt motstånd, om vilken information som tas emot och anger tryckpunkten.
 • Kapacitiv - dess funktionsprincip är samma förändring i motstånd, men inte under påverkan av fysisk påverkan, men när den berörs av ett ledande element. Detta är till exempel ett mänskligt finger. Fördelen med denna typ av teknik, hög prestanda - hastighet, lång driftstid. Resistiva enheter är utrustade med budgetenheter, modellernas popularitet, vilket fortfarande är relevant. Men moderna beröringskänsliga elektroniska enheter är vanligtvis endast utrustade med kapacitiva skärmar.

Således är den elektroniska pennan antingen för resistiva eller kapacitiva enheter. Att förstå vilken du behöver är ganska enkel om du gör ett enkelt test. Det räcker att hålla något som inte är skarpt på LCD-skärmen, till exempel den trubbiga sidan av en penna. Om det finns ett svar används resistiv teknik, om inte, då kapacitiv. Således kan billiga modeller fungera från en penna, som kan vara en enkel penna, en penna med ett munstycke av mjukt material. Det viktigaste är att en sådan stylus inte repar skärmen, den har en bred kontaktyta. Tvärtom kräver en resistiv penna en elektronisk penna med en smal arbetsyta, en ledande bas. Dessutom kommer ett metalliskt ledande material inte att fungera här. Den elektroniska pennanordningen består av metall, elektromagnetiska spån eller en magnetring. Munstycket på en sådan penna är gjord av gummi eller silikon.

Räckvidd för den elektroniska pennan

Det första som kommer att tänka på är naturligtvis användningen av en e-penna för ritning av designers, konstnärer. Men förutom detta kommer pennan att vara oersättlig:

 • Om din enhet har en stor skärm måste du hålla den med ena handen, ta testet med den andra och surfa på Internet är extremt obekvämt;
 • För kommunikation via snabbmeddelanden, när händerna skyddas från kyla med handskar, vantar;
 • För arbete, när du skapar en färgglad presentation eller när en digital signatur krävs för dokument;
 • Pennan garanterar bekväm användning av surfplattan, smarttelefonen och lämnar skärmen ren utan några beröringsspår.
 • Det finns märkespennor med funktionen att rita animationsbilder, emoji;
 • När du redigerar foton, videor, ljud i omvandlare, grafik, ljudredigerare.

Typer av elektroniska pennor


Förutom indelningen i kapacitiva, resistiva elektroniska pennor finns det Android- och iOS-operativsystem. Dessutom, om vi pratar om iOS, är det viktigt vilken typ av iPad vi pratar om. När allt kommer omkring är Apples välkända marknadsföringspolicy att när nya produkter från företaget släpps blir deras arbete med kringutrustning i äldre versioner svårt eller till och med omöjligt.

Dessutom finns, som nämnts ovan, märkespennor. Till exempel kommer företag som Samsung att kunna arbeta med enheter från andra företag, men deras funktionalitet är begränsad. Nätverket innehåller också tips, videor för att skapa din egen penna från skrotmaterial. Men förutom det faktum att sådana elektroniska pennor har ett ofattbart utseende, kan de ibland förstöra gadgeten, till exempel genom att repa skärmen.

Vilket företag är bättre att köpa en penna?


Nu i webbutiken är det enkelt att beställa en penna till ett lägre pris än för välkända varumärken. Men kvaliteten på produkter från okända företag lämnar mycket att önska, och det är osannolikt att sådana enheter håller länge. De bästa tillverkarna av elektroniska pennor just nu är:

 • Baseus är en sydkoreansk tillverkare som tillverkar tillbehör, kringutrustning för bärbara datorer, smartphones. Populära modeller av företagets pennor har fått bra recensioner på grund av användningen av miljövänlig teknik, ett brett nätverk av försäljningsställen som ger support, en servicegaranti.
 • Wacom är ett japanskt företag känt för sina produkter sedan början av 80-talet under förra seklet. Dess produkter kombinerar genomtänkt ergonomi, modern design och hög kvalitet. Företaget utvecklar enheter med minimalt beroende av strömkällor eller utan dem alls, vilket säkerställer deras långa driftstid och användarvänlighet.
 • Adonit är ett amerikanskt företag som specialiserat sig på produktion av elektroniska pennor för alla typer av operativsystem, Android, iOS, Windows. Detta, enligt köparens åsikt, gör produkterna universella i användning. Detta är särskilt värdefullt om användaren har flera enheter med olika operativsystem.
 • Carcam är ett inhemskt företag som har uppmärksammats av sin demokratiska prissättningspolitik, breda stöd från servicecenter och uppdaterade produkter. Om frågan är hur mycket högkvalitativa produkter kostar dig, se till att titta närmare på produkterna från detta företag.

Hur väljer man en kvalitetsspets?


När användaren har räknat ut vilken typ av enhetsskärm han använder, sitt operativsystem, ska han bestämma för vilket syfte den här enheten köps in. Detta hjälper dig att undvika misstag när du väljer och sparar pengar.

Först och främst bör du vara uppmärksam på beskrivningen av pennan. När den innehåller information om att pennan är universell betyder det att den kan användas för de flesta vardagliga uppgifter. Men de kan inte rita, bearbeta fotografier.

Om dina urvalskriterier är punktliga, smycken fungerar, bör du välja en spets med en smal spets, som är så bekväm som möjligt i din hand och inte orsakar obehag under långt arbete. Genomsnittspriset för sådana enheter är dock högre än för allmänt bruk.Vad ska man leta efter när man väljer en så dyr penna?! Förutom det faktum att det måste vara från ett välkänt företag som garanterar kvaliteten på produkterna, bör du fråga om det finns ett stativ eller ett lock till det i satsen. Dessa till synes obetydliga tillbehör gör att nibben inte blir tråkiga och förlänger pennans livslängd.

Betyg för kvalitetspennor för 2020

För iPad-surfplattor

Apple Pencil


En särskiljande egenskap hos iPad pro-modeller med en skärmdiagonal på 9,7; 12,9 tum är att de är mottagliga för beröring av fingrarna, den kraft som appliceras av dem, slagvinklarna. Därför måste handtagen som fungerar med iPad pro vara av en speciell design för att kunna förverkliga alla funktionerna hos dessa skärmar. Med Apple Pencil kan du helt avslöja funktionerna hos dessa prylar, vilket gör ditt arbete bekvämt och enkelt att använda. Pennan fick de bästa rekommendationerna från 3D-modelleringsproffs, grafiska formgivare. Ett par iPad pro plus Apple Pencil ersätter en full bärbar dator när de är hemifrån, till exempel när de är på semester.

Apple Pencil

Fördelar:

 • Vikt - 21 gram;
 • Paketet innehåller utbytbara tips;
 • Arbeta via Bluetooth;
 • Inkluderar ett magnetiskt lock för enkel förvaring av pennan;
 • Snabbt glider över skärmen;
 • Utmärkt byggkvalitet.

Nackdelar:

 • Pris;
 • Det håller så länge som iPad pro gör.

Cross townend e-stylus


Fontänpennor, bläckpennor från Parker, Waterman symboliserar ägarens respekt och framgång. Med detta i åtanke har Cross Townsend skapat sin E-Stylus, utformad utåt för att likna de dyra reservoarpennorna från det förflutna. Förutom den externa likheten har E-Stylus en raffinerad, graciös "handskrift" som liknar reservoarpennor. Samtidigt kräver speciella manipulationer för att ställa in, Bluetooth-anslutning inte, det räcker bara att slå på den. Handtagsfärgen är antingen ädel silver eller massivt guld.

Cross townend e-stylus

Fördelar:

 • Paketet innehåller utbytbara tips;
 • Presentabelt utseende;
 • Perfekt som en gåva;
 • Livstidsgaranti;
 • Smal (2,6 mm) spetsstorlek;
 • Drivs av ett enkelt AAA-batteri.

Nackdelar:

 • Pris - 12 000 rubel.

Logitech krita


En av de obestridliga fördelarna med iPads är det faktum att en stor mängd programvara, som tidigare bara installerats på datorer, är anpassad för dessa modeller. Bland dem finns Adobe Photoshop Lightroom, Adobe Photoshop, textredigerare, presentationsprogram och mer. Det finns analoger av dessa program på smartphones, men de har kraftigt minskat funktionaliteten. Men iPad tillåter inte att du känner helt, släppa lös potentialen i program utan en speciell penna. Såsom Logitech Crayon. Den designades ursprungligen för att uppfylla kraven från webbdesigners, grafiska illustratörer, artister, så att de kunde översätta alla sina idéer i digital form. Borstens tjocklek vid ritning ändrar tjockleken beroende på lutningen. Detta gör att borsten fungerar enkelt och intuitivt. Pennans ergonomi har funderats över, den glider inte ur dina händer utan att orsaka trötthet.

stylus Logitech Crayon

Fördelar:

 • Stötbeständig kropp gör att du kan tappa pennan;
 • Stöder Adobes programserie;
 • Rullar inte av arbetsytan.

Nackdelar:

 • Ingen trådlös laddning.

Adonit pixel pro

Enheten kompletterar TOP-enheterna för iOS, vars utveckling från början genomfördes för funktionerna hos Apple-produkter. Kärnan är en e-penna mer som en datormus i dess egenskaper. Samma kontroll av rörelser på skärmen, samma knappar med möjlighet att programmera för specifika uppgifter. Dessutom är pennan utrustad med den egenutvecklade Palm Rejection-tekniken. När du arbetar med pennan är monitorn låst för att undvika oavsiktliga beröringar. Därför är designers och artister som arbetar med Pixel Pro övertygade om att deras många timmars arbete kommer att undvika ödet att förstöras av ett misstag.

Adonit pixel pro

Fördelar:

 • Satsen innehåller ett magnetiskt stativ - laddning;
 • Ökad punktpositioneringsnoggrannhet
 • Över 2000 justerbara känslighetsnivåer;
 • Programmerbara knappar för snabb åtkomst till applikationer.

Nackdelar:

 • Svårt att beställa online;
 • Det finns inget alternativ för snabb laddning.

För smartphones

Wacom bambuskiss


Modellen är perfekt för budgettelefoner. Trots den låga priskategorin ändrar linjen som ritas av pennan densitet beroende på trycket. Samtidigt sker förändringar från en bred linje till en tunn och vice versa smidigt, vilket gör det möjligt att skaffa en modell som en "provboll" i ritningen. Gadgeten är intressant för sin utökade funktionalitet, som kan konfigureras med två tangenter på pennkroppen.

stylus Wacom Bamboo Sketch

Fördelar:

 • Levereras med ett fodral och två tips;
 • Budget pris;
 • Ergonomiskt utseende;
 • Du kan tilldela specifika applikationer till knappar.

Nackdelar:

 • Det finns ingen instruktion på ryska;
 • Frys förekommer regelbundet;
 • Ibland är släta linjer vinklade.

Jot pro bra

Ju tunnare den streckade linjen, desto fler möjligheter har den elektroniska pennan. Inse detta faktum, Adonit har skapat en ultra-fin kontur spets. En intressant lösning har också tillämpats, vilket gör ritningen av ritningen beroende av tryckgraden. För detta ändamål har den konventionella spetsen ersatts med en skivfjäderkonstruktion som överför trycket till smartphone-skärmen. Skivans yta är täckt med silikon, vilket gör rörelserna på skärmen smidiga och kan inte skada den. Bra grepp med användarens fingrar tillhandahålls av den gummerade ytan på det hållbara aluminiumfodralet.

Jot pro bra

Fördelar:

 • Mycket tunna konturlinjer;
 • Lätt vikt tack vare aluminiumkroppen;
 • Det finns inget behov av att ladda;
 • Stöder både OS;
 • Överför till ytan av tryckgraden.

Nackdelar:

 • Låg känslighet;
 • Kräver vissa hanteringskunskaper.

Wiwu Picasso Active

En universell enhet som stöder Android- och iOS-operativsystem, med en intressant triangulär form, som är fast fixerad av användarens fingrar. Modellen skiljer sig från liknande enheter under en längre period, mer än 5 månaders batteritid, ett förvaringsfodral som kombinerar en laddare, vilket sparar plats på skrivbordet. Fodralet är bekvämt när du bär enheten, de magnetiska fästelementen tillåter inte att den öppnas under stark vibration, skakningar och det stötsäkra fodralet skyddar det mot stötar om du tappar det. Enheten laddas genom fodralet med Type-C.

Wiwu Picasso Active

Fördelar:

 • Det är möjligt att ansluta utrustning via en USB-port;
 • Det laddas via Qi-gränssnittet;
 • Vackert aluminiumskal.

Nackdelar:

 • Priset är mer än 4000 rubel.

Baseus Golden Cudgel Capacitive


Betyget slutar med en smartphone - hanterar enkel, budgetenhet av ett välkänt sydkoreanskt varumärke. Den använder en teknik som liknar Jot Pro Fine som beskrivs ovan - en skiva täckt med silikon, en fjäder som överför handtrycket. Enheten är helt universell, både för att fungera på olika operativsystem och inom applikationsområdet. Det kommer att vara användbart för nybörjare, konstnärer, kontorsarbetare när de ritar diagram och skapar presentationer.

Baseus Golden Cudgel Capacitive

Fördelar:

 • Det finns ett klipp på en jacka, skjorta;
 • Sänder fingertryck;
 • Fungerar med alla typer av smartphones, surfplattor.

Nackdelar:

 • Det finns inget utbytbart tips;
 • Enhetens skyddsglas kan blockera pennan.

Slutsats

Granskningen sammanställdes på grundval av relevansen av information hämtad från olika källor i nätverket. Om en besökare på sidan vill lägga till sin information eller ge råd om vilken pennan som är bättre att köpa, var man kan köpa en billig modell, kan du göra detta i kommentarerna under artikeln.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *