Bästa resgasbrännare för 2020

0

Alla som har varit på vandring åtminstone en gång kommer ihåg hur det efter en lång vandring, särskilt i dåligt väder, är svårt att göra eld för matlagning. Du måste gå till grenar, tända en eld, vilket kan vara svårt i regnet och först då börja laga mat. Och detta, för att inte tala om det faktum att det kanske inte finns någon ved alls eller att de är så fuktiga att de inte brinner. Eller så är parkeringsplatsen så kort att det inte finns tid att leta efter ved och gå i brand.

En gasbrännare hjälper till att lösa alla ovanstående problem. Att laga mat är snabbare än på öppen eld, du är inte längre beroende av bränsle, för det är alltid med dig. I nationalparker finns det många platser där det är förbjudet att samla dödved och bränna - också här kommer en brännare att hjälpa till.

Det återstår bara att välja det baserat på dina behov och krav.
Redaktörerna på sajten "best-sv.designuspro.com" har förberett dig en klassificering av de bästa gasturistbrännarna för 2020.

Vilken typ av gasbrännare finns?

Vandringar är olika. Att komma ut med bil till sjön och camping är en sak. Att gå över ojämn terräng under en ryggsäck eller klättra berg är en annan. I det första fallet spelar brandutrustningens vikt ingen roll, den behöver inte bäras på dig själv. I svåra och långa övergångar, där även dagliga portioner beräknas på gram, blir vikt och dimensioner avgörande. Vilken typ av brännare finns det?

Till storlek

 • För camping.

Med en eller flera brännare liknar de i utseende något en liten gasspis. Lämplig för en liten grupp. På grund av sin storlek är de obekväma för vandring.

 • Kompakt turist.

De tar lite utrymme. I sin tur är de uppdelade efter storlek i kraftfulla och små, för matlagning, skriv för 2-3 personer. Effekt mäts i kilowatt. För en grupp på en eller två personer räcker 1,5 - 2,6 kW. För en grupp på 3-5 turister måste effekten vara minst 2,8 kW. Strukturellt uppnås skillnaden i effekt på grund av brännarens storlek och hålens diameter.

Kraftfulla modeller har en stor brännare, 5-7 cm i diameter och breda utsprång så att du kan lägga stora tallrikar. Följaktligen är effekten flera gånger högre och bränsleförbrukningen.

 • Matlagningssystem.

Matlagningssystem sticker ut i denna rad. Pionjären i deras produktion var företaget JetBoil. Systemet är en brännare med en inbyggd kylare, samtidigt som ett vindskydd, på vilket du kan fästa titan- eller aluminiumskålar med ett neoprenskydd över. Denna design gör att du kan laga eller värma upp vatten i stark vind, när du är på språng och till och med på språng, om du fäster en liten volymcylinder.
I allmänhet visade sig utrustningen vara ekonomisk på grund av användningen av en kylare och lätta metaller vid tillverkning av disk. Rätterna är gjorda av aluminium och i exklusiva modeller - av titan.

Inte utan nackdelar - du måste bara använda märkesrätter. Vanliga campingkrukor och kokkärl har inga fästelement som fäster vid brännaren.Trots närvaron av alla typer av adaptrar fungerar de inte lika effektivt som den egna.

Den andra nackdelen är systemets höga kostnad. Det är 2-3 gånger dyrare än konventionell utrustning. Rätter kan köpas separat, tillverkaren har ett stort utbud, från kastruller till krukor i olika storlekar. Men deras kostnad är också 3-5 gånger högre jämfört med vanliga campingredskap.

Av typen av gasflaskor som används

Gängad. Gängade cylindrar är nedre, med en bred bas, vilket gör strukturen stabil - när cylindern lindas står brännaren säkert på marken. Dessutom kan gängade system fyllas på och till och med hällas gas från en cylinder till en annan. (Rekommenderas inte av utrustningstillverkare, men det används överallt bland turister. Det finns situationer där en stor grupp behöver en leverans av 5-6 kg gas, och det finns inga turistbutiker i närheten. Du måste tanka cylindrar från hushållsbehållare via adaptrar).

Hylsa. De används oftare i budgetutrustning. Disponibel. Är mer långsträckta (jämförbara med en vanlig luftfräschare)

Om det behövs kan du köpa en adapter från en typ av fäste till en annan. Det är lättare att hitta en adapter från en tråd till en spännhylsa som säljs, men om du söker på AliExpress kan du hitta exotiska versioner av adaptrar och själva brännarna. Låt oss lämna frågan om deras kvalitet och tillförlitlighet hos säljarnas samvete. Kom bara ihåg värdet för pengarna. Om priset är 2-3 gånger lägre än i ryska butiker betyder det att säljaren sparade på material eller levererade billiga komponenter.

Enligt cylindermonteringsalternativet

 • Med en slang.

Ett sådant system används ofta med bränsletankar av typen spännhylsa, på grund av deras form - det är bekvämare att placera cylindern bredvid den. Om du måste laga mat utomhus vid låga temperaturer kan burken stoppas i en vant eller ryggsäck för att hålla den varm. Det viktigaste att komma ihåg i det här fallet är att anslutningen av slangen till cylindern måste förbli utanför för att undvika gasansamling.

Brännaren skruvas fast på cylindern.

Dessa strukturer är i sin tur uppdelade i två typer: cylindern installeras vertikalt, en brännare är fäst vid den. Detta arrangemang är typiskt för gängade patroner - de är bredare vid basen och mer stabila. Och för utrustning med en spännhylskontakt är fästet tillhandahållet på sidan, gasbehållaren är monterad horisontellt.

Tillbehör för turistgasbrännare

Det finns några små saker som kan göra användningen av gasutrustning effektivare och enklare. De ingår vanligtvis inte i standardkonfigurationen, så du måste köpa ytterligare.

Vindruta

Vi rekommenderar att du definitivt köper den. Nästan alltid, om du inte lagar mat inomhus, blåser vinden på brännarens låga. Vi måste öka bränsletillförseln och med starka vindbyar kan branden släcka helt.

Vindrutan löser detta problem. Enligt design är dessa flera långa metallplattor förbundna längs långsidan med en stålstång. Anslutningen ser ut som ett gångjärn. När den är monterad viks skärmen som ett dragspel och tar inte mycket utrymme. Om du behöver använda den läggs plattorna ut och installeras runt brännaren och redskapen, vilket skapar en barriär mot vinden och reflekterar värmen.

Det finns modeller med inbyggd vindruta till salu. Metallark är ordnade i kronblad runt brännaren och bildar en skål som skyddar lågan. Denna design har emellertid ett antal nackdelar - för det första ökar dimensionerna på utrustningen och för det andra är skärmens effektivitet lägre än för en avtagbar installerad runt den, eftersom brännaren ligger på samma nivå med skärmens övre kant. För det tredje är det vanligtvis modeller av billiga märken med tvivelaktiga materialkvaliteter och utförande.

Gasflaskställ

Ett användbart tillskott som inte alla vet om. Ändå hjälper den här lilla saken bra om du behöver installera utrustning på en ojämn yta.
Det är en hopfällbar struktur med tre ben med slitsar för vanliga typer av gasbehållare. Spännhylsor basdiameter - 65 mm, gängade cylindrar - 117 mm.

Ballongens revben förs in i slitsarna med viss ansträngning. Detta ökar lagerytan och ökar stabiliteten. Du kan köpa stativ i specialbutiker eller på internet, till exempel på AliExpress.

Reserv gasflaska

Deras standardvikt är 220 gr. - för spännhylsa, 230 och 450 gr. - för gängade. Det är allmänt accepterat att 220 gr. gas räcker för en grupp på tre turister under en dag, med hänsyn till tre måltider om dagen. Detta är ett medelvärde och kan variera beroende på utrustningens effekt, temperatur och andra faktorer. Det rekommenderas att hålla en liten tank i lager för att undvika att lämnas på rutten utan möjlighet att värma och laga mat, och i nödsituationer.

Gasflaskans lock

En av nackdelarna med gasutrustning är dess instabilitet när man arbetar i kyla. Låt oss dröja lite mer med gasens sammansättning. Det är flerkomponent. Består av propan, butan och isobutan i olika proportioner.

Det klassiska blandningsförhållandet är 30% propan, 70% butan eller 20% propan, 80% butan. Gasblandningar med ett annat förhållande produceras också.

Om du planerar att använda brännaren vid låga temperaturer är det bättre att ta en cylinder med ett ökat propaninnehåll, minst 50%, och tillsats av isopropan.
Andelen och typen av gas anges alltid på patronen.
Tillverkare märker cylindrar för vinterbruk med ett snöflingapiktogram eller en lämplig inskrift.

Det finns en blandning av 100% propan. Rena propanbrännare kan arbeta vid temperaturer ner till -40 ° C. Detta är emellertid ganska exotiskt, eftersom gasen kondenseras vid högt tryck och robusta behållare med tjocka väggar krävs för lagring.

Om du planerar att använda brännaren vid temperaturer under nollstället, köp en vintergasblandning, skaka kassetten kraftigt flera gånger, om möjligt, värm upp den. Om anslutningen är slang kan cylindern döljas i en vante eller keps så att den svalnar mindre.

Köksredskap

Turister och resenärer har sina egna krav på rätter. Fokus här är på lätthet och kompakthet. Det är bra om föremålen kommer att kapslas i varandra utan att ta extra utrymme. Krukor, stekpannor eller vattenkokare måste värmas upp snabbt för att minska bränsleförbrukningen, varför populära modeller är tillverkade av aluminium, tunnväggigt stål, och de dyraste och mest avancerade tillverkas av titan, som har den lägsta vikten. Det finns modeller med en inbyggd radiator längst ner, som utför en dubbel funktion - skydd mot vind och värmelagring för snabbare uppvärmning.

Bästa resgasbrännare för 2020

Modeller som ingår i recensionen:

KOVEA KB-0703WU Alpine Pot Wide UP8 630 RUB
KOVEA KB-0211G-L Moonwalker Stove Camp-44 435 RUB
KOVEA KB-0409 ensam spis1538 s.
CHINGIZKHAN 333-519845 s.
ECOS CS-G01479 s.
TOURIST MINI-1000 TM-1001 380 RUB
TURIST TULPAN-L TM-450950 RUB

TURIST TULPAN-L TM-450

En budgetmodell med vindskydd och piezo-tändning. Populärt bland köpare, främst på grund av det låga priset. Kraften på 1,75 kW räcker för matlagning för ett företag på 2-4 personer.

Sidofäste för bränsletank, spänntyp. Det finns ett fall för enkel transport. Vi rekommenderar att du använder den vid dacha eller på picknickresor eller för okomplicerad vandring i upp till två dagar. Inte det bästa valet för en tuff vandring.

TURIST TULPAN-L TM-450

Fördelar:

 • Lågt pris;
 • Vindskydd.

Nackdelar:

 • Stora dimensioner;
 • Stor vikt för turistklassutrustning - 665 g.
 • Fyrbensdesignen är instabil.

TOURIST MINI-1000 TM-100

Den sjätte platsen i rankingen är TOURIST-brännaren. Detta är en kinesisk tillverkare som är massivt närvarande i hela Ryssland i kedjor av budgetvaruaffärer.

Den typ av cylindrar som används är spännhylsa; de är anslutna till enheten med en slang. En fin detalj var betoningen på ventilanordningen, som inte tillåter cylindern att rulla.

Enhetens effekt är 1,5 kW, det räcker för att tillgodose behoven hos en grupp på 2-3 personer. Vikten är fortfarande tung för Touring-modellen - 450 g.
TOURIST MINI-1000 är utrustad med en piezo-tändning. Säljs komplett med plastfodral.

TOURIST MINI-1000 TM-100

Fördelar:

 • Fjärrmontering av cylindern med en slang;
 • Ett stopp som förhindrar att behållaren med bränsle välter och rullar.

Nackdelar:

 • Bra vikt.

ECOS CS-G01

På femte plats är den lättaste gasbrännaren i denna recension, dess vikt är 80 gram.
Bränsletillförselanslutningen är gängad. För viktminskning övergav tillverkaren självantändningen och minskade brännarmunstyckets diameter. För en så blygsam storlek producerar ECOS CS-G01 en ganska anständig effekt på 2,6 kW. För att minska storleken är benen som diskarna placeras på fällbara. När de är monterade för transport stiger de upp och glider ihop.

ECOS CS-G01

Fördelar:

 • Lättvikt;
 • Gängad cylinderfäste.

Nackdelar:

 • Sköra fötter, ska hanteras med försiktighet.

Genghis Khan 333-519

Modellen i termer av tekniska egenskaper motsvarar fullt ut den som redan finns i TOURIST TULPAN-L TM-450. Utrustningen har en tillverkare, distributörer använder olika färger och märken som säljs i olika detaljhandelskedjor.

Genghis Khan 333-519

Fördelar:

 • Lågt pris;
 • Vindskydd.

Nackdelar:

 • Stora dimensioner;
 • Stor vikt för turistklassutrustning - 665 g.

KOVEA KB-0409 ensam spis

Den sjunde platsen för recensionen är brännaren av det sydkoreanska varumärket. Namnet KOVEA är känt för alla som älskar extrem rekreation och vandring. Företaget grundades 1982 och är specialiserat på gasutrustning och relaterade produkter. Företaget hamnar först i världen när det gäller modellutbudet. Utvecklarnas ideologi är en ny modell varje månad. KOVEA-gaspatroner används i var tredje gasbrännare i världen.

KOVEA KB-0409 Solo Spise kompakt turistgasbrännare. Bajonettyp - gängad.

Den deklarerade effekten är 1,91 kW vid en gasförbrukning på 137 g / h. Utrustningen är avsedd för 1-2 resenärer. För enkel förvaring och transport är benen som diskarna placeras på fällbara. Modellvikt - 134 g.

KOVEA KB-0409 ensam spis

Fördelar:

 • Lättvikt;
 • Piezo-tändning.

Nackdelar:

 • Inte identifierad.

KOVEA KB-0211G-L Moonwalker Stove Camp-4

En pålitlig modell för vandring under extrema förhållanden. Fungerar på cylindrar med gängad anslutning som är anslutna med en slang. Den dubbla brännarkonstruktionen - hål + nät ger en jämn, stabil flamma, motståndskraftig mot vindbyar. Modellen använder ett gasförvärmningssystem - slangen består av två lager. Det inre skiktet av material med hög värmeledningsförmåga leds ut i brännarens flamma. Lågan värmer upp materialet och slangens insida blir varm. Gasblandningen som passerar genom den värms upp. När denna teknik används fungerar enheten stabilare i kyla, kraften förblir konstant och gasen från cylindern används fullt ut.

Kraften i modellen är 2 kW, varav en liter vatten kokar på 3 minuter.
Vikt 290 g. Piezo-tändning placerad något bort från slangröret för att minska sannolikheten för brännskador.

KOVEA KB-0211G-L Moonwalker Stove Camp-4

Fördelar:

 • Gasförvärmningssystem;
 • Gängad anslutning för gastillförsel.

Nackdelar:

 • Inte identifierad.

KOVEA KB-0703WU Alpine Pot Wide UP

Första platsen i betyget tas av en gasbrännare från en serie matlagningssystem. Idé lånad från JetBoil och förfinad av KOVEA-ingenjörer.
En gasbrännare med gängad cylinder är fäst på en mugg av eloxerad aluminium med en kylare. När den är monterad bildar strukturen ett integrerat system där tillagningsbehållaren är ordentligt fixerad, du kan till och med värma vatten i den i farten och på språng. Neoprenhöljet ger extra värmeisolering, vilket minskar koktiden samtidigt som användaren skyddas mot skållning. Brännaren är skyddad från vinden med metallskivor.

Alpine Pot Wide är designad för individuell användning, även om muggen har tillräcklig kapacitet för två. Satsen innehåller ett extra cylinderstativ och en bärväska i nät.

Monterad vikt - 535 gr.

KOVEA KB-0703WU Alpine Pot Wide UP

Fördelar:

 • Sofistikerad ergonomi;
 • Hög tillförlitlighet;
 • Snabb kokning av vatten;
 • Pålitligt vindskydd.

Nackdelar:

 • Svårigheter att använda andra redskap än märkesvaror;
 • Högt pris på satsen;
 • Den höga kostnaden för utbytesredskap.

Om du har erfarenhet av att driva gaseldade turistbrännare eller har några frågor eller förslag, dela dem i kommentarerna.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *