Bästa grunden för fet hud för 2020

0

I linjen måste alla kosmetiska märken ha tonala produkter för alla hudtyper. Långt borta är de dagar då man i bästa fall kunde köpa Balletkräm, som inte hade någon indelning i typer - det var den enda tillgängliga tonbasen. Idag har dekorativa kosmetika för ansiktet en bredare funktionalitet, väljs individuellt, har inte bara en maskering utan också en helande effekt. På sättet för fet och problemhud - dagens recension.

Tips för att välja

Dermatologens råd: när du väljer en grund för fet och blandad hud måste du vara uppmärksam på beskrivningen och ingrediensförteckningen - tillverkaren måste ange produktens sammansättning och syfte. Ju närmare toppen av listan ett eller annat ämne är, desto högre är dess koncentration.

Företrädesvis bör formuleringar med absorbenter: zink, svavel, salicylsyra. Helst bör formeln berikas med vitaminer och hyaluronsyra för att inte förvärra befintliga problem, släta ut rynkor och återfukta. Krämen bör innehålla ett minimum av oljor, det är bättre om den har en vattenbas och låg densitet. Du måste ägna särskild uppmärksamhet åt detta när du väljer billiga tonfundament - budgetkrämer, som regel "lama" i vitaminkompositionen, de kan innehålla oljor, eftersom tillverkaren försöker sänka kostnaden för produktionsprocessen så mycket som möjligt. Ändå finns det anständiga budgetkrämer med goda egenskaper och ett acceptabelt pris - de toppar vårt betyg av kvalitets dekorativa produkter. Då finns det dyrare alternativ från välkända kosmetiska märken som redan har bevisat sig på den ryska marknaden.

Lätta produkter för sommaren

Först - de bästa tillverkarna av lätta ansiktskrämer som är lämpliga för användning på sommaren, liksom för blandad och fet hud utan uttalade problem. Det är inte svårt att dölja detta med ett lätt medel med en tonande effekt utan att använda "multilayer" kosmetiska mönster. Om defekterna är små finns det inget behov av att förvärra dem genom att "täcka" dem med flerkomponentsmakeup, speciellt när det är varmt eller varmt ute.

Garnier BB 5 i 1 Pure Skin Active

En lätt mattande kräm med toneffekt skyddar mot fuktförlust och döljer små defekter. Den speciella formeln med vitamin E och mineralpigment utjämnar tonen, komplexet av växtextrakt hjälper till att strama upp porerna och ge näring. Förvärrar inte befintliga problem, vilket ger en mild antiinflammatorisk och fuktgivande effekt. Produkten kan köpas på apotek och kosmetiska butiker för 250 till 500 rubel.

Garnier BB 5 i 1 Pure Skin Active

Fördelar:

 • SPF-filter, nivå 20;
 • Lätt och bekväm sminkbas;
 • Låg konsistensdensitet - lätt att applicera och sprida, även med fingertopparna.

Nackdelar:

 • Det maskerar inte uttalade problem, du måste applicera ytterligare pulver eller annat toningsmedel.

Tillräckligt med Gold Snail Moisture Foundation

En separat kategori är dekorativa kosmetika från Korea, som överträffar sina europeiska motsvarigheter i pris och kvalitet. Koreanska skönhetsprodukter handlar alltid om vård och behandling, även när det gäller foundation. En av de mest populära är Enough Gold Snail Moisture Foundation anti-aging toning cream. Den har goda överlappande egenskaper, maskerar förstorade porer utan att sjunka ner i dem och bildar en barriär som förhindrar avdunstning av fukt från epidermis. Hydrolyserat kollagen slätar ut, förbättrar fasthet och elasticitet. Hyaluronsyra förbättrar konsistensen, behåller fukt och minskar fina linjer och rynkor. Snigelmucin skyddar epidermala celler från förstörelse, främjar deras förnyelse, löser ödem och stillastående fläckar, både pigmenterade och efter akne. Centella-extrakt läker och lugnar, minskar kopparos, stärker blodkärlen. I allmänhet är användningen av detta botemedel i själva verket en kraftfull återställande terapi för ansikts skönhet och hälsa. Lämplig för lätt fet hud - Koreanska kvinnor föredrar att göra ansiktet vitare, och kosmetiktillverkare tar hänsyn till sina kunders önskemål, alltid med flera ljusa och mycket ljusa nyanser i sortimentet. I linjen Enough Gold Snail finns det flera alternativ för stiftelser med olika extrakt. För att bestämma vilken som är bäst att köpa, bör du fokusera på din hudtyp.

Tillräckligt med Gold Snail Moisture Foundation

Fördelar:

 • Paletten har 6 nyanser - från mycket ljus till mörk;
 • SPF-skydd;
 • Genomsnittspriset är från 600 till 750 rubel för en volym på 100 ml.

Nackdelar:

 • Ej tillgängligt i detaljhandeln, endast tillgängligt i webbutiker

Jurassic SPA

Formel med sågpalmetto-extrakt minskar reaktionen från talgreceptorer på hormonet DHT och har en återfuktande effekt. Formulerad med rosmarin och panthenol, stoppar formeln bakterietillväxt och lugnar inflammation. Oljeinnehållet är minimalt, så att grädden inte täpper till porerna och de aktiva ingredienserna tränger fritt in i huden och ger den ett välskött utseende. Det kan köpas till ett pris av 650 till 750 rubel.

Jurassic SPA foundation för fet hud

Fördelar:

 • Volym - 50 ml;
 • Lätt att applicera, sprider sig bra, rullar inte;
 • Ger inte fet glans även flera timmar efter applicering.

Nackdelar:

 • Hela sortimentet av nyanser presenteras i webbutiker, i detaljhandeln finns som regel 2-3 nyanser tillgängliga.

Pupa Professional BB Cream + Primer

Toner, återfuktar och mattar. Hibiskus-extrakt innehåller antioxidanter som hämmar oxidativa processer i det övre skiktet av epidermis och hämmar tillväxten av bakterier som orsakar inflammation. Enligt köpare är detta en av de mest stabila fundamenten med låg densitet - varar 8-9 timmar utan att rulla utan att förlora sina huvudfunktioner. Kan köpas i detaljhandeln eller onlinebutiken till ett pris av 500 till 1000 rubel, beroende på butikens prispolicy.

Pupa Professional BB Cream + Primer

Fördelar:

 • Volym 50 ml;
 • SPF-skydd.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Revlon Colorstay Makeup för kombination-fet hud sant

Kompositionen innehåller salicylsyra, som har en antibakteriell effekt. Hyaluronsyra återfuktar och släpper ut. Toningspigment maskerar akne, förstorade porer och inflammation. Lätt, oljefri konsistens. SPF-filtret skyddar mot UV-strålar. Det säljs i alla kosmetiska butiker till ett pris av 600 till 900 rubel.

Revlon Colorstay Makeup för kombination-fet hud sant

Fördelar:

 • "Dränerar" inte under dagen;
 • Flytande konsistens och bekväm dispenser;
 • Klibbar inte, skriver inte ut på kläder;
 • Enkel applicering och distribution;
 • Ekonomisk konsumtion.

Nackdelar:

 • Endast 4 nyanser.

Normal teint

Utvecklat av det kosmetiska laboratoriet Vichy med en funktion som skyddar mot väder och aggressiv exponering för ultravioletta strålar. Behåller dekorativa och vårdande egenskaper i 8-9 timmar, masker uttalad akne, akne och åldersfläckar. Kan användas som en concealer för mörka ringar under ögonen. Tätar inte porerna och orsakar inte ökade utslag, om några.

Normal teint

Fördelar:

 • Mer än 10 nyanser;
 • Mjuk konsistens;
 • Ekonomisk dispenser;
 • En trevlig, diskret arom.

Nackdelar:

 • Liten vikt - 30 g.

Oljefri formel

Utvecklat av det israeliska kosmetikamärket Anna Lotan med en noggrant utvald formel. Trollhasselextrakt lindrar inflammation och läker, stramar porerna och absorberar överflödigt talg (talg). Magnesiumaluminiumsilikat skyddar mot solljus, zinkoxid lugnar och mattar dessutom. Finfördelade pigment på grund av sin mikrostorlek fördelas jämnt, kväll tonar, maskerar förstorade porer och ojämnheter. Även pustler och inflammationer är väl maskerade, vilket ger huden ett hälsosamt utseende.

Oljefri formel Anna Lotan foundation

Fördelar:

 • Allergivänliga;
 • Lämplig för problemhud;
 • Volym 50 ml, ekonomisk konsumtion;
 • Innehåller inte oljor.

Nackdelar:

 • Genomsnittspriset i en onlinebutik är från 1700 rubel, i butiker - från 2000 rubel.

Anti-fläcklösningar flytande smink

Cliniques lätta kylfundament med en skonsam, mediumdensitetsformel uppdateras omedelbart efter applicering, stör inte PH-nivån och absorberar överflödigt talg. Finns i sex olika nyanser. Rekommenderas för användning i kombination med anti-fläcklösningar: en rengörande lotion för att strama upp porerna och ett antiinflammatoriskt maskeringsmedel i rullformat.

Anti-fläcklösningar flytande smink

Fördelar:

 • Lätt, behaglig konsistens;
 • Lätt att applicera, ett tunt lager räcker för att maskera förstorade porer och rodnad.

Nackdelar:

 • Genomsnittspriset är från 1800 till 2800 rubel per 30 ml.

Vitalumier Aqua

Chanel SPF-krämvätska med en lätt konsistens varar mer än 12 timmar utan att förlora sina dekorativa och vårdande egenskaper. Hyaluronsyra återfuktar och släpper ut. Den har en delikat blommig doft. Finfördelade pigment med reflekterande partiklar fördelas jämnt och maskerar ojämnhet och rodnad.

Vitalumier Aqua

Fördelar:

 • Beständig;
 • Lätt, täpper inte porerna;
 • Mer än 10 nyanser;
 • Lätt att applicera och ta bort.

Nackdelar:

 • Inga mattande ingredienser;
 • Genomsnittspriset är från 2.000 rubel.

Tätare konsistens

Makeupbaserna nedan maskerar alla brister och brister. Hög till medelstor strukturtäthet säkerställer jämn skiktning och skyddar ansiktet från klyftning, kall vinterluft och torrhet. Den innehåller extrakt, hyaluronsyra och vitaminer för näring och ton på vintern.

Tips för makeupartister: Leta efter en produkt märkt "Camouflage" på etiketten för att dölja uttalade problem. Det tonar framgångsrikt inte bara akne och inflammation utan också ärr. Du måste dock använda den försiktigt - om du går för långt med mängden ser ansiktet ut som en mask.

Relouis Professional

Foundation grädde-pulver från Vitryssland från det kosmetiska märket Relouis Artwork har fått de bästa recensionerna från kunderna som en budgetprodukt med höga toningegenskaper. Vitryska kosmetiska märken har länge ockuperat sin nisch på den ryska marknaden och producerat billiga men högkvalitativa analoger av europeiska kosmetiska märken. Lämplig för lätt fet hud, täcker helst rodnad, maskerar förstorade porer, mattnar.

Relouis Professional

Fördelar:

 • Två appliceringsmetoder: torr och våt;
 • Tät gummerad svamp;
 • Fin konsistens;
 • Torkar inte;
 • Genomsnittspriset är från 300 till 450 rubel för en volym på 10 g.

Nackdelar:

 • Inte alla nyanser av paletten finns i kosmetiska butiker, det är bättre att köpa online.

Dermacol sminkskydd

Lämplig även för applicering av studio- och scenmakeup, tack vare den höga densiteten och pigmenteringsnivån, maskerar den alla brister: inflammation, akne, komedoner etc. Lämplig för mycket fet hud, helt täcker alla oegentligheter och mattor. Den håller i mer än 13 timmar, utan att rulla ner och utan att förlora sina dekorativa och vårdande egenskaper. Täpper inte porerna, skyddar mot ultravioletta strålar. En 30 ml tub kostar 600-900 rubel, beroende på butikens prispolicy.

Dermacol sminkskydd

Fördelar:

 • Ekonomisk;
 • Utmärkta maskeringsegenskaper;
 • Kan appliceras med pensel och fingrar;
 • Ligger jämnt och maskerar mörka ringar under ögonen;
 • Vattentät;
 • SPF-skydd, nivå 30.

Nackdelar:

 • Obehagligt rör, alltid pressat ut mer än nödvändigt;
 • Många förfalskningar.

L'oreal Infaillible Fresh ton

Kompositionen innehåller mineralpigment som inte får oxideras av den patenterade Ko-resistum-tekniken så att tonen inte blir mörkare efter applicering. Mattnar väl, torkar inte eller krymper. Beläggningen tål mer än 20 timmar utan att rulla eller "flyta". Lämna inga tryck på kläder. En liten mängd etylalkohol är närvarande, men koncentrationen är minimal och kan inte vara skadlig.

L'oreal Infaillible Fresh ton

Fördelar:

 • Torkar inte;
 • Flyter inte ens under fysisk ansträngning och under soffit;
 • Strukturen är flytande men inte flytande;
 • Flaskan med dispenser och lock kan bäras i en handväska;
 • Genomsnittspris från 300 till 600 rubel, beroende på volym;
 • Det konsumeras ekonomiskt.

Nackdelar:

 • Inget SPF-filter.

Max faktor varaktig prestanda

Den täta strukturen maskerar eventuella brister. "Faller" inte i porerna, döljer dem pålitligt även efter 7-8 timmar efter applicering. Silikon säkerställer jämn applicering och distribution. Mattar, jämnar ut tonen och döljer rynkor på grund av reflekterande partiklar i sammansättningen av mineralpigment. Genomsnittspriset är från 500 rubel.

Max faktor varaktig prestanda

Fördelar:

 • Paletten för fet hud har 6 nyanser;
 • Den är inte ”rädd” för värme och kyla - den flyter inte och rullar inte när temperaturen ändras;
 • Finns i online- och onlinebutiker.

Nackdelar:

 • Mineralpigment oxideras, så en mörk mörkare ton efter applicering är möjlig - detta måste tas i beaktande när du väljer och föredrar nyanser en halv ton ljusare än din egen hudfärg.

Dermablend 3D-korrigering

Och igen Vichi, men med en tätare struktur och förstärkta mattkomponenter. Kompositionen innehåller salicylsyra, som förhindrar inflammation, absorberande medel som tar bort överskott av talg. Vitaminer ger näring och återfuktning. Pigmenterade och reflekterande partiklar jämnar ut ton, mattar och döljer även små ärr och akneärr.

Dermablend 3D-korrigering

Fördelar:

 • Strukturen är tät, men inte fet, lätt att applicera och jämnt fördelad;
 • Korrigerar och läker visuellt.

Nackdelar:

 • Genomsnittspris från 1600 rubel för 30 ml;
 • Liten palett - bara 4 nyanser.

Haute tenue

Clarins dekorativa gräddpulver ersätter grunden och efterbehandlar löst pulver. Ställer avskalning, tar bort fet glans. Funktionaliteten och kvaliteten motiverar kostnaden - 1800 rubel. Lådan innehåller ett delikat gräddpulver och en svamp för enkel applicering under ögonen och i näsvingarnas veck. Det finns en spegel.

Haute tenue

Fördelar:

 • Enkel användning
 • Uthållighet;
 • SPF-skydd;
 • Kompakt, lämplig för en handväska.

Nackdelar:

 • Liten volym - bara 10 g.

Make Up For-Ever Ultra HD

En present till ägare av fet hud med förstorade porer - en nyhet med hyaluronsyra, reflekterande pigment och strålningsförbättrande partiklar. Strukturen är mjuk, tät tack vare silikonet, lägger grädden och sprider sig jämnt, särskilt när den blandas med en torr makeupborste.

Make Up For-Ever Ultra HD

Fördelar:

 • Inte synligt i ansiktet;
 • Jämnar ut tonen och maskerar rynkor och ärr.

Nackdelar:

 • Låg hållbarhet - cirka 6 timmar;
 • Matt inte;
 • Genomsnittspriset är från 2500 rubel.

Ansiktsduk av Giorgio Armani

Mousse för problemhud som är benägen för fet och rodnad. En halvmatt beläggning med reflekterande partiklar döljer även uttalade brister, tack vare silikonet, lägger moussen jämnt, droppar inte och varar från 8 till 10 timmar utan att behöva korrigera smink. Täpper inte porerna.

Ansiktsduk av Giorgio Armani

Fördelar:

 • Enkel applicering;
 • Utjämnar porerna;
 • Jämnar ut tonen, ger glans.

Nackdelar:

 • Inget SPF-filter;
 • Genomsnittspris - från 2300 rubel för 40 ml.

Dubbel slitage ljus

En tät foundation från kosmetikmärket Estee Lauder jämnar ut ojämnheter och ger en jämn, matt ton.Masker förstorade porer och inflammation. Kuddapplikatorn möjliggör ekonomisk användning och jämn fördelning av emulsionen. Kan användas som en concealer under ögonen - den praktiska applikatorn ger det minsta möjliga emulsionen.

Dubbel slitage ljus

Fördelar:

 • Uniform applikation, bra täckning;
 • Hyaluronsyra

Nackdelar:

 • Genomsnittspriset är från 3.500 rubel.

Och slutligen - makeupartistens rekommendationer om hur man väljer en tonal foundation korrekt, vad man ska leta efter när man applicerar och vad är det bästa sättet att tvätta bort det. Med förbehåll för dessa regler kommer alla dekorativa medel att smälta samman så mycket som möjligt med den naturliga hudtonen och när den tas bort kommer den inte att förbli i porerna:

 1. Du måste bestämma din färgtyp korrekt: varm eller kall. Varma nyanser (höst, sommar) är hela paletten av beige, persika, korall och gulguld. Kalla nyanser (vår, vinter) är rosa, ljusbeige och pärlgrå. Du bör inte göra ett vanligt misstag när du väljer en kräm, testar den på handleden - dina händer är alltid minst en halv ton mörkare än ditt ansikte, så det är bättre att testa grädden på käken. Lita inte heller på recensioner från andra kunder - hudtypen är individuell, och vad som passar en kvinna kan betona alla rynkor och oegentligheter i ansiktet på en annan. I det här fallet är det mer lämpligt att fråga säljassistenten.
 2. Det finns inget behov av att bedöma en produkts kvalitet utifrån dess pris. Många kvinnor tittar först på hur mycket grädden kostar och börjar först sedan studera egenskaperna. Man måste komma ihåg att kosmetiska märkesvaror förfalskas mycket lättare än budgetmotsvarigheter. Och om du verkligen väljer premiumkosmetik är det bättre att göra detta i varumärkesbutiker för att skydda dig mot förfalskning, vilket kan vara hälsoskadligt.
 3. Inte alla texturer är skuggade med fingrarna. För tjockare strukturer är det bättre att använda en fuktad svamp eller en speciell sminkborste - detta säkerställer jämn överlägg och fördelning, utjämnar ojämnheter och döljer åldersfläckar och rodnad;
 4. Om det inte finns några mattkomponenter i kompositionen bör torrt pulver användas - då kommer inte oljig glans att förekomma under en längre tid efter applicering av basen.
 5. Det rekommenderas att applicera grädden inte bara i ansiktet utan även på nacken så att övergången blir mjukare och mer osynlig och skapar en naturlig effekt.
 6. Sminkborttagning görs bäst med hydrofila oljor - på så sätt kan du ta bort även partiklar av grädden som har lagt sig i porerna. Efter det är det absolut nödvändigt att genomföra en rengöringsprocedur med daglig tvättgel och lotion. Detta tar bort resterna av kosmetiska silikoner från huden, vilket ger möjligheten att "andas" helt.
 7. Den gyllene regeln för bra smink är måttlighet. Att gå över med appliceringen av en foundation, oavsett varumärke och kostnad, kommer att förvandla ansiktet till en mask, och i stället för effekten av friskhet och viktlöshet kommer vi att få exakt motsatsen - en komplex skiktad "konstruktion", under vilken det inte är önskvärt att inte bara le, utan till och med att helt enkelt öppna munnen. Den bästa sminken är den du inte kan se.

Om du följer dessa regler kommer tonfundamentet inte att hålla länge även med en liten volym, det kommer att vara nästan osynligt i ansiktet och huden kommer att tacka dig med ett hälsosamt, strålande utseende.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *