De bästa inbyggda elektriska hällarna för 2020

0

Inbyggda hällar låter dig spara utrymme även i det minsta köket. Ergonomiska designlösningar gör det möjligt att utvidga vardagsrummen utan onödig röran. Dessutom ser sådana enheter alltid snygga och moderna ut. Det viktigaste är att välja rätt modell med maximala möjligheter. Redaktörerna på sajten "best-sv.designuspro.com" har förberett en klassificering av de bästa inbyggda elektriska hällarna för 2020.

Val av kriterier

När de letar efter den perfekta elspisen står kunder ofta inför ett antal produktspecifikationer. Det är lätt att bli förvirrad i sådana nyanser, så vi hjälper dig att förstå de viktigaste funktionerna som bör beaktas när du köper en inbyggd platta.

Värmeelement

Hällens prestanda beror direkt på denna artikel. Totalt finns det tre typer av dessa element:

 • spiral - de installeras oftast i de mest budgetalternativen för elektriska spisar. Om du vill spara pengar kan du leta efter modeller med liknande element. Kaminens prestanda blir dock mycket lägre;
 • tejp - annars kallas de hi-light. Ett mycket optimalt och mest efterfrågat alternativ. Effektiviteten hos en sådan panel är flera gånger högre och priset är ganska rimligt;
 • halogen - de mest kraftfulla modellerna är utrustade med sådana värmeelement. För hemmabruk är inköp av sådana ytor opraktiskt, eftersom enhetens prestanda är utformad för många förberedelser. Sådana modeller värms upp omedelbart men kan skadas på grund av exponering för höga temperaturer. Kostnaden för sådana enheter är ganska hög.

Antal och form på brännare

Vi fick reda på typen av denna parameter. Nu måste du bestämma önskat belopp. I det här fallet börjar alla från sina egna behov. För en person räcker det med 1-2 brännare. För en liten familj är det bättre att köpa modeller med tre värmeelement. Och om du planerar att laga mat för en stor familj behöver du en spis med fyra eller fler brännare. Naturligtvis beror produktens pris på denna indikator.

När det gäller formen på värmeelementen bör en av dem vara oval. Denna form ger enhetens multifunktionalitet och möjligheten att kombinera två brännare till en kraftfull.

Ytmaterial

Tillverkningsmaterialet påverkar kostnaden för varorna, dessutom bestämmer denna indikator hällens styrka.

 1. Aluminium. Det tuffaste och mest slagtåliga materialet. Sådana tallrikar är inte rädda för stötar och stora rätter som faller på dem. Bland bristerna bör det noteras att elektriska paneler av aluminium är utsatta för repor och de har ofta handmärken och fläckar på sig.
 2. Emalj - sådana hällar har en budgetkostnad, de ser alltid vackra och snygga ut. Dock bör bräckligheten hos sådana kaminer noteras - pannans fall kan lämna flisor och sprickor.Dessutom, för att underlätta emaljerade beläggningar, kan du lägga till möjligheten att producera plattor i olika färger.
 3. Rostfritt stål - dessa alternativ är något dyrare, men priset är ganska acceptabelt för de flesta köpare. Elektriska kaminer är mycket hållbara, de tål mekanisk belastning och temperaturförändringar. Vi rekommenderar att du köper matta hällar, eftersom dessa modeller ser snyggare ut och inte visar strimmor.
 4. Glaskeramik är det dyraste men också det mest snygga alternativet. Sådana elektriska paneler ser väldigt vackra ut och kan återuppliva och modernisera alla kök. Till fördelarna med hällar kan du också lägga till möjligheten att enkelt ta bort all smuts från spisen. Dessutom värms glaskeramik upp mycket snabbt och svalnar långsamt, vilket gör att användaren kan laga mat på den redan avstängda spisen, vilket sparar energi. Sådana ytor tolererar emellertid inte sockerintrång på dem, varefter icke-borttagbara fläckar uppträder. En annan nackdel är bräckligheten hos detta material och intolerans mot extrema temperaturer.

Ugn

Beroende på kamins anslutning till ugnen skiljer man beroende och oberoende kokplattor.

 • Missbrukare - arbeta tillsammans med ugnen. Kontrollpanelen är oftast placerad i själva ugnen. Utan tvekan är dessa alternativ mycket praktiska. Användarna bör dock vara vaksamma när de köper ett sådant par. Ofta kombineras inte ugnen och hällen även om de är representanter för samma märke. Läs instruktionerna noga innan du köper, och glöm inte att rådfråga säljaren.
 • Oberoende - kontrollpanelen är placerad direkt på själva elspisen. Dessutom beror placeringen av dessa ytor i köket enbart på användarens önskemål.

Kontrolltyp

Det finns två av dem: manuell och beröring. Manuell kontroll innebär att man justerar parametrarna på plattan genom att vrida på ratten. För att kontrollera pekytor, tryck bara på panelen och välj önskat läge. Dessa alternativ är mer moderna, ser snygga ut och är lätta att skölja efter användning.

Tallrikens storlek

De vanligaste alternativen är 60 x 60 cm. Dessa mått ger fullständig matlagning på fyra brännare och passar perfekt i måtten på ett standardkök. Naturligtvis finns det mindre versioner av elektriska ytor för mindre lägenheter. Moderna möjligheter ger kunderna ett brett urval av icke-standardiserade panelstorlekar och former.

Ytterligare funktioner

Tillverkaren utrustar ofta sin produkt med ett antal ytterligare alternativ. Naturligtvis är kostnaden för sådana modeller flera gånger högre. Om det är värt att betala för mycket för sådana funktioner kommer du att få reda på nedan.

 1. Brännartimern är ett mycket bekvämt tillskott som inte tillåter dig att missa ögonblicket när maten är klar, så sannolikheten för att få en bränd middag minskas till noll.
 2. Restvärmeindikator - detta alternativ är nödvändigt för säkerheten vid användning. Indikatorn gör det möjligt för användaren att förstå den återstående uppvärmningen av kokplattan.
 3. Automatisk avstängning - utlöses om hällen överhettas.
 4. Kokindikator - det här alternativet finns i moderna modeller. Det är värt att notera bekvämligheten med detta alternativ. Kaminen upptäcker automatiskt kokpunkten, varefter den minskar kokkärlets uppvärmning. Således behöver användaren inte distraheras under tillagningen.
 5. Skydd mot barn - om du har små barn rekommenderar vi att du är uppmärksam på dessa modeller. Oftast innebär denna funktion att låsa knapparna på spisen, detta tillvägagångssätt gör det inte möjligt för din baby att sätta på värmen på hällen.

Betyg för de bästa elektriska inbyggda hällarna

Denna topp är sammanställd med hänsyn till recensioner från riktiga användare.

AEG HK 654070 XB

Den multifunktionella modellen kommer att pryda alla kök.Hällen med en oberoende installation är utrustad med 4 kokzoner, varav en kan ha en oval form. En av värmezonerna kan också ändra sin radie så att du får en trezons kokplatta. Sådana egenskaper hos kaminen gör att du kan laga mat i helt olika rätter med vilken diameter som helst.

Hällen är väldigt snyggt dekorerad, den svarta färgen, tillsammans med ramen, ser harmonisk ut, tillverkningsmaterialet är glaskeramik. Bland de användbara funktionerna bör skydd mot barn och en indikator på restvärme framhävas - nu kan föräldrar inte vara rädda för sina barns säkerhet. Panelen styrs med hjälp av knappar i form av en sensor. Om så önskas kan användaren använda alternativet snabb uppvärmning för nödkokning av vatten. Om vatten eller annan vätska har kommit ut till ytan, kommer kaminen omedelbart att meddela användaren med en specifik signal. En timer för varje kokplatta tillhandahålls också av tillverkaren.

AEG HK 654070 XB

Fördelar:

 • timer;
 • automatisk avstängning;
 • skydd mot barn;
 • signal när vatten kokar;
 • expressuppvärmningsfunktion;
 • ytan värms upp snabbt;
 • bekväm plats för brännarna.

Nackdelar:

 • pekskärmen överhettas och är svår att använda;
 • kaminen blir snabbt smutsig;
 • obekväm timerkontroll.

Den genomsnittliga kostnaden är 28 000 ryska rubel.

Hansa BHCI65123030

En av de mest populära modellerna. Som i de flesta fall presenteras detta alternativ i svart - det här är den mest optimala nyansen för kaminen, den är inte fläckig och ser samtidigt väldigt modern ut.

Denna panel är utrustad med 4 värmezoner, var och en med olika effektnivåer. Av säkerhetsskäl är kaminen utrustad med en värmeindikator som signalerar hällens temperatur. Tillverkningsmaterialet är slitstarkt glaskeramik tillverkat enligt tysk teknik, vilket ger funktionalitet och lång livslängd. Eftersom kostnaden för den här panelen är relativt låg, tillhandahålls inte sådana användbara alternativ som en timer och barnskydd. Dessutom sparade tillverkaren på varans förpackning.

Hällen styrs av vridomkopplare.

Hansa BHCI65123030

Fördelar:

 • kaminen är lätt att rengöra;
 • lågt pris;
 • värms upp snabbt;
 • restvärmeindikator.

Nackdelar:

 • svåra att spola strömbrytare;
 • en stor uppvärmningszon räcker inte;
 • ingen nätsladd ingår.

Den genomsnittliga kostnaden är 11000 ryska rubel.

Bosch PKE645B17

Denna tyska tillverkare har alltid varit känd för sina kvalitetsprodukter. Denna häll är inget undantag. Kaminen kännetecknas av en ganska klassisk design - fyra brännare med olika diametrar och kraft. Tryck på kontrollpanelen. Ramar är installerade på sidorna av ytan. Trots det faktum att ett sådant designbeslut är en kontroversiell punkt (ramar gör det svårt att underhålla en högkvalitativ spis), tillåter inte detta tillvägagångssätt att den flydda vätskan sprids utanför panelen. Dessutom var tillverkaren bekymrad över säkerheten, så dessa ramar utsätts för minimal uppvärmning under tillagningen.

Om du har aktiva och rastlösa barn, rekommenderar vi att du är uppmärksam på denna spis. Den är utrustad med en nyckellåsfunktion och en restvärmeindikator. Panelen kan också signalera användaren vid vätskeutsläpp eller när en tom kokplatta värms upp. Alla dessa funktioner kan göra användningen av denna yta så bekväm och säker som möjligt.

Bosch PKE645B17

Fördelar:

 • säkerhet;
 • belysning av värmezoner;
 • multifunktionalitet;
 • kantkant av metall;
 • många ytterligare funktioner;
 • hög kvalitet på produkten;
 • justering av ljudsignaler;
 • enkel hantering och användning.

Nackdelar:

 • det finns ingen stor uppvärmningszon;
 • problem vid reparationsbehov - det är svårt att hitta reservdelar;
 • vissa installationsfunktioner krävs.

Electrolux EHF 96547 FK

Om du behöver en mängd olika brännarformer och möjlighet att självständigt justera effekten, var uppmärksam på denna produkt. Spisen är utrustad med en värmezon som kan ändra form från rund till oval. En kokplatta är också ett område med tre värmenivåer. Det här tillvägagångssättet gör att du kan laga mat i en vanlig kastrull och i en stor grill, samt snabbt värma upp vatten och mat.

Naturligtvis är en sådan häll utrustad med en timer, automatisk avstängning och en ljudsignal som låter när vätska rinner ut. Kontrollen är skjutreglage, justeringsknapparna presenteras i form av en sensor. Det finns också en restvärmeindikator.

Electrolux EHF 96547 FK

Fördelar:

 • stor uppvärmningszon;
 • många funktioner;
 • elegant och ergonomisk design;
 • automatisk avstängning.

