🦺Bäst fiske- och jaktvästar för 2020

0

Alla fiskare eller jägare vet att vikten av utrustning och utrustning inte kan överskattas. Ett av de viktigaste elementen i uniform är en väst som gör att du kan frigöra händerna, men samtidigt ha allt du behöver med dig, fördela saker jämnt i många fickor av kläder. Redaktörerna på sajten "best-sv.designuspro.com" har förberett en klassificering av de bästa västarna för jakt och fiske för 2020.

Vad är och hur man väljer

Jakt- och fiskevästar är ärmlösa plagg som är fria att röra sig och ger komfort och väderbeständighet. Overaller för aktiv rekreation kan delas in i jakt- och fiskekläder. Allmänna krav är bekvämlighet, låg vikt, användbarhet och styrka.

Sådana multifunktionella overaller är populära inte bara bland fiskare och jägare utan också bland cyklister, geologer, turister - alla som föredrar aktiv vila och komfort.

För sportfiskare

Huvudfunktionen är försäkring på vattnet. Olika situationer - en storm, ett hål i båten, dess vältning, att falla i vattnet - borde inte leda till att en person som bär en väst dör som gör det möjligt att simma till land eller vänta på hjälp i vattnet. Med tanke på att en person kan vara i vattnet i alla fysiska tillstånd, även medvetslös, med hjälp av en väst måste han hållas med ansiktet uppåt för att undvika kvävning.

Nödvändiga egenskaper:

 • starka bälten;
 • tight passform;
 • materialkvalitet och utförande;
 • produktens vattentäthet;
 • en anordning för att hålla huvudet över vatten;
 • värmeisolering;
 • lastkapacitet.

Ytterligare alternativ inkluderar många rymliga fickor för små föremål, fiskeutrustningsringar och flugfiskare.

För olika typer av fiske, säsong och väder finns det olika typer av denna arbetskläder:

 • sommar;
 • vinter;
 • universell;
 • rädda.
 1. Sommaren används i varmt väder och är gjord av andningsbart tyg för att förhindra överhettning. Ofta i sådana modeller är baksidan gjord av nät för kroppsventilation, och ibland består hela produkten av nätmaterial, men med täta fickor på framsidan.
 2. Vinter betyder en uppvärmd version och används i kallt väder eller under vintersäsongen. Eftersom de är tillverkade med funktionen att hålla sig varma, innehåller de isolering gjord av konstgjorda eller naturliga - dun- eller fjädermaterial. De är ofta utrustade med en avtagbar huva och en hög krage. Vissa versioner av västen är utformade för att bäras under ytterkläder för att upprätthålla värme och rörelsefrihet. I regel föredras sådana dräkter av älskare av stillastående fiske - det finns inte så många fickor i dessa kläder, men de behåller värmen perfekt, vilket krävs av en person som sitter orörlig i timmar vid ett ishål bland snö och is.Modeller som är utformade för att bäras över kläder är lämpliga för dem som under processen rör sig runt ytan på behållaren, till exempel snurrande spelare. Många fickor inuti och på produkten, där alla nödvändiga små saker kan placeras, frigör sportfiskarens händer när de korsar.
 3. Universell. De används vid låga temperaturer på sommaren, liksom på hösten och våren. Mångsidigheten ligger i det faktum att sådan utrustning är lämplig för spinnare, flottörer, matare, karpfiske, flugfiskare. Dessutom, på grund av förmågan att passa, är de inte uppdelade i herrar och kvinnor - de är lämpliga för alla och för allt! De är sydda i midjan, utrustade med fästpunkter för utrustning och ett stort antal fickor i olika storlekar med blixtlås, kardborreband, knappar, knappar som finns på insidan och utsidan av produkten.
 4. Rädda. Huvuduppgiften för denna art är att försäkra människolivet på vattenytan. De är utformade för fiske från båtar eller på öppet hav. De kan också delas in i två grupper: fördröjning och räddning. Belayers har inte mycket hiss och är utformade för att hålla en person på vattnet en kort stund, så att du kan vänta på hjälp. Räddningsarbetare säkerställer att offret är korrekt placerat i vattnet under den tid som krävs. Produktens flytkraft uppnås på grund av ett speciellt fast eller gasformigt material som ligger i ballongen och inbäddad i västens uppblåsbara hålighet. Flytande material är vanligtvis beläget i krageområdet. Vissa modeller är utrustade med en automatisk uppblåsningsanordning med en snoddkabel som är ansluten till båten. De nya produkterna kombinerar funktionerna som en lossningsjacka och en flytväst.

Vad du ska leta efter

 1. För att inte göra misstag när du väljer ett så viktigt föremål för fiskeentusiaster måste du följa följande rekommendationer och titta inte på utseendet, utan på produktens funktionalitet.
 2. Materialet måste vara av hög kvalitet, med fuktimpregnering, flytande. Populära modeller är vanligtvis gjorda av syntetiska tyger, som torkar snabbt och är mer hållbara.
 3. Tyget och sömmarna måste vara starka och hållbara för att tåla tunga belastningar.
 4. Fickorna ska ha högkvalitativa fästelement - blixtlås bör inte klämma fast. Du kan föredra kardborreband.
 5. Alla remmar ska vara lätta att fästa och lossa.
 6. Var uppmärksam på rätt storlek på fickorna för de föremål du ska använda vid fiske. De bästa tillverkarna av arbetskläder anger i beskrivningen vilka storlekar fickorna på modellen passar.
 7. Det rekommenderas att minst en av fickorna är gjorda av vattentätt material - du behöver det till din telefon, nycklar, dokument eller andra viktiga saker.
 8. Det är bättre att välja en ljus färg så att fiskaren kan ses både i mörkret och på långt avstånd. Det är bra om det finns reflektorer.
 9. Försök att stoppa valet på ljusa nyanser, till exempel ljus orange. Måste vara synlig på långt avstånd, i dålig sikt och på natten.
 10. Flugfiskare måste vara utrustade med en verktygshållare.

För jakt

Den nödvändiga utrustningen för en jägare i olika färger för en lämplig kamouflage gör att han kan njuta av sitt favoritfördriv med komfort och bekvämlighet. Det är färgerna som inte spelar en roll i fiskevästar, liksom förekomsten av ett foder på höger axel för att skydda rekylen från pistolen och en ficka för patroner, som skiljer modellerna från varandra. Alla modeller är indelade i:

 • klassisk,
 • avlastning;
 • under vattnet.

Skillnaden mellan klassisk och lossning är närvaron av fickor för patroner i den första och gångjärnsfickor för att byta ut patronbältet i den andra. När du väljer måste du vara uppmärksam på funktionaliteten hos deras plats. Det finns modeller med öppen och stängd bandolier. Fördelen med den öppna är bekvämligheten och enkelheten att nå patronerna och den stängda - i skydd mot dåligt väder.Dessa overaller är uppvärmda och lågsäsong, flerskiktade för vinterperioden och med ventilationstyg för sommaren.

Dessutom har vissa modeller spelfack, ett säte eller en ryggsäck, och kassettbältet rymmer 20, 36 eller 38 rundor. Jägaren kan också välja färg på produkten med hänsyn till jaktplatsen: khaki, sedge, safari etc.

Den otvivelaktiga bekvämligheten med design ligger i möjligheten att fixa kläder av individuell storlek för både män och kvinnor med hjälp av fästelement. I varianten av undervattensvästen förhindrar dessa fästelement att produkten rör sig under ett dyk. En funktion i denna modell är möjligheten att snabbt bli av med lossning i en nödsituation.

Val av kriterier

 1. Massor av inre och externa fickor.
 2. Möjlighet att montera produkten på figuren genom att dra åt remmarna.
 3. Vattenavvisande impregnering som skyddar mot regn.
 4. Färgen bör väljas med hänsyn till jaktplatsens förhållanden och säsongen - för sommaren en viss kamouflagefärg, för vintern - vit med svarta prickar.
 5. Med tanke på de betydande belastningar som jägaren upplever är det bättre att föredra lufttät och hållbar utrustning gjord av naturliga tyger.

Var man kan köpa och hur mycket kostar det

Eftersom det finns många modeller i denna riktning är det bättre att först studera deras betyg, beskrivning och kundrecensioner. För att inte göra ett misstag i kvalitet och inte stöta på en falsk, bör köpet göras i specialbutiker. Även om det inte finns sådana butiker i din ort kan du beställa online - alla kända företag har sådana webbplatser. I genomsnitt är detta en lågprisprodukt som är tillgänglig för alla utomhusentusiaster, så detta är inte fallet när du behöver spara pengar. Kom ihåg att inte bara komfort under fiske eller jakt beror på produktens kvalitet utan också säkerhet säkerställs i nödsituationer och oförutsedda situationer.

Betyg av kvalitetsvästar med foton

Vindtät

Elbrus Cosmo Tex

En produkt från en inhemsk tillverkare tillverkad av vindtätt tyg (skymning) med vadderad polyesterisolering garanterar en bekväm utomhusaktivitet även i blåsigt och kallt väder. Det elastiska bandet på ärmhålen förhindrar skav på lädret och gummisnören hjälper till att justera bottenbredden. Starkt fästelement, rymliga fickor, lätt vikt - allt detta gör modellen praktisk och bekväm. Genomsnittspriset är från 1000 rubel.

väst Elbrus Cosmo Tex

Fördelar:

 • slitstark, hållbar;
 • tar lite plats i påsen;
 • skräddarsy av hög kvalitet;
 • budget;
 • skyddar mot vind och kyla.

Nackdelar:

 • frånvarande.

Svyatobor Active

Demisäsongsväst i kakifärg gjord av dubblerad fleece med membran är lämplig för fiske i kallt väder. Modellen presenteras i ett brett dimensionellt rutnät. Av de otvivelaktiga fördelarna - en central blixtlås, justerbar huva, fickor, universalfärg. Kostnad - från 2400 rubel.

väst Svyatobor Active

Fördelar:

 • lätt;
 • kompakt när den viks;
 • vindtät;
 • kvalitet skräddarsy.

Nackdelar:

 • inte identifierad.

SHAMAN Z-HEATING (Open Mountain)

Rysk produktion. Universell modell lämplig för vandring, fiske, jakt, vardagskläder. Tack vare ett mellanliggande lager av dunisolering, ett fodermaterial som reflekterar kroppsvärmen och håller temperaturen, är det också lämpligt för vinter. På grund av behandlingen av dunet med vax och antiseptika, säkerställs fuktens beständighet. Färgning innebär att saker används i nästan vilken miljö som helst - berg, skogar, öppna områden.

Du kan köpa den för 8200 rubel.

väst SHAMAN Z-HEATING (Open Mountain)

Fördelar:

 • rymliga fickor;
 • tillämpningens universalitet;
 • kvalitet och styrka;
 • varm, lätt.

Nackdelar:

 • dyr.

CHS "Picknick"

Produkten gjord av en skymning med ett elastiskt band längs midjelinjen är avsedd för fiske och turism vid temperaturer från 0 till 15 grader. En vindskyddstång skyddar dig från väder och vind, medan Alpolux-isolering garanterar värme. 5 fickor (klassiska, inre och "Napoleon") gör att du kan ha allt du behöver med dig.

Kostnad - från 2300 rubel.

väst HSN "Picnic"

Fördelar:

 • lätt, varm;
 • kompakt;
 • för kallt väder;
 • praktiska fickor;
 • överkomligt pris.

Nackdelar:

 • inte identifierad.

Vattentät

Akela TM STOLT

En mockaväst med termotex som värmare för hyllan och baksidan av en kamouflagefärg skyddar perfekt från vinden tack vare insatser av membranmaterial. Trots avsaknad av huva behålls värmen också av den höga kragen och den inre vindtäta förslutningen. De 3 tillgängliga fickorna är tillräckligt stora för att förvara dina väsentligheter. Genomsnittspriset är från 3600 rubel.

väst Akela TM PRIDE

Fördelar:

 • tyst hydrofobt tyg;
 • intressanta färger;
 • håller dig varm vid kallt väder;
 • innerficka med blixtlås;
 • passform på grund av elastiska insatser;
 • låg kostnad.

Nackdelar:

 • frånvarande.

Stalker

Modellen med en uppstående krage och en avtagbar huva är gjord av dammtyg med en funktion som skyddar mot fukt och vind. Materialet sträcker sig inte, är lätt och slitstarkt. Västen fästs med dragkedja, det finns två fickor med dragkedja. Kostnaden är från 1500 rubel.

väst Stalker

Fördelar:

 • isolerad;
 • förmågan att justera huvens volym med en elastisk sladd och proppar;
 • luftutbyte och vindtäta egenskaper hos materialet;
 • vattenavvisande impregnering;
 • tre färger i en linje;
 • överkomligt pris.

Nackdelar:

 • hittades inte.

Vattentät

IPX4

Den är gjord av högkvalitativ nylon, andas och vattentät, vilket säkerställer bekvämt fiske och skyddar viktiga saker - dokument, pengar, telefon - från att bli blöt genom att lägga dem i fickorna. Kostnaden är från 1300 rubel.

väst IPX4

Fördelar:

 • slitstark, slitstark;
 • budget;
 • unisexmodell;
 • lätt.

Nackdelar:

 • hittades inte.

Kryptek Vidar Scout Vest

Overaller av amerikansk produktion av softshell-tyg är multifunktionella - lämpliga för stadsförhållanden och för promenader i naturen, liksom för turism, jakt och fiske. Den har utmärkt värmereglering, impregnering och värmeisolering. Modellen är utrustad med fickor med gummerade blixtlås, västens botten sitter på en dragsko med justering, en ståkrage. När den är vikad tar den upp minimalt med utrymme.

Kostar från 14 500 rubel.

väst Kryptek Vidar Scout Vest

Fördelar:

 • multifunktionell;
 • lätt, slitstark;
 • snygg design;
 • vindtätt och andningsbart tyg;
 • impregnerad med en vattenavvisande förening.

Nackdelar:

 • dyr.

Vattensport

Fiskarens väst har avtagbara PE-insatser som stöder en person som väger upp till 110 kg på vattenytan. Om onödigt tas inläggen bort och produkten kan användas som jaktkläder. Pris - från 3000 rubel.

Aqua Sport väst

Fördelar:

 • lyftkraft 7,5 kg;
 • utmärkt flytkraft;
 • många praktiska fickor;
 • universell;
 • ger säkerhet.

Nackdelar:

 • inte identifierad.

Kamouflage

Ursus Pro (bark)

En universell sommarväst av Greta-tyg med ett kamouflagekalikofoder är lämplig för alla slags utomhusaktiviteter. Fästs med dragkedja, ett stort antal fickor av olika typer - patch, welt, kardborreband och blixtlås - ger fri hand vid maximal belastning. Kostnad - från 1400 rubel.

väst Ursus Profi (bark)

Fördelar:

 • universell;
 • lätt;
 • andningsväv, budget;
 • stort dimensionellt rutnät;
 • stor ficka på baksidan.

Nackdelar:

 • inte identifierad.

Norfin Hunting Reversable Vest Passion

Den lösa passformen med hög krage och dragsko med ett lås i botten är tillverkad av NORFLEECE SHELL vindtätt, fuktavvisande tyg. Färgerna är kamouflage men kan vid behov bäras på fel sida av orange för att vara synliga för partnern eller räddare.

Kostnad - från 2500 rubel.

vest Norfin Hunting Reversable Vest Passion

Fördelar:

 • tre fickor för lossning och uppvärmning av händer;
 • utmärkt skydd mot nederbörd;
 • Elastisk dragsko ger en passform och vindskydd;
 • fleece undersidan är behaglig för kroppen;
 • genomtänkt design.

Nackdelar:

 • frånvarande.

Isolerad

Remington Outdoor

Overallerna är populära bland fiskare, jägare och bara utomhusentusiaster.Produktens överdel är gjord av bomull, andningsbart, ljudlöst tyg. Fodret är isolerat.

Kostnad - från 3400 r.

Remington utomhusväst

Fördelar:

 • prasslar inte;
 • värma;
 • avlastning;
 • varaktig.

Nackdelar:

 • ingen huva.

Splav Ride

Dammodell i ljus terrakottafärg, isolerad med gåsdunfyllmedel. Lätt, nästan viktlös, kompakt men samtidigt mycket varm. Det är tänkt att använda både en oberoende klädsel och ett extra lager under ytterkläder.

Västen passar perfekt till figuren tack vare det ergonomiska snittet och dragsko i botten. Produkten är impregnerad med en komposition som förhindrar vattenabsorption. Det finns sidofickor, ståkrage. Genomsnittspriset är från 4700 rubel.

Splav Ride väst

Fördelar:

 • varm och lätt
 • tillåter inte fukt att passera igenom;
 • har värmeisoleringsegenskaper;
 • vackert utseende.

Nackdelar:

 • utan huva.

Buran (skog)

Duplexmodellen med en uppstående krage och många fickor - på bröstet, på sidorna, längst ner på produkten - tillhör kategorin avlastning. Isolering - syntetisk vinterförstärkare, fästelement - dragkedja för traktor. Materialet sträcker sig inte, det är taktilt och mycket slitstarkt och tack vare den speciella impregneringskompositionen blir produkten inte våt och skyddar mot vinden. Kamouflagefärg - skog. Genomsnittspris - från 1700.

väst Buran (skog)

Fördelar:

 • bekväm;
 • kvalitet;
 • skyddar mot dåligt väder
 • bra kamouflagefärger;
 • nötningsbeständig.

Nackdelar:

 • frånvarande.

RedLaika RL - HA - 04

Overaller för jaktälskare av färgen "Grå varg". Modellen är isolerad. Tyst membran övre. Dessutom finns det en uppsättning värmemoduler som placeras i fickorna och kontinuerligt arbetar från ett batteri i en innerficka i upp till 22 timmar. Västen kan justeras i volym längst ner för att uppnå önskad passform. Värmekomplexet erbjuds 12 månaders garanti. Kostnad - från 4900 rubel.

väst RedLaika RL - HA - 04

Fördelar:

 • värmekomplex;
 • uppvärmningsnivån kan justeras;
 • tyget raslar inte;
 • snygg design;
 • utmärkt kvalitet tyg;
 • rymliga fickor med blixtlås;
 • en lätt vikt.

Nackdelar:

 • inte billigt.

Vi hoppas att recensionen och kundrecensionerna hjälper dig att välja den västmodell som bäst passar dina villkor för utomhusaktiviteter. Kom ihåg att ta hand om saken. Vi rekommenderar handtvätt och lufttorka. Maskintvätt är strikt kontraindicerat. Lämna din feedback om den modell du har valt och dess prestanda.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här