🎙 Bästa studiomikrofoner för 2020

0

Det spelar ingen roll om en person skapar sin egen studio, dirigerar strömmar eller spelar in videor för YouTube, det är alltid nödvändigt att välja en mikrofon av hög kvalitet. Utan det är det omöjligt att förmedla rösten normalt.

Början kreativa människor sparar på inspelningsutrustning, de använder en smartphone diktafon eller en inbyggd mikrokamera. Men detta beslut är fel, det är bättre att köpa lämplig enhet i förväg. Dessutom säljs vissa modeller till låga priser.

Redaktörerna på sajten "best-sv.designuspro.com" har förberett för dig ett betyg av de bästa studiomikrofonerna för 2020.

Sorter och deras skillnader

I professionella studior används dyr utrustning som inte bara överför en normal mänsklig röst utan också förbättrar den något. Idag finns det 4 populära sorter:

 • Dynamisk;
 • Tejp;
 • Electret;
 • Kondensor.

De senare är mer populära nästan över hela världen. Principen för en kondensatormikrofons funktion är enkel: det finns två plattor inuti, en av dem reagerar på membranets svängning, på grund av vilken vissa ljudsignaler skapas. Sådana exemplar används inte bara för röstinspelning utan också för sång och musikinstrument, eftersom de sänder signaler med hög noggrannhet. Det enda du ska komma ihåg är att dessa enheter kräver fantomkraft. Utan detta är normalt arbete omöjligt.

Nästa variant är dynamiska mikrofoner. Huvudskillnaden här är att en speciell spole används, inte kondensatorplattor. Elementets rörelse beror på ett magnetfält som omvandlar det mottagna ljudet till elektriska signaler. I inspelningsstudior är sådana enheter populära för inspelning av gitarrer eller trummor. Det kräver ingen fantomkraft.

Bandmodeller, som electretmodeller, används sällan i professionella studior, eftersom de av ett antal tekniska skäl inte är lämpliga för arbete med ett instrument eller sång. Förutom dem finns det kolmikrofoner, men de används i de fall det krävs för att bearbeta ljudet av munspel och liknande musikutrustning.

Men skillnaderna är inte bara i vilken typ av omvandlare som används. Utöver denna parameter är större delen av utrustningen också uppdelad efter riktningsmönstret. Dess betydelse är att den reflekterar de sidor där mikrofonen fångar ljud bäst. Idag finns det 3 diagram:

 • En cirkel. En egenskap hos en sådan enhet är möjligheten att spela in ljudvågor från alla håll; det finns inga begränsningar här. Produkten kommer att behövas för dem som spelar in röst med effekt av rymden.
 • Kardioiden finns i alla professionella studior, baksidan är okänslig, så det går inte att spela in ljud, men den främre delen omvandlar perfekt vågor. Detta alternativ anses vara den bästa lösningen för inspelning av sång.
 • Den senaste modellen är siffran åtta. Den är lämplig för inspelning av ljud från fram- och baksidan, medan inget buller på sidorna kommer att störa normal drift. Enheten är perfekt för inspelning av sång.Därför används den också aktivt.

Val av kriterier

När en person börjar en oberoende sökning efter professionell utrustning måste du veta vad du ska leta efter. Detta hjälper till att eliminera misstag när du väljer och väljer ett kvalitetsalternativ.

Först bestäms frekvensområdet. Parametern är viktig inte bara för dyra modeller utan också för de vanligaste hushållsapparaterna. Det indikerar för användaren vilka frekvenser enheten kan arbeta med. Det är viktigt att förstå att ju bredare räckvidd, desto bättre och rymligare ljud. Om du köper en produkt av en kondensatortyp är intervallet här inom gränserna för mänsklig uppfattning - 20 Hz ... 20 kHz. Andra electret och dynamiska alternativ har lägre värden.

När väl ett acceptabelt intervall har hittats ägnas uppmärksamhet åt förförstärkarkretsen. Parametern är viktig, så du bör närma dig den ansvarsfullt. Den kan monteras med flera tekniker:

 • Hybrid;
 • Lampa;
 • Transistor;
 • Transformator.

Det andra alternativet anses vara ett av de bästa, eftersom det ger ett mjukt och behagligt ljud. Halvledarmodeller (transistor) garanterar användaren ett transparent ljud. Valet här beror helt på personens preferenser, och för att bättre välja är det värt att testa alla dessa alternativ i butiken.

Det sista du bör tänka på är det maximala ljudtrycket. Det låter dig bestämma hur mycket tryck membranet tål innan ljudsignalerna börjar avböjas. Vissa tillverkare sätter parametern över den mänskliga smärtgränsen så att inspelningen fortsätter på en bra nivå när den går utöver den. Detta är viktigt att tänka på när man arbetar med operasång eller trummor. Eftersom enheten kommer att uppleva högt tryck och så att den inte går sönder, bör kondensatormikrofoner först kasseras.

Mikrofon för sång. Urvalsfunktioner

För att rösten inte ska gå vilse i rymden och inget eko stör normal drift rekommenderas det att välja modeller av kardioidtyp medan membranet ska vara högt. Då kan användaren förmedla alla nyanser. Vissa proffs, efter att ha köpt en bra modell, skär speciellt det lägre intervallet, vilket gör att du kan eliminera främmande ljud.