Nackdelar:

 • inte särskilt bekväm temperaturomkoppling;
 • behöver ständig noggrann vård;
 • en sensor som är för känslig kan reagera även på stänkande vatten, vilket leder till oavsiktlig aktivering.

Den genomsnittliga kostnaden är 23 000 ryska rubel.

Zanussi ZEV 56646 FB

Den glaskeramiska hällen är lämplig för de användare som bor i en stor familj och måste laga mycket. Hällen har 4 kokzoner som är lätta att använda. En sensor fungerar som en kontrollpunkt; uppvärmningszonerna kan ändra form och effekt beroende på kockens behov.

Restvärmeindikatorn låter dig kontrollera kaminens tillstånd, skydd mot barn sparar dig från problem i köket. Slitstark glaskeramisk yta motstår droppar porslin.

Zanussi ZEV 56646 FB

Fördelar:

 • bekväma brännare;
 • automatisk avstängning;
 • utmärkt valuta för pengarna och produktfunktioner;
 • timer;
 • skydd mot barn.

Nackdelar:

 • svårt att skölja;
 • värms upp långsamt;
 • inte alla rätter är lämpliga.

Den genomsnittliga kostnaden är 13 000 ryska rubel.

Midea MCH64767SX

Den inbyggda eklektiska hällen gör att du snabbt och bekvämt kan laga din favoriträtt. Du kan experimentera i köket, den här spisen kommer att vara en bra hjälpare.

Enheten är utrustad med fyra värmezoner, en oval form och en trestegs kokplatta. Arbetsytan är gjord av högkvalitativt glaskeramik och kontrollcentret representeras av en pekskärm. Sensorn är ganska lyhörd, så användaren behöver inte anstränga sig för att justera läget. Dessutom är modellen utrustad med en timer, värmeindikator och barnskydd.

Midea MCH64767SX

Fördelar:

 • säkerhet;
 • multifunktionalitet;
 • snygg design;
 • enkel kontroll;
 • ljudsignal.

Nackdelar:

 • repor finns kvar på ytan;
 • svårigheter med reparationsarbete.

Den genomsnittliga kostnaden är 15 000 ryska rubel.

Gorenje E 6N1 BX

Och vårt betyg kompletteras med en häll med gjutjärnbrännare (alla paneler ovan var representanter för högljusbrännare). Sådana spisar gör att du kan hålla värmen länge och spara energi.

Enheten är multifunktionell, uppvärmningen utförs tillräckligt snabbt. Produkten är utrustad med fyra uppvärmningszoner, som alla har sitt eget energiläge - du kan själv välja uppvärmningsnivå och diameter på kokzonen. Tillverkningsmaterial - rostfritt stål, kontrollpanel - vred. Om du inte känner behov av många extra funktioner och vill ha en vanlig klassisk spis, är den här modellen det bästa alternativet.

Gorenje E 6N1 BX

Fördelar:

 • snygg design;
 • enkel användning;
 • snabb uppvärmning;
 • kokzonens effektskala.

Nackdelar:

 • synliga tryck och ränder;
 • inga skyddsfunktioner;
 • ömtåliga vred.

Den genomsnittliga kostnaden är 13 000 ryska rubel.

Tips för skötsel och underhåll

Elektriska hällar är opretentiösa enheter, så du kan laga dem med hjälp av rätter gjorda av vilket material som helst. Botten på krukor, stekpannor och andra behållare bör dock vara helt plan för att undvika att det sprakar under tillagningen. En ojämn botten saktar också uppvärmningsprocessen.

Kom ihåg att rengöra kaminen regelbundet.Använd en speciell metallskrapa (ingår) och icke-slipande rengöringsmedel för att göra detta. Efter tvätt rekommenderas panelen att behandlas med ett polermedel för elektriska spisar.

Förvara inte tunga föremål ovanför hällen - de kan falla och deformera hällen.

Om du hade erfarenhet av att använda de produkter som beskrivs i betyget, skriv din feedback i kommentarerna.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *