Att välja den bästa ofarliga hårfärgen 2020

0

Varje kvinna åtminstone en gång i sitt liv stod inför behovet av att ändra sin image, inklusive önskan att ändra inte bara hårets längd utan också deras färg. Naturligtvis kommer frisörtjänster och färger till undsättning, men först måste du ta reda på hur du inte förstör håret och vad som exakt ska göras på dem. Redaktörerna på webbplatsen "best-sv.designuspro.com" ger dig en översikt över de bästa ofarliga hårfärgerna.

Färgpigment retrospektivt

Det första omnämnandet av färgning finns i det fjärde årtusendet f.Kr. I forntida Egypten användes en mängd olika recept, inklusive henna. Som regel kan olika improviserade medel fungera som ytterligare ingredienser, det berodde redan på fantasi och personliga preferenser, på den avsedda färgen. Numera gör modern teknik det möjligt att göra färgningsprocessen så enkel och säker som möjligt, inte bara för människor utan också för miljön, utan att ens skapa allergiska reaktioner och andra nyfikenheter.

Typer av färgning

Observera processen att ändra färg, du kan märka alla möjliga procedurer, deras antal kan variera beroende på önskat resultat.

 1. Blekning. Detta är processen att förbereda duken för efterföljande färgarbete, den används om den önskade färgen är ljusare än originalet. Professionella delar upp hela paletten med basnyanser från 10 till 12 steg, det beror på tekniken och den använda kosmetiken. Den första nivån representerar den mörkaste färgen, från blåsvart till mörkbrunt, medan den sista, tvärtom, visar ljusast möjliga nyans. Colorists använder förutom att bestämma nivån en speciell cirkel av alla typer av färger i paletten, som visar i detalj hur man kommer ut ur den här eller den nyansen. Den kan appliceras upp till högst tre gånger, dessutom på friskt och starkt hår. Om blekningsförfarandet upprepas mer kommer håret helt enkelt att försämras och upphöra att glädjas med sin glans och kommer bland annat att bryta av. Används: blekningspulver och syre.
 2. Toning. Denna process inträffar efter missfärgning. Det finns tillfällen när en mörkare färg appliceras på en ganska ljus nyans, då missfärgning krävs inte. För toning används oftast två komponenter: ett syremedium med önskad procentandel och färgämnet i sig.
 3. Markering. I processen används alla samma enheter som vid blekning, endast med hjälp av speciella tekniker. För närvarande är det mest använda en markeringshatt eller en metod med folie, när varje tråd markeras och målas över.
 4. Shatush, obmre, balayazh. Alla dessa tekniker liknar varandra, representerar en smidig övergång från en mörkare till en ljus färg, vilket skapar effekten av lätt vårdslöshet eller utbrända lockar. Under lång tid har det varit på toppen av sin popularitet. Ser så fördelaktigt ut som möjligt på långt och mycket långt hår.

I vilken frisörsalong som helst kan du se överkänsliga skalor, de tjänar till att väga ämnena avsedda för proceduren så exakt som möjligt. Denna skala svarar på en vikt på till och med 1 gram. Det är på dem som den erforderliga mängden färgämne och andra komponenter mäts.

I en plastskål (en oxidationsprocess kommer att äga rum i en järnskål och produkten försämras) knådas en blandning, som, beroende på hårets tillstånd, önskad färg och märke, har sina egna proportioner. Reaktionen träder i kraft omedelbart, så tveka inte. En viktig regel är att rötterna färgas sist. Faktum är att hårbotten avger värme på något avstånd från den, vilket i sin tur förstärker den kemiska reaktionen.

Hålltiden kan variera från 20 till 40 minuter.

Måla komposition

Det bör förstås att i klassisk mening bör färgen kompletteras med ett oxidationsmedel, ett syreinnehåll av den erforderliga procentandelen, som under en kemisk reaktion mättar håret med önskat pigment och färgningsprocessen äger rum. Samtidigt öppnar håret sig och kärnan absorberar pigmentet. Det är möjligt att ta bort färgen redan med blekningsförfarandet, som äger rum med samma syre- och ljusmedel.

I sin sammansättning innehåller färgen ämnen som ammoniak eller dess ersättare. Många, efter att ha lärt sig att flyktig gas ingår i kompositionen, börjar bli rädda. I själva verket är detta ämne inte alls läskigt, för precis som andra har det bara en funktion, det mjukar skalorna för ytterligare absorption av pigmentet.

Det finns många variationer av färger, inklusive oljor, som förutom att mjuka nagelbandet hjälper till att ge näring och förbättra hårkvaliteten. I en tid då hälsa och skönhet går i samma riktning gäller detta särskilt.

Klassificering av oxiderande oxider

I frisör eller till och med i vanlig hemmålning är andelen oxid av stor betydelse, hårets ytterligare hälsa beror på det, liksom resultatet av proceduren.

 • 1,2% och 1,5%. De fungerar som en aktivator för färgning, används tillsammans med färg. Beroende på tillverkare har de en annan procentsats och olika egenskaper.
 • 3%. Oxid med den lägsta andelen påverkan. Det kan appliceras på hårrötterna utan rädsla för kemiska brännskador. Hålltiden är i storleksordningen 40 minuter eller mer, beroende på önskat resultat. Denna typ anses vara den säkraste för strukturen, liksom mycket mild. Ljusar 1-2 toner beroende på den ursprungliga basen och önskat resultat.
 • 6%. Den används för att lätta hårstrån med 2-3 toner. I uppsättningar med hushållsfärger finns det oftast, men det torkar ut håret. Om vi ​​pratar om universalitet, som vissa mästare hävdar, så finns det en kontroversiell fråga. Faktum är att oxider med olika procentsatser (3% och 6%) skiljer sig endast i reaktionens snabbhet och uppehållstiden.
 • nio%. Oxygenate är mer aggressivt och snabbare än de tidigare. Det används sällan för blixt, det finns en hög risk att förstöra locket och bränna det. Det är en aktivator för färg, det är förbjudet att applicera på rötterna.
 • 12%. Det rekommenderas att applicera det endast på professionella salonger för att undvika nyfikna fall. Designad för ursprungligen svart och mycket tätt hår med starka skyddande funktioner. Det används som en aktivator för färg, men skadar hårfästet allvarligt, i inget fall bör det appliceras på rötterna på grund av risken för kemiska brännskador.

För- och nackdelar med professionella färger kontra hushållsfärger

Utan tvekan har denna procedur många fördelar, men det finns också nackdelar. Om du jämför professionell hårkosmetik och hushållsfärger kan du hitta ett antal fördelar.

Fördelar:

 • Möjligheten att själv välja önskad% oxid;
 • Noggrann påverkan;
 • Förväntat resultat;
 • Brist på obehaglig lukt;
 • Kompositionen innehåller oljor och vårdande komponenter;
 • Bättre komposition.

Nackdelar:

 • Högt pris.

Det är professionella färgämnen som kan betraktas som skonsamma mot hår.

Betyg av de bästa ofarliga färgerna

L'Oreal Professionnel Majirel-färg

En produkt som produceras av det franska varumärket Loreal, ett av de allra första utländska företagen som dykt upp på kosmetikmarknaden i Ryssland. Färgen har en ganska flytande konsistens och är lämplig för ihållande färgning och grå hårfärgning. Färgpaletten innehåller cirka 20 nyanser, som vid behov blandas och önskad nyans erhålls. Genomsnittspris: 700 rubel.

L'Oreal Professionnel Majirel-färg

Fördelar:

 • Fransk produktion;
 • Stor färgpalett;
 • Enkel användning
 • Brist på obehaglig lukt.

Nackdelar:

 • Priset är långt ifrån budgeten.

Matrisfärgkräm

Produkten, producerad av ett dotterbolag till Loreal - Matrix, är fransk. Färgens struktur har en krämig bas som ger en behaglig och bekväm applicering. Nyanspaletten är rik på en mängd olika färger, vilket gör att du kan tänka på valet. Lämplig för långvariga fläckar och för toning. Målar lätt över grått hår. Genomsnittspris: 400 rubel.

Matrisfärgkräm

Fördelar:

 • Budget pris;
 • Lätt struktur;
 • En mängd olika nyanser.

Nackdelar:

 • Obehaglig lukt;
 • Torkar håret.

Krämfärg Cutrin SCC-Reflection Permanent hårfärg

Måla producerad av varumärket Cutrin, land - Finland. Företagets uppgift är miljövänlig kosmetika utan användning av parabener och olika viktande mineraloljor. Färgens konsistens är krämig, lätt och bekväm för självmålning. Denna typ av färg är utmärkt för permanenta fläckar och för toning. Genomsnittspris: 400 rubel.

Krämfärg Cutrin SCC-Reflection Permanent hårfärg

Fördelar:

 • Gynnsam komposition;
 • Trevlig doft;
 • Budget pris;
 • Torkar inte hår.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Kaaral färgkräm

Färgmedel, tillverkade av det italienska företaget Kaaral. Utmärkt för långvarig färgning, den kan fungera som ett blandningsmedel och toning. Den mjuka strukturen gör det enkelt för nybörjare att använda utan stora svårigheter. Linjen innehåller 6 toner. Målar helt över grått hår. Genomsnittspris: 200 rubel.

Kaaral färgkräm

Fördelar:

 • Skonsam formel;
 • Budget pris;
 • Ett bra alternativ för nybörjare.

Nackdelar:

 • Ett litet antal toner.

Goldwell-färg

En produkt av tysk produktion, företaget GOLDWELL, som har rykte om 50 års utmärkt service. Färgen är lämplig för både professionell och hemmabruk. Det visar dess egenskaper väl med ihållande färgning, döljer grått hår. Linjen innehåller en bred palett med färger, så att du kan välja den du behöver. Genomsnittspris: 900 rubel.

Goldwell-färg

Fördelar:

 • Tysk produktion;
 • Skonsam vård;
 • Rik varumärkeshistoria och utmärkt kvalitet.

Nackdelar:

 • Högt pris.

Revlon Professional Revlonissimo Colorsmetique

Måla för professionellt bruk. Det är en gel i struktur som försiktigt färgar håret och ger det en skimrande naturlig färg. Långvarig färg ger håret en vacker mörk färg. Linjen innehåller mer än 25 nyanser som kan blandas med varandra. Genomsnittspris: 1000 rubel.

Revlon Professional Revlonissimo Colorsmetique

Fördelar:

 • Trevlig doft;
 • Mjuk färgning
 • Naturlig färgeffekt;
 • Mild komposition.

Nackdelar:

 • Högt pris.

Schwarzkopf Professional Igora Royal, Absolut

Medel för hårfärgningsprocedurer, producerade av det tyska företaget Schwarzkopf. Många yrkesverksamma använder den när de målar, eftersom det finns en lång erfarenhet av att använda den. Strukturen är krämig, lätt och omsluter. Särdraget inkluderar det faktum att kollagen ingår i kompositionen, det skyddar håret från överhettning och återfuktar det. Många färger inkluderar en stor palett, som inte begränsar fantasin och uppmuntrar experiment. Genomsnittspris: 600 rubel.

Schwarzkopf Professional Igora Royal, Absolut

Fördelar:

 • Lätt att hitta i butiken;
 • Kollagen ingår;
 • Rik varumärkeshistoria;
 • Det finns ingen obehaglig lukt.

Nackdelar:

 • Hittades inte.

Vad du ska leta efter när du väljer färger och säker färgning

 1. Ljusare grad. Om du vill ha blond, men originalfärgen är mycket mörkare, kommer det vanliga färgningsförfarandet absolut att ge ingenting. Det är nödvändigt först för att uppnå önskad basfärg, och nästa steg för att färglägga, detta är det enda sättet att uppnå en bra färg.
 2. Hjälp. Framgångsrik färgning kan göras genom att be någon om hjälp eller genom att anmäla sig till en session hos frisören. Slutsatsen är att fysiologiskt är det ganska svårt att se hela baksidan av huvudet, och ännu mer jämnt måla över, utan att peka "fläckar".
 3. Samråd med en specialist. Det händer ofta att hårfästets kvalitet endast kan kontrolleras av en person som är professionellt involverad i färgning. I frisörsalonger är konsultationer som regel mycket informativa och gratis. Ett plus kan vara det faktum att en professionell kommer att kunna föreslå ett specifikt företag som är mest lämpligt för proceduren, samt rådgöra med färgen.
 4. Metall. Vid kontakt med denna legering oxiderar färgen och försämras, så kontakt med metall bör undvikas. Järnhårnålar, kammar och disk kommer att orsaka irreparabla konsekvenser om de inte tas bort i tid.
 5. Allergen test. Eftersom hårfärgningsmedel är ett kemiskt medel måste ett toleransprov utföras. För att säkerställa att färgen inte är skadlig måste du droppa en del av den på huden nära armbågen och vänta en stund. Om klåda eller irritation inte uppträder finns det ingen allergi.

Färgad hårvård

Efter att ha avslutat färgningsproceduren, glöm inte ordentlig vård. Utan ytterligare produkter som bibehåller hårets tillstånd kan även det vanligaste färgämnet vara skadligt.

 • Schampo. Förvaltningsprodukter från samma tillverkare bör föredras, eftersom färgämnet, på flaskan ska skrivas "för färgat hår." Trots det faktum att många försöker köpa samma produkt på grund av tillförlitligheten och den långa användningstiden, uppstår ofta motsatt effekt. Faktum är att när man vänjer sig vid det slutar huden att rengöra ordentligt, så det rekommenderas att byta schampo var sjätte månad. Det bör också noteras att doftfria produkter har en mer gynnsam effekt på huden.
 • Balsam / balsam. Bli inte förvånad, detta botemedel finns ofta precis i kombinationen av två funktioner som syftar till näring och hydrering. Anständiga "burkar" finns både i budgeten och i lyxsegmentet.
 • Rätt kamning. Det händer ofta att håret kammas omedelbart efter schamponering. Eller, under färgning, för "bättre impregnering av rötterna", kammas avskiljningar medan håret lider märkbart. När håret är blött är det mer ömtåligt och sträcker sig bra, men samtidigt deformeras det och bryts av.

Påverkan av mode och världstrender, liksom önskan om något nytt, uppmanar att ändra bilden och särskilt att ändra frisyren. Tack vare modern strategi och vetenskaplig erfarenhet uppfinns nya formler varje dag, vilket gör att håret får den mest snygga och sofistikerade nyansen. Färgpigment, hårfärger kommer till undsättning och valet av en säker och effektiv produkt är de viktigaste kriterierna. Om du har erfarenhet av att använda de mjuka hårfärgerna som beskrivs i recensionen, eller mer intressanta produkter, berätta för oss om det i kommentarerna.

Lämna en recension

Vänligen skriv din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Jag har läst villkoren Användaravtal *