För professionell sånginspelning är kondensatormikrofoner, till exempel "Soyuz", lämpliga. Den används inte bara i Ryssland utan även i USA och Europa, eftersom enheten ger ljud av hög kvalitet. Den enda nackdelen är den höga kostnaden. Men om en person arbetar med komplexa sång - skrikande, morrande, är det bättre att köpa dynamiska versioner. De kommer bäst att förmedla aggression.

De flesta instrument kräver en förförstärkare för att fungera korrekt. Delvis gör den inbyggda förförstärkaren på ljudkortet ett utmärkt jobb med dessa funktioner om du köper bra utrustning. När du inte ständigt behöver prova något nytt räcker det för att leverera rent ljud. I fall där en person behöver uttrycka sin röst och göra den ljusare är det bäst att använda en extern inställning.

Det sista objektet är blandningskonsolen. Detta är ett annat användbart attribut. När allt kommer omkring, när du köper en standardprodukt, bör du inte förvänta dig att sången blir bättre. Därför bearbetas den efter inspelning. Men du måste fortfarande behöva slå anteckningarna, eftersom ingen enhet kan korrigera brister, utan tvärtom kommer att visa brister, vilket gör att du kan utföra högkvalitativt arbete med misstag.

Vad är det bästa valet för inspelning av musikinstrument

Det finns inget komplicerat här. För att spela in ljud används små mikrofoner medan de ska placeras direkt vid ljudkällan och inte längre. Eftersom det kan finnas främmande ljud eller störningar, vilket kan leda till förvrängning. Om du planerar att spela in både sång och röst samtidigt, köps ett speciellt stereopar. Naturligtvis kan du hitta en professionell enhet som kan utföra båda funktionerna samtidigt, men det är för dyrt.

För att trummor ska låta bra får kondensanordningar inte användas.De kommer bara att göra saker värre, det är bättre att föredra dynamiska modeller som ger bra ljud även när de spelas aggressivt. Vi får inte heller glömma fästet, här kommer det att skilja sig något från det vanliga. Det finns inget svårt att välja det, det viktigaste är att fixeringen är pålitlig.

Saker att komma ihåg

Om en person precis har börjat sin musikaliska karriär eller planerar att bli ljudtekniker är det viktigt att veta en sak - en mikrofon är inte ett felsökningsverktyg. Det maskerar några studiofel, men bullret hörs både på en budgetenhet och på en dyr. Även om inspelningen kommer att göras i ett ljudisolerat rum. Det är bara det att det kommer att finnas mer främmande ljud någonstans, men mindre i premiumutrustning. Detta beror på att mikrofonen har sitt eget ljud, vilket inte kan elimineras utan speciella program.

Var uppmärksam på driftsförhållandena. Om en person hyr ett rum där han skapade en bra studio, är det bättre att köpa bra och högkvalitativ utrustning. Det är bättre att köpa i respektive butiker och inte på AliExpress. När du spelar in en röst i en lägenhet är det ingen mening att köpa dyra enheter, eftersom produktens potential kanske inte avslöjas.

Betyg för bästa dynamiska mikro

Shure SM7B

En bra enhet som är i mellanprissegmentet. Enheten är lämplig för dagliga poddsändningar, radio eller tv. Riktningsmönstret är kardioid, vilket är en utmärkt lösning för röstinspelning.

Det finns fantomkraft, som bör övervägas när du köper. Frekvensområdet är 50 Hz ... 20000 Hz. Det finns ett lågpassfilter. Strukturen är stillastående. Enhetens känslighet är -59 dB. Inkluderar skyddskåpa och vindruta.

Genomsnittspriset är 31 000 rubel.

Shure SM7B

Fördelar:

 • Bra inspelningsljud;
 • Strukturen är enkel att installera;
 • Monteringen sker på nivån;
 • Produkten är enkel att använda även för nybörjare;
 • Bra för streaming.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Audio-Technica BP40

En studiomikrofon av hög kvalitet för både kraftanvändare och hobbyister. Kontaktdonet som används är mini XLR. Impedansen är 450 ohm, vilket är en bra indikator. Frekvensområdet här är något lägre än för den tidigare modellen och är 50-16000 Hz. Satsen innehåller alla nödvändiga adaptrar och fästen, dessutom finns det ett mjukt skyddsfodral. Enhetens massa är 632 g. Direktivitetsmönstret är hyperkardioid.

Genomsnittspriset är 32550 rubel.

Audio-Technica BP40

Fördelar:

 • Behagligt ljud;
 • Pålitlig konstruktion;
 • Perfekt för podcasts;
 • Miniminivån för främmande buller;
 • Varaktighet.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Sennheiser E 965

En studiotröja av hög kvalitet designad för professionell sånginspelning. För större bekvämlighet är diagrammet omkopplingsbart, vilket gör att du kan arbeta i vilket läge som helst. Enheten tål ett ljudtryck på upp till 142 dB, vilket är ett utmärkt resultat vid inspelning av svåra delar med aggressiv matning. Kroppen är gjord av slitstark metall. Vikten är liten och uppgår till 400 g. Anslutningen här skiljer sig från den tidigare - XLR 3-stift (M).

Genomsnittspriset är 40 300 rubel.

Sennheiser E 965

Fördelar:

 • Pålitlig enhet från ett populärt företag;
 • Bra överföring av sång;
 • Tål högt tryck;
 • Omkopplingsbart diagram;
 • Enkel att använda.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Topp tillförlitliga kondensatormikrofoner

Samson Meteor USB

En mångsidig lösning som fungerar bra både för inspelning av sång och för streaming och podcasting. Anslutningen sker via USB-kontakten. Tål tryck upp till 120 dB. Lägsta och högsta frekvens är 20 ... 20000 Hz. Ström försörjs via en anslutningskabel, vilket är en fördel. Det finns en strömbrytare för enkel användning. Kroppen är gjord av metall.

Den genomsnittliga kostnaden är 7000 rubel.

Samson Meteor USB

Fördelar:

 • Känslighet;
 • Trevligt ljud för priset;
 • Hörlursuttag;
 • Utjämnar volymen;
 • Du kan lyssna på din egen röst utan dröjsmål;
 • Liten storlek.

Nackdelar:

 • Fallet blir snabbt smutsigt.

Maono AU-A04T

En bekväm modell som efterfrågas bland videobloggare. Strukturen placeras på bordet, vilket är en bekväm lösning, men du måste förbereda platsen i förväg. Mikrofonen är perfekt för olika ändamål, inklusive streaming. Det maximala ljudtrycket är detsamma som föregående version. Känslighet -38 dB. Signal / brusförhållandet är 70 dB. Ström försörjs via USB. En annan fördel med denna design är den långa ledningen (2,5 meter).

Genomsnittspriset är 5000 rubel.

Maono AU-A04T

Fördelar:

 • Utrustning;
 • Externt utförande;
 • Bekväm placering;
 • Värde för pengar;
 • Ljud förekommer, men minimala;
 • Pålitlig byggnad.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

AKG P120

En bra allsidig enhet som förbättrar ljudöverföringen jämfört med billiga kinesiska modeller. Impedans 200 ohm. Känslighet -32,5 dB. Kraften är fantom, vilket kan orsaka vissa problem. Det finns två filter - HF och LF, samt en dämpare. Kroppen är gjord av slitstark metall. Satsen innehåller de nödvändiga fästena för racket.

Säljs till ett pris av 6900 rubel.

AKG P120

Fördelar:

 • Bra sång;
 • Tung;
 • Standardfäste;
 • Funktionsomkopplare finns;
 • Vackert utförande.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Populär klassificering av bandmikrofoner

sE Electronics VR2

En tillförlitlig enhet utformad för inspelning av sång och musikinstrument. Förutom studioanvändning är enheten lämplig för att organisera konserter. Enhetens känslighet är -37 dB. Maten är fantom. Signal-brus-förhållandet är 76 dB. Riktningsmönster - dubbelriktad. Strukturen är stillastående, därför ligger den på en viss plats. Tål ett tryck på 135 dB.

Den genomsnittliga kostnaden är 32 000 rubel.

sE Electronics VR

Fördelar:

 • Bekvämlighet;
 • Snygg design;
 • Pålitlighet;
 • Lång livslängd
 • Lämplig för inspelning av instrument.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

RODE NTR

En mångsidig modell som återger naturligt ljud. Lämplig för professionella studior eller amatörradiosändningar. Tål tryck upp till 130 dB. Frekvenssvar: 20-20000 Hz, vilket är den optimala lösningen. Satsen innehåller alla nödvändiga komponenter för en säker passform.

Den genomsnittliga kostnaden är 52 400 rubel.

RODE NTR

Fördelar:

 • Professionell enhet;
 • Varaktighet;
 • Enkla kontroller;
 • Pålitlighet;
 • Bra tekniska egenskaper.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Aston Microphones Stealth

Pålitligt instrument för scener och studior. Dessutom används enheten ofta för voice-overs för tecknade serier eller spel. Det finns fyra omkopplingsbara lägen, vilket garanterar högkvalitativt ljud i alla situationer. För ökad tillförlitlighet finns en inbyggd förförstärkare och ett vibrationsdämpande fäste som förhindrar brusgenerering. Montering utförs på högsta nivå, vilket har en positiv effekt på livslängden.

Den genomsnittliga kostnaden är 30000 rubel.

Aston Microphones Stealth

Fördelar:

 • Mångsidighet;
 • Få 50 dB;
 • Kan även hantera trummor;
 • Bekvämt utförande;
 • Vacker design;
 • Lätt att ansluta.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Till sist

Det är inte så lätt att hitta en högkvalitativ mikrofon, men om en person planerar att spela in en röst eller instrument måste detta problem lösas omedelbart och helst på egen hand. Om du har erfarenhet av att använda modellerna som beskrivs i betyget eller mer intressanta modeller, berätta om det i kommentarerna.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här